Reisnieuws

Volcán Pacaya stoot weer lava uit

In 2015 reisden we rond in Guatemala en bezochten we een aantal vulkanen. De Volcán Pacaya was hier één van. Tussen 2006 en 2010 kwamen veel reizigers af op de enorme lavarivier die de vulkaan uitstootte. De lavarivier verdween, maar de vulkaan bleef actief. Inmiddels zijn de activiteiten van de vulkaan sinds 26 september 2016 verhoogd en is er weer lava te zien.

VOLCÁN FUEGO. Durante la noche de ayer domingo y la madrugada de hoy lunes 26 de septiembre, el coloso presenta…

Opslået af Conred på 26. september 2016

De activiteiten van de Volcán Pacaya is de afgelopen periode drastisch verhoogd en is er een lavastroom te zien van 20 meter breed en 150 meter lang. De verwachting is dat de activiteiten alsmaar zullen toenemen. Daarnaast zijn er ook luide explosies te horen. De Volcán Pacaya behoort samen met de Volcán de Fuego en de Volcán Santiaguito tot de actieve vulkanen van Guatemala.

In 2015 bezochten we tijdens onze reis door Guatemala ook de Volcán Pacaya. We zagen door het gehele land vele touroperators die hikes aanboden en daarbij mensen probeerden te lokken met spectaculaire foto’s van de lavarivier. Dit natuurspektakel was helaas niet meer te zien voor ons, maar dit wilde niet zeggen dat de vulkaan niet meer actief is. Diep onder de grond stroomde de lava nog altijd en de hete stoom kwam op sommige plekken uit de grond. Bij veel tours kunnen de mensen derhalve ook marshmallows verwarmen en eten. Ook zonder de lavarivier was de hike een geweldige ervaring en hebben we kunnen genieten van het gestolde lava en het prachtige uitzicht.

Nu de vulkaan weer actief is en er weer lava wordt uitgestoten, kun je weer genieten van lava. Het is mij echter nog niet duidelijk of je de vulkaan nog kunt beklimmen. Maar ben of ga je naar Guatemala, vraag dan bij verschillende touroperators naar de mogelijkheden. Wellicht zie ook jij dit soort beelden:

Interessante artikelen voor dit bericht

Laat een berichtje achter

Deel deze pagina

Nog meer reisverhalen

Meer blog berichten

3 dagen in Zuid-Beieren - Tegelberg

Reisverslag

Drie dagen in Zuid-Beieren

Afgelopen maand was ik samen met mijn moeder in het Berchtesgadener Land. Het was de bedoeling dat we hier een volle week zouden blijven. In het vorige reisverslag konden jullie al lezen dat we onder...

Berchtesgadener Land - Jenner

Reisverslag

Drie dagen in Berchtesgadener Land

Berchtesgadener Land is één van de meest populaire vakantieregio's in Duitsland. Dit gebied is gelegen in het zuidoostelijk punt van Beieren en staat bekend om het prachtige landschap. Je vindt...

Foto van de maand Oktober 2020 - Berchtesgaden

Foto van de maand

Foto van de maand: Oktober 2020

Iedere maand kiezen we bij Reizen & Reistips de ‘Foto van de Maand’. Sinds dit jaar hebben jullie daar een flinke stem in, want jullie kiezen uiteindelijk welke foto de mooiste is. Voor de...

Over de auteur

Danny van der Meijden

Ik ben een webdesigner/webdeveloper en één van mijn grootste hobby's is het maken van reizen. Niet alleen geniet ik van al het pracht en praal dat de wereld heeft te bieden, maar tevens ben ik er gek op om video's en veel foto's te maken van datgene wat ik zie.

Ik reis graag ieder jaar van continent naar continent en wil zoveel mogelijk op eigen houtje ontdekken en zien!