Bucketlist

Op mijn wishlist: Banff National Park

Zoals iedere reisliefhebber heb ik een enorme wishlist. Op deze wishlist staan enkele prachtige bestemmingen waar ik eens heen zou willen. Mooie verre oorden, of juist moeilijk bereikbare plekken waar je niet zomaar een-twee-drie kunt komen. Dromen mag natuurlijk altijd. Af en toe zal ik via mijn website een land of stad van mijn wishlist prijs geven en vertellen waarom ik er heen wil. Wat maakt deze plek zo bijzonder en wat valt er te zien en te doen? In deze editie schrijf ik over een bijzondere bezienswaardigheid in Canada: Banff National Park.

De Rocky Mountains in Canada staan samen met Jasper, Kootenay, Yoho en Banff National Park op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.

Op mijn wishlist: Banff National Park
Lake Louise - bron: pxhere

De Rocky Mountains maken deel uit van een bijna onafgebroken bergketen die vanaf Alaska vrijwel de gehele westkust van Noord- en Zuid-Amerika beslaat. De Rocky’s in Canada bestrijken een uitgestrekt gebied en hier zijn vier aaneengesloten Nationale Parken te vinden: Banff, Jasper, Kootenay en Yoho. Samen met de parken kwamen de Rocky Mountains in 1984 op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. De Nationale Parken zijn stuk voor stuk prachtig, maar door de bergen en kristalblauwe meren is het Banff National Park misschien wel de mooiste.

Banff National Park heette vroeger Hotsprings Reserve. Het is het oudste nationale park van Canada. Het park was ooit erg klein en bevatte een reservaat van 26km² voor een warmwaterbron. Tegenwoordig is het park 6641km² groot in het hart van de Canadese Rocky Mountains. Het park is het leefgebied van diverse dieren die het gehele jaar goed kunnen waargenomen. Zo leven er elanden, wapiti’s, sneeuwgeiten, dikhoornschapen, wolven en bruine beren.

Het hart van het park wordt gevormd door de Columbia Icefields. Dit is de grootste ijsvlakte van Noord-Amerika. De gletsjers leveren het water aan drie oceanen en aan Lake Louise. Dit meer heeft de bijnaam ’the Jewel of the Rockies’ vanwege de opvallende turquoise kleur.

Andere topattracties van Banff National Park zijn de Johnston Canyon en Peyto Lake. De weg tussen Banff en Jasper wordt gezien als één van de mooiste wegen in Canada. Kortom, een gebied dat zeker ook op jouw wishlist zou moeten staan.
https://www.instagram.com/p/BkFQ60EgCdP/?tagged=banffnationalpark

https://www.instagram.com/p/BkE7zR2lQpk/?tagged=banffnationalpark

https://www.instagram.com/p/BkE1qP6nQ7y/?tagged=banffnationalpark

https://www.instagram.com/p/BkEMDoBhkno/?tagged=banffnationalpark

Ben jij al eens in het Banff National Park geweest?

Interessante artikelen voor dit bericht

Laat een berichtje achter

Deel deze pagina

Nog meer reisverhalen

Meer blog berichten

10x doen in Bodrum - De haven van Yalikavak

Gastartikel

10 hotspots voor feestvakanties in Europa

Heb je een klein vakantiebudget maar wil je toch feesten onder palmbomen of op een zandstrand, dan vind je in onze gids de beste vakantiebestemmingen voor weinig geld. Als het slecht weer is tijdens...

Reistips

West-Pommeren in Polen

De meeste mensen die naar Polen afreizen bezoeken de steden Krakau of Warschau. Maar Polen heeft zo veel meer te bieden. In de afgelopen jaren maakte ik onder meer kennis met de Lubelskie regio en...

Over de auteur

Danny van der Meijden

Ik ben een webdesigner/webdeveloper en één van mijn grootste hobby's is het maken van reizen. Niet alleen geniet ik van al het pracht en praal dat de wereld heeft te bieden, maar tevens ben ik er gek op om video's en veel foto's te maken van datgene wat ik zie.

Ik reis graag ieder jaar van continent naar continent en wil zoveel mogelijk op eigen houtje ontdekken en zien!

Boek een hotel in Banff National Park

Overtuigd? Boek dan direct een hotel in Banff National Park via Booking.com