Persoonlijk

Reisjaar 2019 in cijfers

Met het bezoek aan de kerstmarkt van Recklinghausen zit mijn reisjaar van 2019 er bijna op. Er staat nog 1 dagtrip op de planning na de kerstdagen, namelijk een bezoek aan de kerstmarkt van Duisburg. We gaan hierheen na de kerstdagen, om toch even de kerstperiode af te sluiten. Het is daarom tijd om 2019 langzaam af te sluiten en terug te blikken. Reisjaar 2019 was een mooi jaar, zowel qua reizen als in de groei van Reizen & Reistips. En dat wil ik aan de hand van onderstaande cijfers laten zien.

Georgië reisverslag - Tskaltubo
In 2019 maakte ik 32 trips
 • Dit jaar bezocht ik maar 1 continent; ik bleef het gehele jaar in Europa.
 • In totaal maakte ik gedurende het jaar 33 trips en was ik 99 dagen onderweg.
 • Ik bezocht in totaal 10 landen: Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Schotland, Zwitserland, Slovenië, Griekenland, Bosnië & Herzegovina en Georgië.
 • Met een bezoek aan Slovenië, Zwitserland, Georgië en Bosnië & Herzegovina kon ik 4 nieuwe landen afstrepen van mijn lijstje.
 • 31 dagen was ik in Duitsland, veruit mijn meest geliefde land in 2019.
 • Van de 32 trips waren er 13 dagtrips, dus was ik aan het einde van de dag weer thuis.
 • 67 nachten sliep ik niet in mijn eigen bed.
 • 35 maal ging ik op pad met mijn vriendin, 25 dagen was ik alleen op pad (of met een groep die ik niet kende), 19 maal was ik met vrienden en 19 maal was ik met mijn moeder, vader, oma en/of zus op pad.
 • In de maanden juni en augustus was ik 14 dagen op pad. Dit waren dus de meest reislustige maanden. In januari was ik slechts 3 dagen onderweg.
 • 5 maal vloog ik naar mijn bestemming toe.
 • Ik vierde dit jaar mijn 34e verjaardag in Griekenland.
 • Ik maakte dit jaar bijna 35.000 foto’s. De mooiste hiervan ben ik momenteel aan het verzamelen voor een volgend artikel.
Slovenië
Ten opzichte van 2018 had ik dit jaar een verdubbeling in het totaal aantal bezoekers op Reizen & Reistips - foto © thehike.nl

En hoe zit het dan met de cijfers voor de website Reizen & Reistips?

 • Het jaar is nog niet om, maar op dit moment zijn we over de 200.000 bezoekers gegaan. Zo’n 169.000 hiervan zijn unieke bezoekers.
 • Dat is een verdubbeling ten opzichte van 2018 toen ik in totaal 104.195 bezoekers op mijn website had waarvan 86.232 uniek.
 • De maand november trok maar liefst 21.539 bezoekers, een record.
 • Ik kreeg 252 volgers erbij op Facebook en 574 volgers erbij op Instagram.
 • De pagina over Dresden is met 11.338 bezoekers het meest bekeken en de leukste biercafés van Brugge is met 10.510 bezoekers het populairste reisverhaal in 2019.
 • In totaal schreef ik 134 nieuwe reisverhalen in 2019.
 • Ik heb ontelbaar veel uren gestoken in de website. En ik weet het, er moet nog steeds veel gebeuren want ik loop al jaren behoorlijk achter.

Dit zijn mooie cijfers en daarom wil ik al mijn volgers en bezoekers hartelijk bedanken. Hopelijk kan ik ook volgend jaar weer zo’n mooie progressie tonen. Het geeft me zoveel energie en inspiratie. De komende dagen blik ik verder terug op 2019. Wat waren de mooiste foto’s, welke artikelen werden het best gelezen, wat waren dit jaar de populairste Instagram foto’s en natuurlijk een terugblik op het reisjaar 2019. Houd onze blog de komende dagen dus nog even in de gaten.

Danny van der Meijden
Danny van der Meijden

Ik ben een webdesigner/webdeveloper/video-editor en één van mijn grootste hobby's is het maken van reizen. Niet alleen geniet ik van al het pracht en praal dat de wereld heeft te bieden, maar tevens ben ik er gek op om video's en veel foto's te maken van datgene wat ik zie.

Ik reis graag ieder jaar van continent naar continent en wil zoveel mogelijk op eigen houtje ontdekken en zien!