Persoonlijk

Reisplannen en doelen voor 2019

Allereerst wens ik al mijn volgers en lezers de beste wensen voor het nieuwe jaar. Dat 2019 voor iedereen een mooi en gezond jaar mag worden met veel mooie reizen en gebeurtenissen. De afgelopen weken heb ik met Reizen & Reistips een aantal maal teruggeblikt op het afgelopen jaar. Hoe mijn reisjaar eruit zag, wat mijn favoriete reisfoto’s waren, de best gelezen artikelen van afgelopen jaar en de Best Nine van Instagram. Nu is het tijd om vooruit te blikken naar het komende jaar. Heb ik plannen en doelen voor 2019? Uiteraard! Ik wil natuurlijk weer veel gaan reizen dit jaar, maar ik wil vooral verder groeien met Reizen & Reistips. In dit artikel kun je lezen wat mijn doelstellingen zijn.

Reizen in het algemeen

Reizen is en blijft een passie. Nieuwe steden ontdekken en nieuwe ervaringen opdoen. En natuurlijk is reizen ook een uitermate belangrijk onderdeel voor Reizen & Reistips. Geen reisblog zonder reizen. Hoewel ik nog heel wat artikelen kan publiceren over het vorige jaar, moet er nieuwe content blijven komen. Er staan zo ontzettend veel bestemmingen op mijn wishlist en het is onmogelijk om al deze bestemmingen te bezoeken het komende jaar. Zoals ik al meerdere malen heb geschreven staan de ‘Stannen’ enorm hoog op mijn bucketlist. Turkmenistan, Tadzjikistan, Kazachstan, Oezbekistan en Kirgizië trekt al jaren mijn aandacht. Maar ik zou ook dolgraag beren willen spotten in Canada of Alaska en het Noorderlicht willen zien. Het zijn wensen die wellicht dit jaar niet gerealiseerd zullen gaan worden. Gelukkig staan er ook nog andere bestemmingen op mijn lijstje. Iets dichter bij huis en makkelijker te realiseren. Hieronder zijn enkele doelen die ik hoop dit jaar te kunnen gaan realiseren.

Patagonië - Laguna Esmeralda
 • Iedere maand een reis maken. Ik hoef niet per se een week weg te zijn, een weekendje weg per maand is al prima
 • Één of twee nieuwe landen bezoeken
 • Meer focus op Duitsland in het komende jaar, aangezien het één van mijn favoriete reisbestemmingen is, het dichtbij is en Duitsland gewoon een prachtig land is

Bestemmingen die ik wil gaan bezoeken

Voorlopig staat er één trip vast voor 2019, een weekendje weg naar Gent. Daar blijft het niet bij. Er zijn al volop plannen alleen moeten deze nog uitgewerkt worden. Zo wil ik dit naar naar het zuidoosten van Turkije en onder meer Berg Nemrut zien. Met een vriend van me heb ik het over Schotland gehad en willen we in enkele dagen Isle of Skye ontdekken. Ik heb een vriend in het buitenland wonen die ik nog niet heb bezocht de afgelopen jaren. Een mooie mogelijkheid om een bezoek aan hem te combineren met een leuke stedentrip? De Duitse deelstaat Saksen wil ik verder ontdekken en wellicht weer een tripje maken met mijn oma naar het Erzgebirge. En uiteraard hoop ik ook weer op een langere reis naar een verre bestemming. Met Lianne moet ik een nog gaan bepalen waar onze ‘grote’ reis dit jaar heen gaat en hoe we die dit jaar gaan invullen. En dit jaar wil ik ook eens enkele nationale parken in Nederland bezoeken. Het is immers te gek voor woorden dat ik nog nauwelijks bekend ben in mijn eigen land…

Op mijn wishlist: Nemrut Dağı
 • Zuidoost Turkije bezoeken
 • Naar het Schotse Isle of Skye
 • Meer van Saksen ontdekken
 • Een vriend in het buitenland opzoeken
 • Nationale parken van Nederland ontdekken

Wandelen

Zou je me een aantal jaar hebben gevraagd of ik een ronde zou willen wandelen, dan had ik je hard uitgelachen. ‘Ik ga toch niet wandelen…?’ Hier moet ik op terugkomen, want met de camera om mijn nek en in een nog niet eerder verkend gebied maak ik tegenwoordig graag wandelingen. Omdat we vorig jaar wisten dat we de W-Trek gingen lopen, hebben we al regelmatig een wandeling in de buurt van huis gemaakt. Op het eiland Madeira hebben we ook meerdere levada-wandelingen gelopen en hebben we de trail tussen de twee hoogste toppen van het eiland gewandeld. En in Patagonië zelf hebben we heel wat kilometers te voet afgelegd. Ook dit jaar wil ik blijven wandelen. Net voordat we naar Patagonië gingen heb ik een app gekocht die mijn routes vastlegt en waarbij foto’s op de juiste plaats direct worden weergegeven. Ideaal om te gebruiken op Reizen & Reistips.

