Reisvideo

Reisvideo: Beklimming van Volcán Pacaya

Guatemala telt maar liefst 37 vulkanen, waarvan drie actieve. Niet gek dat Guatemala daarom ook wel het land van de vulkanen wordt genoemd. Wij bezochten in 2015 het land en beklommen enkele vulkanen. Één hiervan is de Volcán Pacaya.

Jarenlang was de Volcán Pacaya de trekpleister van Guatemala. Tussen 2006 en 2010 stroomde er langs de hellingen van de vulkaan lava naar beneden en creëerde het een rivier van hete magma. Bezoekers konden op enkele meters afstand dit spektakel bewonderen. Nog altijd wordt er ontzettend veel reclame gemaakt met deze beelden, maar de rivier is al een tijdje verdwenen. Dat wil overigens niet zeggen dat de vulkaan niet meer actief is. Diep onder het gesteente stroomt nog steeds lava en een aantal maanden geleden zijn er ook weer uitbarstingen geweest. Hoewel de spectaculaire lavarivier niet meer te bewonderen is, raden we een beklimming van Volcán Pacaya zeker aan. Het is een vrij makkelijke hike waarin je gemakkelijk over het vulkanisch gesteente de berghelling op kunt. Bij het boeken van je tour kun je ervoor kiezen of je zo ver mogelijk richting de top wandelt, of je blijft meer op de hellingen waar je ook marshmallows kunt roosteren boven de verschillende hittebronnen.

Wij boekten een tour voor 10 Dollar per persoon bij Rainbow Adventure. Met een Spaanstalige gids beklommen we de hellingen van de Volcán Pacaya. En dat ziet er in bewegende beelden zo uit.
Plan je reis naar Guatemala

Beklimming van Volcán Pacaya
Het beklimmen van de vulkaan
Guatemala 2015 - dag 3 - Uitzicht vanaf de Volcán Pacaya
Uitzicht vanaf de Pacaya op onder meer de Volcán Agua

Tips voor een beklimming van Volcán Pacaya

Bezoek in Antigua verschillende touroperators. De prijzen verschillen immers per operator. Wij boekten bij Rainbow Adventure een tour voor 10 Dollar per persoon, terwijl de prijzen bij Old Town Outfitters al richting de 100 Dollar per persoon gingen

Spreek je een woordje Spaans? Boek dan een tour met een Spaanstalige gids, want deze zijn goedkoper dan een tour met een Engelstalige gids

Ga voordat je gaat boeken na of het veilig is om de vulkaan te beklimmen. De vulkaan is actief en soms onrustig.

Plan je reis naar Guatemala

Booking.com
Danny van der Meijden
Danny van der Meijden

Ik ben een webdesigner/webdeveloper/video-editor en één van mijn grootste hobby's is het maken van reizen. Niet alleen geniet ik van al het pracht en praal dat de wereld heeft te bieden, maar tevens ben ik er gek op om video's en veel foto's te maken van datgene wat ik zie.

Ik reis graag ieder jaar van continent naar continent en wil zoveel mogelijk op eigen houtje ontdekken en zien!

Meer informatie