Reisvideo

Reisvideo Freiberg

In maart bezochten we voor de tweede maal de ‘zilverstad’ Freiberg in Saksen. Enkele weken terug konden jullie al een fotoverslag zien van deze Duitse stad. Aangezien ik ook een videocamera had meegenomen, heb ik ook een video gemaakt.
Freiberg is een leuke stad en absoluut niet toeristisch. Er is genoeg te zien en te ontdekken en dit kun je prima te voet doen.

Stedentrip Freiberg

Niet veel mensen zullen bij Saksen denken aan de stad Freiberg. Steden als Leipzig, Dresden en Chemnitz spreken iets meer tot de verbeelding. Toch is een bezoek aan Freiberg absoluut de moeite waard. De stad heeft een rijke geschiedenis als het gaat om zilvererts. Niet voor niets heeft de stad de bijnaam ‘Silberstadt’. De oude mijntradities worden nog altijd in ere gehouden. Rondom de stad kunnen mijnen worden bezocht en er zijn musea waar de bijzondere vondsten worden tentoongesteld. Helaas hebben wij tijdens ons verblijf in Freiberg geen tijd gehad om een mijn te bezoeken.

Behalve de mijnen, heeft Freiberg meer te bieden. De Altstadt is ommuurd en grote delen van de muur zijn nog altijd intact. Het oude centrum zelf heeft drie grote pleinen, waarvan de Obermarkt de mooiste is vanwege de fraaie kleurrijke gebouwen. Hier vind je onder andere het Rathaus en Ratskeller. Bezoek ook de verschillende kerken. De Freiberger Dom is van binnen prachtig en vanaf de toren van de Petrikirche heb je een fantastisch panorama over de stad. Kijk in deze kerken ook naar de orgel. Deze zijn immers gemaakt door de wereldberoemde orgelbouwer Gottfried Silbermann.

Verdwaal door de straatjes en zoek de rust op van het Albertpark. Ontdek de menukaart van het Schwanenschlösschen, Ratskeller en zeker van Café Hartmann. Freiberg is een leuke stad en absoluut niet toeristisch. Er is genoeg te zien en te ontdekken en dit kun je prima te voet doen. Heel groot is Freiberg niet, dus binnen een weekend kun je al veel van de stad zien.

Reisvideo Freiberg

Interessante artikelen voor dit bericht

[bol_product_links block_id=”bol_57a8d00134d34_selected-products” products=”9200000041739014,9200000009834147,9200000029250227,1001004008226932,9200000009292848″ name=”freiberg-video-2017″ sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Laat een berichtje achter

Deel deze pagina

Nog meer reisverhalen

Meer blog berichten

10x doen in Bodrum - De haven van Yalikavak

Gastartikel

10 hotspots voor feestvakanties in Europa

Heb je een klein vakantiebudget maar wil je toch feesten onder palmbomen of op een zandstrand, dan vind je in onze gids de beste vakantiebestemmingen voor weinig geld. Als het slecht weer is tijdens...

Reistips

West-Pommeren in Polen

De meeste mensen die naar Polen afreizen bezoeken de steden Krakau of Warschau. Maar Polen heeft zo veel meer te bieden. In de afgelopen jaren maakte ik onder meer kennis met de Lubelskie regio en...

Over de auteur

Danny van der Meijden

Ik ben een webdesigner/webdeveloper en één van mijn grootste hobby's is het maken van reizen. Niet alleen geniet ik van al het pracht en praal dat de wereld heeft te bieden, maar tevens ben ik er gek op om video's en veel foto's te maken van datgene wat ik zie.

Ik reis graag ieder jaar van continent naar continent en wil zoveel mogelijk op eigen houtje ontdekken en zien!

Boek een hotel in Freiberg

Overtuigd? Boek dan direct een hotel in Freiberg via Booking.com