Persoonlijk

Terugblik op mijn reizen in 2015

Het jaar 2015 is bijna om, tijd om terug te blikken naar het reisjaar van 2015. Welke bestemmingen heb ik ook alweer bezocht en wat vond ik ervan?

Mijn reizen in 2015: Quedlinburg en Wernigerode

Quedlinburg en Wernigerode

Voor haar verjaardag had ik mijn vriendin getrakteerd op een reisje naar Duitsland. In eerste instantie had ik een trip geboekt naar Monschau, maar vanwege het slechte weer dat op komst was, heb ik dit gewijzigd naar Quedlinburg. Wat een ongelooflijk pittoresk stadje met mooie vakwerkhuizen. In twee dagen kun je Quedlinburg zeker helemaal ontdekken. Omdat we nog een extra dag hadden, hebben we ook nog Wernigerode bezocht. Ook deze stad is prachtig, maar iets minder authentiek dan Quedlinburg. Ik wil echter zeker nog eens terug naar Harz om meer steden te ontdekken.

Mijn reizen in 2015: Mannenweekend in Gent

Mannenweekend in Gent

Met de vriendengroep gaan we jaarlijks naar een leuke Europese stad. Dit jaar kozen we voor Gent omdat het gemakkelijk te bereiken was. Het werd echter geen trip waarin we veel hebben gezien. Het draaide meer om gezelligheid, biertjes drinken en in de avonduren het nachtleven opzoeken. Wel ben ik onder de indruk geraakt van de schoonheid van Gent en ik wil de stad zeker nog eens gaan bezoeken om meer te zien van de stad.

Mijn reizen in 2015: Klussen in Frankrijk

Klussen in Frankrijk

In augustus zijn we met de familie van mijn vriendin naar Frankrijk afgereisd om mee te helpen met het klussen aan een huis. Gelukkig was er naast het klussen ook nog tijd om wat trips te ondernemen. Zo bezochten we de dorpjes Le Bugue en Bergerac. Maar wat ik voornamelijk indrukwekkend vond was Oradour-sur-Glane.

Mijn reizen in 2015: Persreis naar Tsjechië

Persreis naar Tsjechië

In september maakte ik mijn eerste persreis. Op uitnodiging van het Tsjechisch Verkeersbureau mocht ik enkele dagen naar Tsjechië om meer te weten te komen over het bier als een nationaal fenomeen in het land. Door een klein foutje bij het boeken, kon ik een dag eerder naar Praag afreizen en had ik dus wat vrije tijd. De trip was niet volledig aan bier gerelateerd, want we deden ook enkele culturele dingen. Ik zag meer steden van Tsjechië zoals Pilsen, Domazlice en Zatec. Deze persreis smaakte echt naar meer. Wie weet mag ik in 2016 weer op een persreis?

Mijn reizen in 2015: Guatemala

Guatemala

De grootste klapper van het jaar was uiteraard Guatemala. In januari was het nog flink puzzelen waar we naartoe zouden gaan met onze grote vakantie. Zo hebben we gekeken naar Namibië, Suriname, Uruguay, Argentinië, Brazilië, Turkmenistan, Amerika en Guatemala. We wilden absoluut niet de hoofdprijs betalen en het liefst individueel op reis. Guatemala stond hoog op de lijst, maar we lazen steeds de berichten dat het onveilig zou zijn om alleen te reizen, dus richtten we ons op andere bestemmingen. Toch hakten we de knoop door om voor Guatemala te gaan. En dat bleek een goede beslissing te zijn. We hebben ons geen moment onveilig gevoeld en hebben kennis gemaakt met hele vriendelijke mensen en een fascinerende natuur. De voornaamste reden dat ik Guatemala wilde bezoeken waren de vulkanen en deze hebben we in overvloed gezien. Volcán Pacaya, Volcán Acatenango, Volcán de Fuego, Volcán Santa Maria, Volcán Santiaguito, Volcán Chicabal en Volcán Santa Maria. Met name de actieve vulkanen Volcán de Fuego en Volcán Santiaguito waren fantastisch. Beide vulkanen hebben we uit zien barsten.

Mijn reizen in 2015: Kerstmarkt van Trier

Kerstmarkt in Trier

Een jaar zonder kerstmarkt kan niet. Omdat we redelijk laat terugkeerden van onze trip door Guatemala, wilde ik in de decembermaanden toch nog in Duitsland een kerstmarkt bezoeken. Het werd uiteindelijk de kerstmarkt van Trier. Niet de grootste kerstmarkt van Duitsland, maar uiterst sfeervol opgezet in een mooie Romeinse stad.

Plannen voor 2016?

Die lezen jullie binnenkort op mijn blog! Hou de website in de gaten.

Danny van der Meijden
Danny van der Meijden

Ik ben een webdesigner/webdeveloper/video-editor en één van mijn grootste hobby's is het maken van reizen. Niet alleen geniet ik van al het pracht en praal dat de wereld heeft te bieden, maar tevens ben ik er gek op om video's en veel foto's te maken van datgene wat ik zie.

Ik reis graag ieder jaar van continent naar continent en wil zoveel mogelijk op eigen houtje ontdekken en zien!