Persoonlijk

Vakanties in 2014

Zo langzaam aan breekt de zomer weer aan in Nederland. Dat betekent uiteraard dat iedereen weer op zoek gaat naar vakantiebestemmingen. Zo ook ik. Inmiddels heb ik al een aantal trips gepland staan en hopelijk heb ik er nog één in de pijpleiding. Benieuwd waar ik naartoe ga?

Turkije – Belek

In mei vertrek ik met mijn familie en vriendin naar Turkije. We hebben voor 8 dagen een super-de-luxe hotel geboekt in Belek, namelijk Maxx Royale. Op basis van all-in kunnen we hier allen even tot rust komen. Dit hotel is echt van alle gemakken voorzien. Zo slapen we in een suite van ruim 85m² groot en hebben we ons eigen bubbelbad op het balkon! Er is 1 grote ruimte voor het restaurant, 5 restaurants a-la-carte, 14 barren, 1 patisserie café en 4 snack restaurants. Wij zullen dus absoluut niet omkomen van de honger. Uiteraard is er een Turkse hamam, sauna, sneeuw fontein en een hete kamer aanwezig. We kunnen gratis gaan sporten, van de enorme glijbaan af en we hebben ook nog eens het geluk dat Haddaway langskomt. We love the 90’s. Waren we nog 2 dagen langer gebleven, hadden we ook nog Dr. Alban gehad. Wij gaan er met de gehele familie weer een gezellige boel van maken en gaan ook lekker relaxen.

Spanje – Valencia

Met de jongens van mijn vriendengroep hebben we ook een lang weekendje geboekt. Begin juli, net tijdens het WK, zullen we naar Spanje vertrekken. Na Madrid in 2011, gaan we dit jaar voor Valencia. Ik ken Spanje nog niet zo heel goed, dus ik weet nog niet precies wat ik ervan kan verwachten. Wel gaan we uiteraard uit van een zonnig tripje. De trip van vorig jaar In Dresden was namelijk letterlijk in het water gevallen. We zijn dit jaar met 4 man, hebben een appartement geboekt via Wimdu, vlakbij het centrum en zullen van donderdag tot zondag onder de Spaanse zon te vinden zijn. Binnenkort zal ik eens uitzoeken wat er te doen is en wat we kunnen bekijken. Zeker is sowieso dat we heel wat plaza’s en biertjes zullen zien. En daarnaast zijn we ook benieuwd naar het uitgaansleven van Valencia!

Costa Rica & Nicaragua

Voor onze grote vakantie moeten we nog even geduld hebben. Midden oktober zullen we voor ruim 3 weken vetrekken naar Costa Rica en Nicaragua. Voor het eerst sinds 2007 keer ik dus terug naar Costa Rica, nu samen met mijn vriendin. Ik ben een enorm fan geworden van het land en ben extreem benieuwd wat mijn vriendin er van vind. Uiteraard zal ik enkele plekken nogmaals bezoeken, maar ik wil graag ook andere plekken bezoeken zoals Volcan Turrialba, Corcovado  en natuurlijk ook een ander land. We konden kiezen tussen Panama en Nicaragua en hebben besloten om voor Nicaragua te gaan. De planning is om na de landing eerst te overnachten in San Jose en de dag erop naar Nicaragua te rijden. Voor deze trip boeken we helemaal niets. Alleen ons vliegticket en een auto in zowel Nicaragua als Costa Rica zullen we van te voren boeken. De rest zien we dan wel.

Mijn vriendin heeft met haar verjaardag een ’tegoedbon’ gekregen om in Costa Rica met luiaarden te knuffelen. Tussen Puerto Limon en Cahuita is een opvang voor luiaards die gewond zijn of wees zijn. Deze gaan we bezoeken en we hopen dat we deze schitterende beesten kunnen dragen.

Verder wil ik graag de schildpadden bij Torteguero zien, ik wil nogmaals een nightwalk maken (bijvoorbeeld in Monteverde), uiteraard terug naar Volcan Arenal en graag ook nog andere vulkanen bezoeken. Als de schouder van mijn vriendin genezen is, zullen we ook ergens canopy gaan doen. In Nicaragua zullen we van een vulkaan afsurfen. We wisselen cultuur, actief en natuur met elkaar af en kijken er nu al naar uit. Er is door mij al een concept planning gemaakt van steden en parken die we gaan bezoeken. Zodra er meer duidelijkheid is, zal ik hier onze planning posten.

Overige ideeen?

Aangezien ik in juni van baan verwissel kan ik wellicht nog enkele dagen opnemen bij mijn oude baan. Ik heb dan graag de wens om nog er nog even tussenuit te knijpen. Ik zou graag in Duitsland Quedlinburg of Görlitz willen bezoeken. Als dit in de planning past, zullen we hier ook nog 3 a 4 dagen zijn.

Laat de vakantie maar komen!!

Danny van der Meijden
Danny van der Meijden

Ik ben een webdesigner/webdeveloper/video-editor en één van mijn grootste hobby's is het maken van reizen. Niet alleen geniet ik van al het pracht en praal dat de wereld heeft te bieden, maar tevens ben ik er gek op om video's en veel foto's te maken van datgene wat ik zie.

Ik reis graag ieder jaar van continent naar continent en wil zoveel mogelijk op eigen houtje ontdekken en zien!