Vakantieplannen

Vooruitblik op het reisjaar 2016

We hebben inmiddels 2015 achter ons gelaten en kunnen weer vooruit kijken. Er komen natuurlijk nieuwe reizen aan en daarbij heb ik enkele weken terug al bepaalde voornemens gemaakt om ook Reizen & Reistips naar een nieuw level te brengen. Ook zijn momenteel de Werelddeal Weken bij KLM, dus daar wordt momenteel ook flink naar gekeken door ons om onze volgende grote reis te prikken.

Iedere maand een trip maken

Of het haalbaar is weet ik natuurlijk niet, maar iedere maand gaan we proberen om een trip te maken. Aangezien ik en mijn vriendin beiden 40 uur per week werken en we op onze vakantiedagen moeten letten, kunnen we natuurlijk niet al te ver weg. We zullen ons derhalve met name op de BeNeLux richten. Om de maand mag iemand van ons een bestemming kiezen. De eerste trip is reeds geboekt: in februari gaan we naar Dinant, gelegen in het zuiden van België. Zelf heb ik al een aardig lijstje met leuke, onbekende bestemmingen gemaakt. Wat deze bestemmingen zijn, zullen jullie in de loop der maanden wel weten.

Reeds geboekte trips

Ons mannenweekendje staat in ieder geval al vast. Dit jaar zullen we München bezoeken. Een vriend van me is er reeds geweest en vond het super. Er zijn genoeg biergartens en bierbrouwerijen, dus daar kunnen we ons wel vermaken. Het EK zal rond dat tijdstip zijn en ondanks dat Nederland niet mee doet, kunnen we er wel vanuit gaan dat onze oosterburen erg ver in het toernooi komen. Hoe leuk zou het zijn om tussen massa’s Duitsers naar het voetbal te kijken? Het vliegticket en een leuk appartement in het centrum zijn reeds geboekt. Beloofd een leuk weekend te worden.

Een andere trip die al maanden op de planning staat is 8 dagen Turkije: Maxx Royal in Kemer. We gaan met mijn familie daarheen, zoals we dat al twee maal eerder hebben gedaan. Het is een dure trip, want Maxx Royal is geen standaard all-in hotel. Je krijgt er natuurlijk ook wel iets heel moois voor terug en gezellig zal het ook zeker gaan worden.

De grote reis

De Werelddeal Weken zijn momenteel al in volle gang en natuurlijk zijn wij ons ook aan het oriënteren. Zelf heb ik al een hele tijd Bolivia en Turkmenistan hoog op mijn lijstje staan, maar de huidige aanbiedingen laten ons ook naar andere bestemmingen kijken. Zo valt mijn oog de laatste tijd op Chili. Dat land trekt me enorm, maar het wordt vrij lastig om in 3 weken het gehele land te bezoeken. Dus indien het Chili wordt, wordt het keuzes maken. Ook Buenos Aires trekt mijn aandacht. Vorig jaar had ik naar Uruguay gekeken en dit wilde ik graag combineren met Brazilië, Paraguay en Argentinië. Of het haalbaar is, moet nog blijken.

Spaans leren?

Wordt het een land in Zuid-Amerika, dan moeten we echt Spaans gaan leren. Met handen en voeten en Engels komen we er wel, maar we hebben gemerkt in Guatemala dat een gesprek aangaan met hotelpersoneel en de lokale bevolking soms erg lastig is als je geen Spaans spreekt. Inmiddels heb ik al zo vaak Spaanstalige landen bezocht, dat het gewoon tijd wordt dat ik me ook in het Spaans verstaanbaar kan maken.

Reizen & Reistips naar een ander level

Afgelopen jaar is Reizen & Reistips goed gegroeid. Er zijn regelmatig nieuwe bestemmingen en nieuwe bezienswaardigheden bij gekomen. Ook ben ik veel meer gaan bloggen en actief geworden op Social Media. De website wordt steeds beter op Google opgepikt en mensen weten de website te vinden via zoekmachines. Nu moet ik ook echt door gaan pakken met de websites. Nog meer bestemmingen en bezienswaardigheden toevoegen. Maar ook meer bloggen. En bloggen kan alleen maar als je ook voldoende te vertellen hebt. Nu wil ik niet steeds een verhaaltjes uit de oude doos vertellen of mijn over bestemmingen over mijn wishlist schrijven. Ik wil kunnen schrijven over plekken waar ik net van terug ben geweest of over aankomende reizen en wat we gaan doen. Daarom hoop ik dat we dit jaar ook iedere maand een tripje maken, zodat er voldoende materiaal is om over te schrijven. En wie weet wat voor moois we allemaal meemaken.

Interessante artikelen voor dit bericht

[bol_product_links block_id=”bol_56893b80d7cec_selected-products” products=”9200000036403928,1001004011302342,9200000026870881,9200000040078111,9200000046134299″ name=”reisjaar-2016″ sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Laat een berichtje achter

Deel deze pagina

Nog meer reisverhalen

Meer blog berichten

5 dingen die je moet checken voor je op vakantie gaat

Gastartikel

5 dingen die je moet checken voor je op vakantie gaat

Wanneer je op vakantie gaat, zijn er altijd nog allerlei dingen die je moet regelen voor vertrek. Daarbij kun je denken aan het wassen van je spullen en het leeghalen van de wasmachine, maar ook aan...

Kerstmarkt van Erfurt

Kerstmarkten

De leukste kerstmarkten van Duitsland in 2023

Het wordt langzaam weer kouder en sneller donker. De kerstperiode komt steeds meer in zicht. Dat betekent dat binnenkort de eerste kerstmarkten in Duitsland weer zullen openen. Ieder jaar staan de...

Eiland Cres, Kroatië - Lubenice

Reistips

Tips voor eiland Cres in Kroatië

Kroatië telt in totaal 1185 eilanden. Het is daarom een ideale bestemming om te eilandhoppen. Een aantal populaire eilanden zijn gelegen in de Kvarner Baai. Krk, Lošinj, Rab en het eiland Cres...

Over de auteur

Danny van der Meijden

Ik ben een webdesigner/webdeveloper en één van mijn grootste hobby's is het maken van reizen. Niet alleen geniet ik van al het pracht en praal dat de wereld heeft te bieden, maar tevens ben ik er gek op om video's en veel foto's te maken van datgene wat ik zie.

Ik reis graag ieder jaar van continent naar continent en wil zoveel mogelijk op eigen houtje ontdekken en zien!