Bucketlist

Op mijn wishlist: tijgers spotten in India

Zoals iedere reisliefhebber heb ik een enorme wishlist. Op deze wishlist staan enkele prachtige bestemmingen waar ik eens heen zou willen. Mooie verre oorden, of juist moeilijk bereikbare plekken waar je niet zomaar een-twee-drie kunt komen. Dromen mag natuurlijk altijd. Af en toe zal ik via mijn website een land of stad van mijn wishlist prijs geven en vertellen waarom ik er heen wil. Wat maakt deze plek zo bijzonder en wat valt er te zien en te doen? In deze editie schrijf ik over tijgers spotten in India.

Azië is niet mijn favoriete werelddeel. Liever ga ik naar Midden- of Zuid-Amerika. Ik weet dat Azië veel moois te bieden heeft, maar wellicht staat de enorme drukte mij niet zo aan. De beelden en verhalen die ik ooit heb gehoord over landen als India, Indonesië, Thailand en Vietnam hebben me er niet erg enthousiast over gemaakt. Er is echter één grote reden waarom ik naar India zou willen en dat is voor het spotten van tijgers.

Tijgers komen nog maar in 13 landen ter wereld voor waaronder in Nepal, Bhutan, Bangladesh, China en Laos. Maar als je tijgers wilt spotten heb je de beste kans in India, het land van de tijger. India heeft namelijk verschillende parken en reserves waar de wilde tijgers leven.

In 13 landen komen tijgers nog voor, waaronder India, Nepal, Bhutan, Bangladesh, China en Laos

Helaas hebben de tijgers het zwaar. Heel zwaar. In 1900 schatte men het aantal tijgers nog op 100.000. Dit aantal nam drastisch af door stropers. In 15 van de 38 tijgerreservaten in India leven zelfs helemaal geen tijgers meer. In 2016 is er voor het eerst weer een stijging in de populatie geteld, maar het aantal wilde tijgers wordt geschat op 3890. Men hoopt dat deze stijgende lijn verder wordt ingezet en men hoop dat er in 2022 6800 wilde tijgers op aarde moeten zijn. En daar hoop ik natuurlijk ook op. Echter zijn er in 2017 weer veel dode tijgers aangetroffen door stroperij en mens-dierconflicten.

Wanneer je naar India wil reizen om wilde tijgers te zien doe je er goed aan om te boeken bij een duurzame organisatie die aangesloten is bij TOFTigers. Deze organisatie is erop gericht om duurzaam toerisme door te voeren in de reissector van India en ze streven naar bewustwording bij de toeristen die een bezoek brengen aan de natuurparken. De lokale bevolking wordt betrokken, want wanneer ze inzien dat ze ook geld kunnen verdienen uit duurzaam toerisme is dat een alternatief voor stroperij, visvangst en houtkap. Ze kunnen bijvoorbeeld lokale producten maken, lodges runnen of als reisbegeleider worden ingezet tijdens tours Dit alles kan bijdragen aan een betere bescherming voor de tijgers. Kijk dus goed naar het TOFTiger logo bij het boeken van een tijger-tour.

Ga je een tijgersafari boeken? Kies een organisatie die de tijgers probeert te beschermen.In India zijn er vijf parken waar je het beste de tijgers kunt spotten. Dit zijn Bandhavgargh National Park, Ranthambore National Park, Kanha National Park, Jim Corbet National Park en Satpira National Park. Tussen november en mei heb je de beste kan om de tijgers te spotten. Er zijn veel touroperators die meerdaagse tijger-safari’s aanbieden en er zijn ook volledige reizen waarbij je puur op zoek gaat naar deze katachtigen. Let hierbij dus wel op het TOFTiger logo.

Zouden jullie ook eens tijgers willen zien? En wie heeft er al ervaring met het spotten van wilde tijgers?

Bron hoofdfoto: pxhere

Interessante artikelen voor dit bericht

[bol_product_links block_id=”bol_5a5e7c4cbd871_selected-products” products=”9200000040078197,9200000046688158,9200000051926157,9200000057345801,9200000064744012″ name=”tigers-india” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Laat een berichtje achter

Deel deze pagina

Nog meer reisverhalen

Meer blog berichten

Reisroutes

Carretera Austral reisroute

In 2018 maakte ik een geweldige rondreis door het zuiden van Patagonië. Nog altijd is dit één van mijn favoriete reizen die ik ooit heb gemaakt. Destijds eindigde ik deze reis in de regio Aysén...

5 dingen die je moet checken voor je op vakantie gaat

Gastartikel

5 dingen die je moet checken voor je op vakantie gaat

Wanneer je op vakantie gaat, zijn er altijd nog allerlei dingen die je moet regelen voor vertrek. Daarbij kun je denken aan het wassen van je spullen en het leeghalen van de wasmachine, maar ook aan...

Kerstmarkt van Erfurt

Kerstmarkten

De leukste kerstmarkten van Duitsland in 2023

Het wordt langzaam weer kouder en sneller donker. De kerstperiode komt steeds meer in zicht. Dat betekent dat binnenkort de eerste kerstmarkten in Duitsland weer zullen openen. Ieder jaar staan de...

Over de auteur

Danny van der Meijden

Ik ben een webdesigner/webdeveloper en één van mijn grootste hobby's is het maken van reizen. Niet alleen geniet ik van al het pracht en praal dat de wereld heeft te bieden, maar tevens ben ik er gek op om video's en veel foto's te maken van datgene wat ik zie.

Ik reis graag ieder jaar van continent naar continent en wil zoveel mogelijk op eigen houtje ontdekken en zien!