Vakantieplannen

Vooruitblik op het reisjaar 2017

We hebben het jaar 2016 inmiddels afgesloten, het is tijd voor 2017. Een nieuw jaar dus nieuwe reizen en nieuwe doelen met Reizen & Reistips. Wat kunnen jullie dit jaar op de website verwachten en wat wil ik bereiken? Een vooruitblik op het reisjaar 2017.

Iedere maand een trip maken

Net zoals vorig jaar komt deze doelstelling terug. Het is me vorig jaar niet gelukt om iedere maand een trip te maken, al kwam ik er met 10 trip(je)s dichtbij. Uiteraard komt hier het kostenplaatje bij kijken, maar ook de vrije tijd die ik heb. Door mijn fulltime baan kan ik niet zomaar weg wanneer ik wil. Ik probeer zoveel mogelijk tripjes in weekenden te plannen. Maar wil ik een stad goed kunnen bezichtigen, moet dit ook niet uren rijden of vliegen zijn. Daarom richt ik me met name op leuke steden in Duitsland, België, Luxemburg en Nederland. Het doel is om dit jaar de 12 trips wél te halen!

Reeds geboekte trips

Om de 12 trips te halen, zijn er in ieder geval al enkele trips vastgelegd. Deze maand gaan we een weekendje naar Monschau in Duitsland. In de maand februari of maart kan ik een tegoedbon inleveren voor een chique hotel in Karlsbad in Tsjechië. Wanneer we hierheen rijden maken we nog een tussenstop in een Duitse plaats. Rothenburg ob der Tauber staat hierbij hoog op mijn lijstje. Net als vorig jaar wil ik samen met een vriend een voetbalwedstrijd gaan bezoeken in Duitsland. We willen daarom in april naar Leipzig rijden om de verassing van de Bundesliga in actie te zien. Uiteraard zullen we ook de stad bezoeken. In juni staat een lang weekje naar Cappadocië en de omgeving van Çeşme op de planning samen met mijn moeder en in juli willen we voor het mannenweekend naar Edinburgh in Schotland. Daarmee staat de teller al op 5 trips. Een goed begin, nog 7 te gaan.

Urban exploring

Samen met een vriend heb ik al enkele weken het fenomeen urban exploring besproken. Het fotograferen van verlaten gebouwen op niet openbaar toegankelijke locaties. We vinden het beide erg gaaf en spannend om dit ook eens te doen. Zelf heb ik al een lijstje gemaakt met enkele locaties die we zouden kunnen bezoeken. Volgende week willen we onze eerste ervaring opdoen in België. Mocht het lukken, is dat een mooie nieuwe categorie voor Reizen & Reistips. Avontuurlijk en spannend tegelijk!

De grote reis van 2017

Momenteel is er nog niets bekend over de grote trip van 2017. Zelf heb ik al enkele bestemmingen in mijn hoofd zoals de 5 ‘Stans’ (Turkmenistan, Tadzjikistan, Oezbekistan, Kazachstan en Kirgizstan), welke extreem hoog op mijn verlanglijst staan. Ook Chili en Namibië lijken me mooie bestemmingen. Tot slot heb ik ook al enkele tijgersafari’s in India bekeken. Stiekem hoop ik dat Lianne en ik op korte termijn een mooie bestemming weten te vinden.

Reizen & Reistips uitbreiden

Afgelopen jaar heb ik ondervonden dat er aan het veelvuldig reizen ook een nadeel kleeft. Er valt immers steeds meer te schrijven (lees: typen) op de website. Aangezien ik 40 uur per week sowieso achter een computerscherm zit, moet ik mezelf soms dwingen om thuis verder te werken. Ik heb mezelf voorgenomen vanaf dit jaar minimaal 1 pagina per dag te vullen of aan te maken. Ik ben inmiddels begonnen met de pagina’s van Kenia en Tanzania. Het werd ook wel eens tijd dat deze gevuld werden, want ik ben er in 2012 geweest. Langzaam maar zeker zullen er dus dit jaar meer en meer pagina’s gevuld gaan worden. Hierbij gaat het dus om landeninformatie, beschrijvingen over steden of natuurgebieden en de bezienswaardigheden. Qua blogberichten wil ik voorlopig nog altijd twee berichten per week publiceren. Uiteraard hoop ik dat de bezoekersaantallen zullen blijven toenemen en dat Reizen & Reistips op Facebook, Twitter en Instagram maandelijks meer volgers gaat krijgen.

Hebben jullie ook al bepaalde (reis)doelen voor het aankomend jaar?

Interessante artikelen voor dit bericht

Laat een berichtje achter

Deel deze pagina

Nog meer reisverhalen

Meer blog berichten

De Ondergrondse stad Osówka - Polen

Reistips

Ondergrondse stad Osówka

Op een aantal kilometer van de stad Wroclaw ligt het Uilengebergte. Niets bijzonders zou je in eerste instantie denken. Maar onder de grond ligt een ingenieus netwerk van tunnels en bunkers. Ze zijn...

Wandelen in Limburg: Rondje om de Molenplas

Wandelingen

Wandelen in Limburg: Rondje om de Molenplas

Tijdens de eerste maanden van de corona uitbreek ben ik niet in het buitenland geweest. Voor een travelblogger is dat natuurlijk vreselijk balen. Maar dat had eigenlijk weer een voordeel, want...

Urbex: Hotel Teddybär

Urbex

Urbex: Hotel Teddybär

De Harz is een prachtige regio met pittoreske steden vol vakwerkhuizen en mooie natuur waar je heerlijk kunt wandelen. Maar de Harz is daarnaast ook een mooie bestemming voor urban exploring. Hier...

Over de auteur

Danny van der Meijden

Ik ben een webdesigner/webdeveloper en één van mijn grootste hobby's is het maken van reizen. Niet alleen geniet ik van al het pracht en praal dat de wereld heeft te bieden, maar tevens ben ik er gek op om video's en veel foto's te maken van datgene wat ik zie.

Ik reis graag ieder jaar van continent naar continent en wil zoveel mogelijk op eigen houtje ontdekken en zien!