Dieren

Werelddierendag! 9 bijzondere ontmoetingen met dieren

Het is vandaag 4 oktober, dus Werelddierendag. En omdat ik een absolute dierenliefhebber ben sta ik natuurlijk even stil bij deze dag. Wie Reizen & Reistips intensief volgt, weet dat ik met enige regelmaat artikelen plaats over bijzondere dieren die ik ooit heb gezien. Ieder dier heeft namelijk een verhaal. Wie Reizen & Reistips nog niet zo lang volgt, kan kijken onder blog bij de categorie ‘dieren’. Omdat ik voor Instagram een afbeelding wilde voorbereiden voor werelddierendag, bedacht ik me dat ik een aantal dieren ga samenstellen waarvan ik eigenlijk helemaal niet had verwacht dat ik ze zo zou spotten. Het zijn van die geluksmomentjes waar ik heel erg blij van kan worden. Hieronder zie je 9 bijzondere ontmoetingen met dieren.

Werelddierendag, 9 bijzondere ontmoetingen met dieren - Ara
In Bolivia zagen we bij op enkele locaties, zoals deze bij de laylick in het Amazonegebied, gekleurde ara's vliegen. Wat een geweldige dieren, wat een kleur.
Werelddierendag, 9 bijzondere ontmoetingen met dieren - Groene pijlgifkikker
Bij Costa Rica denk je al snel aan die groene kikkers met rode ogen. Die wilden wij uiteraard ook graag zien. En we zagen er één gedurende een kikkertour in de avond, diep in de jungle
Werelddierendag, 9 bijzondere ontmoetingen met dieren - Zwarte neushoorn
De zwarte neushoorn in het lake Nakuru National park. Op het moment dat ik dit dier en haar hang zag, wist ik nog niet eens hoe speciaal het was. De Zwarte neushoorn staat geclassificeerd als bedreigd.
Werelddierendag, 9 bijzondere ontmoetingen met dieren - Luiaard
In het Sloth Sanctaury in Cahuita, maakten we kennis met de huisluiaard Buttercup. Wat een geweldig dier. Sowieso, luiaards zijn geweldig mooie dieren.
Werelddierendag, 9 bijzondere ontmoetingen met dieren - Leeuwenwelpje
Mijn eerste leeuw die ik in het wild spotte was dit klein welpje. Enkele secondes later kwamen er nog twee andere welpjes kijken.
Werelddierendag, 9 bijzondere ontmoetingen met dieren - Quetzal
De quetzal is wellicht de mooiste vogel die ik ooit heb gezien. Het is lastig om deze dieren te spotten. Ze leven op grotere hoogtes en zijn te vinden in bepaalde soorten bomen.
Werelddierendag, 9 bijzondere ontmoetingen met dieren - Tapir
In het Boliviaanse Kaa-Iya zagen we de tapir al van een afstandje. Het zijn schuwe dieren immers. Maar op de terugweg naar ons rangerstation lag deze tapir langs de kant van de weg te badderen. Ineens stonden we oog in oog met dit dier. Het dier probeerde uiteraard direct weg te vluchten.
Werelddierendag, 9 bijzondere ontmoetingen met dieren - Tamandua
In Tortuguero zagen we hoog in de bomen een dier lopen. Het bleek een tamandua te zijn, een soort miereneter. Zo hoog in de bomen, dat had ik niet verwacht. Ik vond het
Werelddierendag, 9 bijzondere ontmoetingen met dieren - Poema
Het hoogteppunt was de poema in het Boliviaanse Kaa-Iya. Gedurende onze jaguar-tour met Nick's Adventures konden we ruim een half uur achter dit dier aan lopen. Zelden zal ik zoiets unieks hebben meegemaakt. Dit was absoluut de mooiste ontmoeting geweest met een wild dier.

Interessante artikelen voor dit bericht

[bol_product_links block_id=”bol_59d51505a48bd_selected-products” products=”1001004006483580,9200000057356527,9200000044382122,1001004000774753,1001004010615256″ name=”dierendag2017″ sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Laat een berichtje achter

Deel deze pagina

Nog meer reisverhalen

Meer blog berichten

Reisroutes

Carretera Austral reisroute

In 2018 maakte ik een geweldige rondreis door het zuiden van Patagonië. Nog altijd is dit één van mijn favoriete reizen die ik ooit heb gemaakt. Destijds eindigde ik deze reis in de regio Aysén...

5 dingen die je moet checken voor je op vakantie gaat

Gastartikel

5 dingen die je moet checken voor je op vakantie gaat

Wanneer je op vakantie gaat, zijn er altijd nog allerlei dingen die je moet regelen voor vertrek. Daarbij kun je denken aan het wassen van je spullen en het leeghalen van de wasmachine, maar ook aan...

Kerstmarkt van Erfurt

Kerstmarkten

De leukste kerstmarkten van Duitsland in 2023

Het wordt langzaam weer kouder en sneller donker. De kerstperiode komt steeds meer in zicht. Dat betekent dat binnenkort de eerste kerstmarkten in Duitsland weer zullen openen. Ieder jaar staan de...

Over de auteur

Danny van der Meijden

Ik ben een webdesigner/webdeveloper en één van mijn grootste hobby's is het maken van reizen. Niet alleen geniet ik van al het pracht en praal dat de wereld heeft te bieden, maar tevens ben ik er gek op om video's en veel foto's te maken van datgene wat ik zie.

Ik reis graag ieder jaar van continent naar continent en wil zoveel mogelijk op eigen houtje ontdekken en zien!