Vakantieplannen

Vooruitblik op het reisjaar 2018

2017 was een heel mooi reisjaar. De afgelopen weken heb ik met veel plezier kunnen terugblikken op mijn reizen en tripjes, de mooiste reisfoto’s, de meest gelikte Instagram foto’s en de meest gelezen blog artikelen. Nu is het tijd om vooruit te kijken, want 2018 beloofd een fantastisch jaar te worden. Wat zijn de reisplannen voor 2018 wat wil ik dit jaar met Reizen & Reistips bereiken?  Een vooruitblik op het reisjaar 2018.

Iedere maand een trip maken, maar ook meer van Nederland zien - bron: pxhere

Iedere maand een (korte) reis maken

Afgelopen jaar maakte ik vooral veel korte tripjes. Uiteindelijk ben ik iedere maand wel ergens naartoe gegaan. Dat doel heb ik ook voor komend jaar, dus ik probeer weer iedere maand minimaal één trip te maken. De meeste trips zullen uiteraard dicht bij huis zijn: Duitsland, België, Luxemburg, Frankrijk. Maar ook wil ik meer van ons eigen land zien. Er zijn namelijk zoveel plekken in ons eigen land die ik nog nooit heb bezocht. Dat is eigenlijk best schandalig. Tijd om ook Nederland te ontdekken in 2018!

Ook in 2018 probeer ik iedere maand weer een trip te maken, maar wil ik zeker meer van Nederland zien

Vianden wordt de eerste trip van 2018 - bron: pxhere

Deze reizen staan op de planning

Voor 2018 staan al enkele trips vast. We beginnen het reisjaar deze maand in Luxemburg waar we in een weekendje Vianden gaan verkennen. In februari ga ik op zoek naar de leukste biercafés in bierstad Brussel en ga ik in eigen land Delft ontdekken. In april staat een lang weekendje Münster op het programma omdat ik tijdens de kerstmarkt een foute boeking had gemaakt. Zo kunnen we de stad ook zien zonder de kerstmarkt en proberen we dit maal om in het Teutoburgerwald te wandelen. In de maand mei zal ik weer met mijn moeder een ruime week naar Turkije reizen. Hier zullen we de minder bekende plekjes van Istanbul bezoeken en zullen we rondom Bodrum enkele dagtrips maken. En hoewel het nog zo ver weg is, hebben we reeds een boeking gedaan voor een kerstmarkt. Zowaar niet in Duitsland, maar in Frankrijk. Wij gaan een lang weekend spenderen in Straatsburg.

Dan zijn er nog een aantal trips die wellicht snel kunnen worden toegevoegd aan dit rijtje. Ook in 2018 ga ik met een goede vriend weer een buitenlandse voetbalwedstrijd bezoeken in combinatie met een lang weekendje weg. Onze keuze is gevallen op het Franse Caen, waar we naast het voetbal ook enkele historische monumenten van de Tweede Wereldoorlog willen bezoeken. Graag zou ik terug willen naar het Harz gebied in Duitsland. Twee jaar terug bezochten we hier Quedlinburg en Wernigerode, graag zou ik meer van deze regio willen zien. Onder andere Stolberg trok mijn aandacht na het bekijken van een documentaire over de DDR. Of ik dit jaar weer 5 kerstmarkten zal bezoeken waag ik te betwijfelen, maar de kans is groot dat ik er meer zal bezoeken dan alleen die van Straatsburg. De kerstmarkt van Oberhausen zal ik sowieso bezoeken, dat is nou eenmaal vaste prik. Komende weken ga ik met een goede vriend ook weer plannen maken voor enkele Urbex-trips. Hoewel steeds meer oude panden worden gesloopt, valt er nog volop te ontdekken. Over urbex gesproken… er zijn ook dit jaar weer plannen om naar Tsjernobyl te reizen. Vorig jaar is het niet gelukt om genoeg man bijeen te trommelen. Eens kijken of het dit jaar wel zal lukken. Natuurlijk staat er dit jaar een mannenweekend op de agenda met als voornaamste bestemming Krakau en zullen we op bezoek gaan bij familie in Frankrijk.

