Gastartikel

Wat zijn de 3 tofste activiteiten voor tijdens een rondreis door de Verenigde Staten?

Op rondreis door de Verenigde Staten, dat is niet zomaar iets! Meestal plan je een flinke trip van meerdere weken, soms wel maanden, en het liefst wil je zo veel mogelijk zien en doen. Amerika is echter, net als de hamburgers, de colabekers en de steden, ontzettend groot. Hoe je je tijd invult tijdens een rondreis door de Verenigde Staten, dat kan nog wel eens lastige vraag worden als je je niet goed voorbereid, en wij willen je dan ook graag helpen om je rondreis tot een ware American Dream te laten worden!

New York

Laten we beginnen bij New York, ook wel bekend als de Big Apple. New York is een must voor elke Amerika fanaat en kun je eigenlijk niet overslaan tijdens je trip. Als de oneindig veel en duizelingwekkende reclame op Times Square je even te veel wordt, kun je ontspannen in Central Park. Hier vind je veel mensen die gewoon even willen genieten van de zon en relaxen, maar er is ook veel entertainment en er worden vaak bijzondere concerten gehouden. Tevens kun je tijdens je rondreis door Amerika wandelen in de voetsporen van hiphop legendes zoals Biggie Smalls, Jay-Z en Busta Rhymes in Brooklyn, een voormalig arme wijk die inmiddels hartstikke leuk is opgeknapt met veel hippe cafés, street-art en restaurants. Ook kun je met de boot naar Staten Island, waarbij je het Vrijheidsbeeld van dichtbij kunt bekijken, hoe vet is dat!

Amerika - New York
New York is een must voor elke Amerika fanaat

De imposante Grand Canyon

Een rondreis door de Verenigde Staten is simpelweg niet compleet zonder een bezoek aan de Grand Canyon. De Grand Canyon is namelijk een prachtige kloof, ontstaan door miljoenen jaren van erosie. Een panorama uitzicht over de gehele kloof is werkelijk adembenemend, en bovendien -als je de toeristen vermijd- zeer rustgevend. Voor een echte Grand Canyon ervaring tijdens je rondreis door Amerika loop je over de glazen loopbrug, die dwars over de kloof gaat en zeker niet is voor mensen met hoogtevrees! Nog een stapje verder is een helikopter tour, dat is echt een flinke aanrader. Je ziet vanuit de hoogte mijlenver over de kloof en beseft dan pas echt goed hoe overweldigend moeder natuur kan zijn. Zeker een aanrader!

Amerika - Grand Canyon
De Grand Canyon moet absoluut op je lijstje staan tijdens een reis door de Verenigde Staten

Los Angeles

Los Angeles is een grote stad en een centrum voor levensgenieters en zonliefhebbers. Iedereen die van rock, film en surfen houdt kan hier terecht en eigenlijk moet je sowieso wel eens in Los Angeles zijn geweest, en al helemaal als je een rondreis maakt door Amerika. Rockers kunnen over de sunset strip wandelen, hier zijn namelijk flink wat talentvolle bands groot geworden in de jaren 80. Filmliefhebbers kunnen natuurlijk naar Hollywood en hun favoriete acteurs en actrices zoeken in de Walk of Fame. Daarnaast ligt Los Angeles in Californië, een heerlijk warme staat waar iedereen geniet van het leven en het rustig aan doet. Veel lage auto’s cruisen voorbij en de stranden als Santa Monica en Long Beach worden optimaal benut door surfers en vakantiegangers.

Amerika - Los Angeles
Los Angeles, een stad voor levensgenieters en zonliefhebbers

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen.