Wyoming Verenigde Staten

Reizen & Reistips maakt gebruik van affiliate en/of gesponsorde links. Door gebruik te maken van deze links, kunnen jullie Reizen & Reistips supporten zonder extra kosten.

Op mijn wishlist: Grand Teton National Park

Zoals iedere reisliefhebber heb ik een enorme wishlist. Op deze wishlist staan enkele prachtige bestemmingen waar ik eens heen zou willen. Mooie verre oorden, of juist moeilijk bereikbare plekken waar je niet zomaar een-twee-drie kunt komen. Dromen mag natuurlijk altijd. Af en toe zal ik via mijn website een land of stad van mijn wishlist prijs geven en vertellen waarom ik er heen wil. Wat maakt deze plek zo bijzonder en wat valt er te zien en te doen? Ditmaal schrijf ik over het Grand Teton National Park.

De oplettende lezer zal nu al door hebben… daar ben je toch al eens geweest? Klopt, tijdens onze rondreis door het westen van de Verenigde Staten in 2016 hebben we door het Grand Teton National Park gereden toen we onderweg waren naar Yellowstone National Park. We hadden al te horen gekregen dat we absoluut door dit park heen moesten rijden omdat het landschap hier fantastisch moest zijn. Net op die dag pakten donkere sneeuwwolken zich samen en bedekten ze de toppen van de bergen en hadden we niet het beste uitzicht. Toch konden we voordat we Yellowstone inreden intens genieten van de omgeving. Later hebben we al eens gezegd tegen elkaar dat we zeker nog eens terug willen naar Yellowstone, Grand Teton en dat we ook de Rocky Mountains dan wilden bezoeken.

Donkere sneeuwwolken boven de Tetons

Grand Teton National Park

Grand Teton is geen heel bekend nationaal park in Amerika. Vaak combineren mensen een bezoek aan dit gebied met Yellowstone National Park. Het nationale park werd in het leven geroepen om het gletsjerlandschap te beschermen, maar nog altijd verdwijnen de gletsjers sneller dan gehoopt. Het is prachtig, maar ook zeer confronterend. Het park is relatief klein, maar heeft verrassend veel te bieden en is voor wandelaars een geweldig gebied om te hiken. In totaal ligt er in het Grand Teton ruim 300 kilometer aan wandelpaden.

Met de bergen op de achtergrond, de vele gletsjermeren en prachtige uitzichtpunten, is Grand Teton een absoluut wandelparadijs. Cascade Canyon, Jenny Lake, Death Canyon, Paintbrush Canyon Granite Canyon, Alaska Basin en Signal Mountain zijn slecht enkele locaties binnen het park waar je naartoe kunt wandelen.

Daarnaast heeft het park een enorme diversiteit aan wildlife en bestaat er een grote kans dat je hier heel wat dieren zult spotten. Hier leven onder meer herten, gaffelbokken, dikhoornschapen, otters, bevers en wangzakeekhoorns. Maar Grand Teton is ook Beer Country, dus er leven ook zwarte beren en grizzlyberen. Zeker in de lentemaanden, wanneer de beren uit hun winterslaap komen, heb je de meeste kans om een beer te zien. Tijdens het wandelen moet je dus voorbereid zijn op een ontmoeting met een beer.

Redenen genoeg om dus nog eens terug te keren. Nog niet overtuigd? Kijk dan maar eens naar deze Instagram foto’s:

https://www.instagram.com/p/ByqJg1eFssi/

https://www.instagram.com/p/Bm57LKIFZ0E/

https://www.instagram.com/p/BjS9xOUl2k_/

https://www.instagram.com/p/BLyh6u8gNtr/

https://www.instagram.com/p/B0Cn5OHgnNn/

https://www.instagram.com/p/B0EMJ65nmdC/

https://www.instagram.com/p/Bw5JBvbFYMz/

Plan je reis naar Verenigde Staten

  • Je kunt vanuit Nederland naar meerdere bestemmingen in de Verenigde Staten vliegen. Beslis vooraf welke staat of staten je wil bezoeken tijdens je reis. Klik hier voor goedkope vliegtickets.
  • Een hotelkamer kun je het beste boeken via booking.com. Voor alternatieven kun je kijken bij Trivago.
  • Voor kant-en-klare reizen kijk naar het aanbod van Djoser of Van Verre Reizen.
  • Heb je een huurauto nodig? Vergelijk de prijzen bij Sunny Cars.
  • Tours en tickets kun je eenvoudig vooraf boeken bij Getyourguide.com.
  • Koop bij bol.com een reisgids.
Danny van der Meijden
Danny van der Meijden

Ik ben niet op zoek naar de toeristische hotspots die iedereen kent. Liever ga ik op zoek naar de hidden gems. Ik neem graag de tijd om een stad of regio goed te ontdekken en duik graag even de natuur in. Ooit begonnen met het bouwen van een website waar ik schreef over mijn reizen. Zo is Reizen & Reistips ontstaan. In 2024 de ultieme beloning voor mijn werk gekregen met de Golden Pen Award!

Het onderhouden van Reizen & Reistips kost tijd en geld. Vinden jullie mijn verhalen leuk en willen blijven genieten van mijn reisavonturen? Dan kunnen jullie mij steunen door op deze site tours of accommodaties te boeken. Ook kunnen jullie mij een kleine gift sturen via Buy me a Coffee (of een biertje). Alvast bedankt!

Reizen & Reistips maakt gebruik van affiliate en/of gesponsorde links. Door gebruik te maken van deze links, kunnen jullie Reizen & Reistips supporten zonder extra kosten.