Persoonlijk

Ons Costa Rica fotoalbum is binnen

Vandaag is ons fotoalbum binnen gekomen. De afgelopen weken ben ik in de avonduren flink aan de slag geweest met het designen van het album. Normaal gesproken doe ik het fotoalbum altijd direct nadat we terug zijn van vakantie, maar omdat ik niet erg tevreden was over de gemaakte foto’s heb ik besloten als eerst de vakantiefilm te maken. Het maken van een film kost veel tijd en energie, dus het duurde even voordat deze klaar was. In mei was ik eindelijk klaar en ik ik me focussen op het fotoalbum. Helaas liet de inspiratie me een beetje in de steek. Via Pinterest ben ik op zoek gegaan naar leuke ideeën. Langzaamaan kwam de inspiratie en ben ik aan de slag gegaan.

Voor mijn verjaardag kreeg ik van mijn zus 2 cadeaubonnen van Top-fotoalbum. Zij heeft al meerdere fotoalbums laten maken hier en is hier zeer tevreden over. Ik heb gekozen om het boek 28x28cm jumbo te gebruiken en ben begonnen met Photoshop.  Wanneer ik een fotoalbum maak, laat ik de standaard editor altijd links liggen. Ik bouw alles op vanuit Photoshop. Dit geeft me meer vrijheid en ik kan de foto’s direct aanpassen zoals ik dat wil. Met een DPI waarde van 300 ben ik er zeker van dat de grootte goed is en de kwaliteit van de foto’s goed blijft. Er moet wel rekening gehouden worden met de snijmarges. Het nadeel aan deze manier van werken is dat het veel tijd kost, het aardig wat van je PC vraagt. Maar je bent er zeker van dat je iets unieks maakt.

Vorige week waren alle foto’s verwerkt. Tijd om de teksten te schrijven. Met z’n 2en hebben we er enkele uren voor gezeten tot we tevreden waren. Toen was het zaak om van iedere PSD een JPG te maken op de beste kwaliteit en deze te importeren in de software van Top-fotoalbum. In totaal heb ik 100 pagina’s ontworpen en een voor- en achterzijde. Een aardig duur boek, maar gelukkig hadden we de cadeaubonnen.

Vandaag lag het album dus op de mat. Ik ben zeer tevreden met het uiteindelijke resultaat. De kwaliteit is super, het hoogglans papier is mooi dik en de naad in het midden gaat mooi over. Dat betekent dat inmiddels de film en het album klaar zijn. Nu kan ik me meer gaan richten op de website!

Laat een berichtje achter

Deel deze pagina

Nog meer reisverhalen

Meer blog berichten

10 redenen waarom je echt moet gaan kamperen

Gastartikel

10 redenen waarom je echt moet gaan kamperen

Iedereen is wel eens toe aan een vakantie. Iedereen vult deze vakantie weer anders in. De een maakt de keuze om lekker thuis te blijven, terwijl de ander ervoor kiest om naar het buitenland te gaan....

Doen in Gaziantep - Almaci Pazari

Stedent(r)ips

Wat te zien en doen in Gaziantep

Tijdens mijn reis door Zuidoost-Anatolië maakte ik kennis met de stad Gaziantep. Waarschijnlijk gaan er geen belletjes bij je rinkelen, maar deze stad in het zuidoosten van Turkije is absoluut een...

Over de auteur

Danny van der Meijden

Ik ben een webdesigner/webdeveloper en één van mijn grootste hobby's is het maken van reizen. Niet alleen geniet ik van al het pracht en praal dat de wereld heeft te bieden, maar tevens ben ik er gek op om video's en veel foto's te maken van datgene wat ik zie.

Ik reis graag ieder jaar van continent naar continent en wil zoveel mogelijk op eigen houtje ontdekken en zien!