Bucketlist

Op mijn wishlist: Painted Hills in Oregon

Zoals iedere reisliefhebber heb ik een wishlist. Op deze wishlist staan enkele prachtige landen waar ik eens heen zou willen. Mooie verre oorden, of juist moeilijk bereikbare plekken waar je niet zomaar een-twee-drie kunt komen. Dromen mag natuurlijk altijd. Af en toe zal ik via mijn website een land of stad van mijn wishlist prijs geven en vertellen waarom ik er heen wil. Wat maakt deze plek zo bijzonder en wat valt er te zien en te doen? In deze editie neem ik jullie mee naar de Painted Hills in Oregon, Verenigde Staten.

Diegenen die het afgelopen seizoen van Wie is de Mol hebben gezien, weten natuurlijk direct waar ik het over heb. Ik ben geïnspireerd geraakt door de mooie beelden van de Amerikaanse Staat Oregon en ik ben niet de enige. Sinds Wie is de Mol op televisie is uitgezonden zijn het aantal zoekopdrachten naar vluchten op de stad Portland met maar liefst 55% gestegen. Het aantal boekingen is verdrievoudigd. En terecht. Want de fantastische beelden van de verlaten papierfabriek, de tocht met de huifkar en de onwerkelijke beelden van The Painted Hills waren schilderachtig.

The Painted Hills zijn een natuurwonder. Ze zijn een onderdeel van de John Day Fossil Beds, een park dat bekend staat om de vele fossiele vondsten die er zijn gedaan van zowel planten als dieren, een evolutie van 40 miljoen jaar. De John Day Fossil beds bestaan uit drie verschillende gedeeltes, te weten de Painted Hills, Sheep Rock en Clarno. De bekendste zijn de Painted Hills. Het landschap bestaat uit sterk geërodeerde heuvels en ravijnen. Grillige rotsformaties met puntige bergen en aardlagen in allerlei verschillende kleuren geven een fantastisch aanzicht.

De Painted Hills hebben een oppervlakte van 13 km² en er loopt 1 weg door het park. Er kunnen hier trails worden gelopen waar je de fraai gekleurde rotsen goed kunt bewonderen.

https://www.instagram.com/p/BR4eljvlFP3/?tagged=paintedhills

https://www.instagram.com/p/BR4q2KKBrNx/?tagged=paintedhills

https://www.instagram.com/p/BR38tB-FclS/?tagged=paintedhills

https://www.instagram.com/p/BRT2g1Yhn_7/?tagged=paintedhills
Heb jij Wie is de Mol ook gekeken en ben jij ook geïnteresseerd geraakt in Oregon en Portland?

Bron hoofdfoto: pxhere

Interessante artikelen voor dit bericht

[bol_product_links block_id=”bol_58d0e0561ac05_selected-products” products=”9200000020428230,9200000050154034,9200000048938363,9200000035672262,9200000045944887″ name=”painted-hills-bucket” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Laat een berichtje achter

Deel deze pagina

Meer blog berichten

Berg Nemrut, absoluut hoogtepunt van Turkije

Turkije is een fascinerende bestemming met talloze hoogtepunten. Het is een land met een enorme diversiteit aan landschappen en een rijke geschiedenis met veel historische schatten. Ik heb inmiddels...

Hike naar de Glaciar Calluqueo

Je kunt een reis nog zo goed voorbereiden, sommige zaken heb je simpelweg niet in de hand. Op het moment dat we het vliegtuig instappen naar Chili, ontvang ik een WhatsApp berichtje. Onze tour naar...

Danny van der Meijden

Ik ben een webdesigner/webdeveloper en één van mijn grootste hobby's is het maken van reizen. Niet alleen geniet ik van al het pracht en praal dat de wereld heeft te bieden, maar tevens ben ik er gek op om video's en veel foto's te maken van datgene wat ik zie.

Ik reis graag ieder jaar van continent naar continent en wil zoveel mogelijk op eigen houtje ontdekken en zien!