Patagonië - Torres del Paine
 • Meer wandelingen maken dit jaar
 • Meer artikelen over wandelen publiceren op Reizen & Reistips
 • Een meerdaagse wandeling maken

Samenwerkingen

Reizen is niet goedkoop en het komt zeker niet aangewaaid voor me. Ik heb mijn fulltime baan nodig om al mijn reizen te kunnen bekostigen en dat zal dit jaar niet anders zijn. Een samenwerking biedt mogelijkheden. In het afgelopen jaar mocht ik al enkele (individuele) persreizen maken of werd ik (deels) gesponsord om op pad te gaan. Hiermee heb ik de trips naar Brugge, Delft, Leuven, Münster, Madeira, Osnabrück en de kerstmarkten van Nedersaksen kunnen maken. Ik krijg er niet voor betaalt en absoluut niet alles wordt vergoed, maar met een beetje hulp kun je toch geld besparen en interessante tripjes maken. Voor het komende jaar hoop ik weer enkele nieuwe samenwerkingen aan te gaan. Ook sta ik nog altijd open voor het plaatsen van een gastartikel of het opzetten van een winactie. Hiervoor kun je altijd contact met me opnemen.

9x doen in Münster - Huur een fiets
 • Nieuwe samenwerkingen aangaan om bestemmingen te kunnen promoten die bij mijn blog passen

Reizen & Reistips website

Het afgelopen jaar heeft de website enorme stappen gemaakt qua bezoekersaantallen en daar ben ik zeer trots op. Het aantal bezoekers is ten opzichte van een jaar geleden bijna verdubbeld. Ik hoop dat ik deze lijn kan blijven doorzetten en dat er in 2019 nog meer bezoekers mijn site weten te vinden. Er zal dus sowieso wekelijks nieuwe content moeten komen en ik wil ook in 2019 twee tot drie artikelen per week gaan publiceren. Er zijn echter nog een heleboel verbeterpunten aan de website. Ik vind namelijk dat de info-pagina’s van de bestemmingen en de reisverhalen van mijn blog te weinig in elkaar overlopen. Dat merk ik ook aan het gedrag van mijn bezoekers. Gemiddeld worden er ongeveer 3 pagina’s bezocht en zijn de bezoekers ook redelijk snel weer van de site af. Ik wil daarom een betere connectie gaan maken zodat je bij de bestemmingen ook sneller geneigd bent om blogartikelen of een reisroute te lezen. Hier ben ik al druk mee bezig en het eerste doel is om enkele landenpagina’s aan te passen. Deze zullen de komende maanden worden gewijzigd binnen de website.

Patagonië - Puerto Natales
 • Reisverhalen en infopagina's meer in elkaar laten overlopen, om te beginnen met de templates voor de landen
 • Maandelijks 10.000 of meer bezoekers per maand halen en het zou mooi zijn als er eens 12.500 bezoekers per maand de website vinden
 • Wekelijks twee tot drie reisverhalen publiceren
 • Betere planning maken voor het schrijven van artikelen en de publicatie ervan
 • Voldoende tijd steken om ook de informatie pagina's te blijven aanmaken en vullen

En wat nog meer?

Hoewel Instagram in 2018 behoorlijk tegenviel, zal ik dagelijks een nieuwe foto blijven posten en hoop ik dat het aantal volgers van mijn social media kanalen blijft stijgen. Verder wil ik dit jaar meer tijd gaan besteden in Pinterest. Ik merk dat de artikelen over de leukste biercafés goed worden gelezen. En dat komt goed uit, want ik ben een (speciaal)bierliefhebber en vind het leuk om de leuke biercafés op te zoeken. Tijdens ons weekendje naar Gent wil ik daarom zeker een nieuw artikel over biercafés plaatsen. En ik wil dat ook doen voor de steden Eindhoven en Utrecht. Uiteraard zullen we ook dit jaar weer enkele malen op pad gaan voor een dagje urban exploring. Deze artikelen plaats ik niet direct, maar er komen zeker nog enkele mooie locaties voorbij in 2019.

5 leukste biercafés in Leuven - Huisbrouwerij Domus
 • Meer volgers op mijn social media kanalen
 • Artikelen schrijven over leuke biercafés
 • Nieuwe urban exploring locaties bezoeken
Danny van der Meijden
Danny van der Meijden

Ik ben een webdesigner/webdeveloper/video-editor en één van mijn grootste hobby's is het maken van reizen. Niet alleen geniet ik van al het pracht en praal dat de wereld heeft te bieden, maar tevens ben ik er gek op om video's en veel foto's te maken van datgene wat ik zie.

Ik reis graag ieder jaar van continent naar continent en wil zoveel mogelijk op eigen houtje ontdekken en zien!

Interessante artikelen voor dit bericht