Gaan we dit jaar naar Patagonië? Deze bestemming staat al jaren hoog op mijn wishlist!

De grote klapper van 2018 moet echter Patagonië gaan worden. Deze bestemming staat al enkele jaren hoog op mijn wishlist. De afgelopen dagen heb ik me verdiept in het gebied en een globale route gemaakt. We hopen toe te kunnen slaan gedurende Werelddeal weken. Kortom; mooie vooruitzichten en dit lijstje zal gedurende het jaar uiteraard aangevuld worden..

De grote reis vaan 2018 moet naar Patagonië gaan - bron: pxhere

Reizen & Reistips zoekt ook jou!

Naast alle tripjes zal er ook voldoende aandacht zijn voor het uitbreiden van Reizen & Reistips. Ik moet nog ongelooflijk veel schrijven over de locaties die ik de afgelopen maanden heb bezocht. Daar wordt uiteraard hard aan gewerkt en ik probeer meerdere pagina’s per week te publiceren. Qua blog artikelen kunnen jullie twee tot drie artikelen per week verwachten, net als afgelopen jaar. Er zullen enkele blog categorieën verdwijnen of hernoemd worden, maar er zullen ook nieuwe worden toegevoegd. Op social media kunnen jullie iedere dag een Instagram post blijven verwachten. Pinterest en YouTube wil ik meer gaan gebruiken dit jaar door afbeeldingen te pinnen en meer video’s te publiceren. Hopelijk blijven de aantal volgers van Reizen & Reistips ook dit jaar stijgen. Met name op Facebook ging het in 2017 behoorlijk goed. Eens kijken of we dit jaar de 1000 volgers kunnen bereiken.

Reizen & Reistips wil zijn volgers ook leren kennen. Dit jaar gaan we ook jullie tips delen en kunnen we meer van jullie te weten komen in reisinterviews

Aangezien Reizen & Reistips groeiende is en steeds meer volgers krijgt, wil ik mijn volgers meer betrekken bij de website en jullie beter leren kennen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan interviews waarbij jullie je tips delen of reisinterviews. Ik ben namelijk reuze benieuwd welke tips jullie mij kunnen geven! Iedere maand wil ik een artikel online plaatsen van één van de volgers van Reizen & Reistips. Hebben jullie hier interesse in, stuur me dan een mailtje naar info@reizen-en-reistips.nl.

Interessante artikelen voor dit bericht

[bol_product_links block_id=”bol_5a3d1320e7fc9_selected-products” products=”9200000058834998,9200000036403928,9200000077102089,9200000013653608,1001004002105022″ name=”vooruitblik-2018″ sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Laat een berichtje achter

Deel deze pagina

Nog meer reisverhalen

Meer blog berichten

5 dingen die je moet checken voor je op vakantie gaat

Gastartikel

5 dingen die je moet checken voor je op vakantie gaat

Wanneer je op vakantie gaat, zijn er altijd nog allerlei dingen die je moet regelen voor vertrek. Daarbij kun je denken aan het wassen van je spullen en het leeghalen van de wasmachine, maar ook aan...

Kerstmarkt van Erfurt

Kerstmarkten

De leukste kerstmarkten van Duitsland in 2023

Het wordt langzaam weer kouder en sneller donker. De kerstperiode komt steeds meer in zicht. Dat betekent dat binnenkort de eerste kerstmarkten in Duitsland weer zullen openen. Ieder jaar staan de...

Eiland Cres, Kroatië - Lubenice

Reistips

Tips voor eiland Cres in Kroatië

Kroatië telt in totaal 1185 eilanden. Het is daarom een ideale bestemming om te eilandhoppen. Een aantal populaire eilanden zijn gelegen in de Kvarner Baai. Krk, Lošinj, Rab en het eiland Cres...

Over de auteur

Danny van der Meijden

Ik ben een webdesigner/webdeveloper en één van mijn grootste hobby's is het maken van reizen. Niet alleen geniet ik van al het pracht en praal dat de wereld heeft te bieden, maar tevens ben ik er gek op om video's en veel foto's te maken van datgene wat ik zie.

Ik reis graag ieder jaar van continent naar continent en wil zoveel mogelijk op eigen houtje ontdekken en zien!