Vakantieplannen

Vakantie(s) in 2015

Normaal gesproken weet ik aan het begin van het jaar waar de volgende vakantie heen gaat. Dat was dit jaar toch wat anders. Het zijn roerige tijden geweest met perikelen op werk en we moeten nog enorm veel aan ons huis opknappen. Hierdoor zochten we naar een vakantie waar het budget niet al te hoog was, maar moest het wel buiten Europa zijn. Toen begon dus het nadenken, inspiratie opdoen en het kijken naar de mogelijkheden.

Landen als Bolivia, Uruguay, Peru, Suriname, Brazilië, Guatemala, Canada, Namibië, Ghana, Turkmenistan, Kazachstan zongen steeds door mijn hoofd. Mijn vriendin wilde maar al te graag naar Amerika, en dan het liefste naar Hawaï. Nadat we naar de vakantiebeurs waren geweest om inspiratie op te doen voor Guatemala en Suriname, die op dat moment onze voorkeur genoten, kwamen we erachter dat Suriname geen optie was, dat Guatemala wellicht door onze manier van reizen ook geen goed idee was. Echt veel wijzer werden we in ieder geval niet van ons bezoekje in Utrecht. Tot we op weg gingen naar de uitgang en we bij de stands van het Midden-Oosten kwamen. Ik zag hier een reis naar Turkmenistan en kreeg hele leuke ervaringen en verhalen te horen. Ik kende het land al. In een serie Trabant-Trek, waar ik ook het boek van had gelezen, reden mensen van Duitsland naar China met een Trabant. Ze kwamen ook in Turkmenistan terecht. Hoewel ze daar alle moeite hadden om te reizen, zagen ze er prachtige dingen. Met name de ‘Door to hell’, lijkt mij fantastisch. Eenmaal thuis keken we ook nog een aflevering van Waes Reizen, waar Tom Waes het land bezocht. Ik was verkocht, maar mijn vriendin absoluut niet. Er worden immers mensenrechten geschonden, je kunt niet zomaar doen wat je wilt en de enige reizen die erheen gaan zijn groepsreizen. Dat laatste is niet echt aan mijn besteed, maar om zo’n land te bezoeken zou ik bereid zijn om me aan te passen. Echter zijn de prijzen ook vrij hoog en dan ben je geeneens 2,5 week weg. Turkmenistan is voor 2015 dus geen optie.

Op een avond zocht ik naar de mogelijkheden van Brazilië. Wat we sowieso heel graag willen zien zijn de Iguaçu watervallen. Toen kwam ik op het idee om een reis te doen door Argentinië, Uruguay en Brazilië. Op dat moment liep er bij KLM net een mooie aanbieding naar Buenos Aires. Waarom niet een road trip door deze 3 landen? Maar prijstechnisch en de bezienswaardigheden van Uruguay waren niet datgene wat we zochten. Ik zou graag ook Patagonië willen zien, of de vulkanen bij Chili, maar dan ook de watervallen en Pantanal. Niet echt mogelijk in 3 weken.

We verlegden onze aandacht naar Afrika en Australië. We kwamen wat leuke reizen met campers tegen, maar tijdtechnisch of prijstechnisch vielen deze opties ook snel af. Op een gegeven moment wisten we het echt even niet meer. Ik ging weer terug naar een van onze eerste ideeën: Guatemala. Een beetje op internet zoeken wat de mogelijkheden zijn en wat we er allemaal kunnen doen. Met name de vulkanen Pacaya, Santiaguito, Fuego spreken mij enorm aan. Ik zag filmpjes op YouTube en dacht echt; dit wil ik ook zien. Ook foto’s en verhalen van anderen overtuigden. De eerste stap die wij vervolgens nemen bij het vastleggen van een vakantie, is het kopen van een Lonely Planet. Maar er waren nog steeds haken en ogen. Guatemala is niet bepaald het land waar je even een auto huurt en door het land rijdt, dit zou afgeraden worden vanwege de gevaren. Het reizen met de auto is onze manier van reizen. We hoeven dan nergens rekening mee te houden, kunnen zelf bepalen waar en hoe we rijden.

Uiteindelijk hebben we vorige week de knoop doorgehakt. Er was een mooie aanbieding op Cheaptickets en we hebben toegehapt. Einde dit jaar vertrekken we voor ruim 3 weken naar Guatemala. We hebben al enkele plekken gevonden die we absoluut willen bezoeken. Deze zullen binnenkort in een nieuw blogbericht worden opgesomd.

Zo zijn de reizen van 2015 inmiddels bekend. In april ben ik dus al 3 dagen naar Quedlinburg geweest, voor deze maand staat een lang weekend Gent op het programma en begin augustus ga ik een ruime week naar La Boutique in Frankrijk. In november staat vervolgens Guatemala op het programma.

Interessante artikelen voor dit bericht

[bol_product_links block_id=”bol_55783150263c8_selected-products” products=”9200000011545323,1001004005764109,9200000026870881,1001004005964352,9200000026870929″ name=”vakantie-2015″ sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”5″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Laat een berichtje achter

Deel deze pagina

Nog meer reisverhalen

Meer blog berichten

Roadtrip door Denemarken en Zuid Zweden - Stockholm

Gastartikel

Roadtrip door Denemarken en Zuid Zweden

Denemarken en Zweden zijn twee prachtige Scandinavische landen die bekend staan om hun adembenemende natuur, rijke geschiedenis en bruisende steden. Een roadtrip is een geweldige manier om kennis te...

Over de auteur

Danny van der Meijden

Ik ben een webdesigner/webdeveloper en één van mijn grootste hobby's is het maken van reizen. Niet alleen geniet ik van al het pracht en praal dat de wereld heeft te bieden, maar tevens ben ik er gek op om video's en veel foto's te maken van datgene wat ik zie.

Ik reis graag ieder jaar van continent naar continent en wil zoveel mogelijk op eigen houtje ontdekken en zien!