Bucketlist

Op mijn wishlist: Grand Teton National Park

Zoals iedere reisliefhebber heb ik een enorme wishlist. Op deze wishlist staan enkele prachtige bestemmingen waar ik eens heen zou willen. Mooie verre oorden, of juist moeilijk bereikbare plekken waar je niet zomaar een-twee-drie kunt komen. Dromen mag natuurlijk altijd. Af en toe zal ik via mijn website een land of stad van mijn wishlist prijs geven en vertellen waarom ik er heen wil. Wat maakt deze plek zo bijzonder en wat valt er te zien en te doen? Ditmaal schrijf ik over het Grand Teton National Park.

De oplettende lezer zal nu al door hebben… daar ben je toch al eens geweest? Klopt, tijdens onze rondreis door het westen van de Verenigde Staten in 2016 hebben we door het Grand Teton National Park gereden toen we onderweg waren naar Yellowstone National Park. We hadden al te horen gekregen dat we absoluut door dit park heen moesten rijden omdat het landschap hier fantastisch moest zijn. Net op die dag pakten donkere sneeuwwolken zich samen en bedekten ze de toppen van de bergen en hadden we niet het beste uitzicht. Toch konden we voordat we Yellowstone inreden intens genieten van de omgeving. Later hebben we al eens gezegd tegen elkaar dat we zeker nog eens terug willen naar Yellowstone, Grand Teton en dat we ook de Rocky Mountains dan wilden bezoeken.

Donkere sneeuwwolken boven de Tetons

Grand Teton National Park

Grand Teton is geen heel bekend nationaal park in Amerika. Vaak combineren mensen een bezoek aan dit gebied met Yellowstone National Park. Het nationale park werd in het leven geroepen om het gletsjerlandschap te beschermen, maar nog altijd verdwijnen de gletsjers sneller dan gehoopt. Het is prachtig, maar ook zeer confronterend. Het park is relatief klein, maar heeft verrassend veel te bieden en is voor wandelaars een geweldig gebied om te hiken. In totaal ligt er in het Grand Teton ruim 300 kilometer aan wandelpaden.

Met de bergen op de achtergrond, de vele gletsjermeren en prachtige uitzichtpunten, is Grand Teton een absoluut wandelparadijs. Cascade Canyon, Jenny Lake, Death Canyon, Paintbrush Canyon Granite Canyon, Alaska Basin en Signal Mountain zijn slecht enkele locaties binnen het park waar je naartoe kunt wandelen.

Daarnaast heeft het park een enorme diversiteit aan wildlife en bestaat er een grote kans dat je hier heel wat dieren zult spotten. Hier leven onder meer herten, gaffelbokken, dikhoornschapen, otters, bevers en wangzakeekhoorns. Maar Grand Teton is ook Beer Country, dus er leven ook zwarte beren en grizzlyberen. Zeker in de lentemaanden, wanneer de beren uit hun winterslaap komen, heb je de meeste kans om een beer te zien. Tijdens het wandelen moet je dus voorbereid zijn op een ontmoeting met een beer.

Redenen genoeg om dus nog eens terug te keren. Nog niet overtuigd? Kijk dan maar eens naar deze Instagram foto’s:

https://www.instagram.com/p/ByqJg1eFssi/

https://www.instagram.com/p/Bm57LKIFZ0E/

https://www.instagram.com/p/BjS9xOUl2k_/

https://www.instagram.com/p/BLyh6u8gNtr/

https://www.instagram.com/p/B0Cn5OHgnNn/

https://www.instagram.com/p/B0EMJ65nmdC/

https://www.instagram.com/p/Bw5JBvbFYMz/

Plan je reis naar Verenigde Staten

Booking.com
Danny van der Meijden
Danny van der Meijden

Ik ben een webdesigner/webdeveloper/video-editor en één van mijn grootste hobby's is het maken van reizen. Niet alleen geniet ik van al het pracht en praal dat de wereld heeft te bieden, maar tevens ben ik er gek op om video's en veel foto's te maken van datgene wat ik zie.

Ik reis graag ieder jaar van continent naar continent en wil zoveel mogelijk op eigen houtje ontdekken en zien!