Dieren

Tijgers weggehaald uit de Tiger Temple in Thailand

Het is een tijdje terug dat ik op mijn tijdlijn van Instagram een foto zag van een meisje met een tijger waar ze, zoals ze zelf schreef, vriendjes mee maakte. Ik had direct een vermoeden waar deze foto gemaakt was, maar wilde het nog eens navragen. En inderdaad, de foto was genomen in de Tiger Temple in Thailand. Ze vertelde me doodleuk dat de tijgers sinds februari 2015 werden beschermd en niet werden mishandeld. Of ik me met die berichten beter voelde? Nou nee. Ik reageerde nogmaals dat ze recent, in april 2015 destijds, illegale dieren hadden gevonden. De monniken hadden er geen vergunning voor en verkochten de dieren aan het buitenland. Daarnaast is het hele concept van de Tiger Temple zeer controversieel. Het zijn wilde dieren. Deze dieren horen niet in contact te zijn met mensen op deze manier, het zijn geen entertainers. Het feit dat tijgers mensen zo dicht bij zich laten, heeft te maken met de ‘speciale trainingen’ die de beesten krijgen en je kunt zelf raden wat voor trainingen dit zijn. En dan te bedenken dat er op dat moment 147 tijgers aanwezig waren in de tempel.

23 weken geleden schreef ik het volgende bij deze Instagrammer

De Thaise overheid is al jaren bezig om de tijgers uit de Tiger Temple te krijgen. Afgelopen week was het dan zover. De Thaise dierenbescherming begon met de ontruiming van deze boeddhistische tempel. De tijgers werden verdoofd en overgebracht naar een nationaal opvangcentrum. De monniken zelf zeggen dat het complex een wildreservaat is, maar de Thaise overheid vermoed dat er handel wordt gedreven in dieren. Door de massale hordes toeristen die dagelijks de welpjes komen aaien en selfies maken met de tijgers verdiende het complex jaarlijks miljoenen. Er zijn meldingen van toeristen die zien dat de tijgers gedrogeerd zijn. Ook bestaat het vermoeden dat de tijgers illegaal gefokt worden. Ook kwamen steeds meer verhalen in de wereld over de mishandeling van de aanwezige dieren. De monniken hebben echter lak aan de strenge regels en spreken de verhalen tegen.

Helaas werd het verhaal nog dramatischer toen er in de vrieskist van de keukens veertig kadavers werden gevonden van tijger welpjes. Waarom de monniken de dode welpjes bewaarden is nog een raadsel. Ze wilden ook geen opheldering geven.

Alles geeft maar weer aan dat wij dergelijke plekken niet moeten bezoeken. Wilde dieren waar we dichtbij kunnen komen? Links laten liggen. Een ritje op een olifant? Nee dankje. Wandelen wilde dieren? Niet doen! Laatst had ik ook op Twitter een korte discussie met iemand over olifantenritjes. Het zou in hun cultuur zitten en de lokale mensen zouden niet zomaar daarmee stoppen. Tot daar aan toe, maar dat toeristen een ritje op de rug van een olifant maken, heeft niets met cultuur te maken. Dat is puur voor het geld, terwijl het dier moet lijden en zoals recent zelfs komt te overlijden.

Een bericht als deze stopt deze gruwelijkheden met dieren natuurlijk nooit, daar ben ik me volledig van bewust. Ik hoop echter dat mensen die het bericht lezen bewust worden wat wij als toerist/reiziger de dieren kunnen aandoen en hoop dat jullie dergelijke praktijken links laten liggen. Deel dit bericht, zegt het voort. Hoe meer mensen bewust worden, hoe beter. Daarnaast hoop ik ook dat reisbureau’s en organisaties als TripAdvisor ook zullen stoppen met het aanbieden van dergelijke ‘attracties’. Wildlife. Not entertainers.

Tijgers weggehaald uit de Tiger Temple in Thailand
Bron: pxhere

Interessante artikelen voor dit bericht

[bol_product_links block_id=”bol_574ff5d0792d2_selected-products” products=”9200000030480743,1001004006516913,9200000040709868,1001004006483580,9200000045738977″ name=”tiger-temple-blog” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Laat een berichtje achter

Deel deze pagina

Nog meer reisverhalen

Meer blog berichten

Karahan Tepe - Turkije

Reistips

Karahan Tepe, het kleinere Göbekli Tepe

De regio Zuidoost-Anatolië in Turkije staat bol van de geschiedenis. Göbekli Tepe is bijvoorbeeld de meest bijzondere prehistorische locatie ter wereld. Volgens archeologen dateert dit...

Wandelen in Alicante: Lagunas de Rabasa

Wandelingen

Wandelen in Alicante: Lagunas de Rabasa

Alicante is een leuke bestemming voor een stedentrip. Het compacte centrum is eenvoudig te voet te verkennen en heeft tal van interessante bezienswaardigheden. Wil je de ‘drukte’ van de stad even...

Churfranken - Lekker eten

Gastartikel

4 x gezond eten én genieten op vakantie

We willen allemaal graag fit en uitgerust terugkomen van vakantie. Vaak is het omgekeerde het geval. Bij thuiskomst zijn we vermoeid en voelen we ons sloom. De oorzaak ligt vaak in een combinatie van...

Over de auteur

Danny van der Meijden

Ik ben een webdesigner/webdeveloper en één van mijn grootste hobby's is het maken van reizen. Niet alleen geniet ik van al het pracht en praal dat de wereld heeft te bieden, maar tevens ben ik er gek op om video's en veel foto's te maken van datgene wat ik zie.

Ik reis graag ieder jaar van continent naar continent en wil zoveel mogelijk op eigen houtje ontdekken en zien!