Gastartikel

Zo ga je veilig op vakantie met de kids

Soms kan een vakantie je meer stress opleveren dan rust bieden, zeker als je met kinderen op vakantie gaat. Je kinderen zijn overal en nergens, zien overal avontuur en nergens gevaar in. Toch kun je best veilig op reis met je kinderen, en neem je maatregelen die vakantiestress moeten zien te voorkomen.

Zo ga je veilig op vakantie met de kids

Kinderen tot 1,35 meter zitten in een gekeurde kinderstoel

De factor veiligheid gaat al spelen vanaf het moment dat je met je gezin in de auto stapt en begint aan de lange tocht richting Zuid-Europa. Heb je kinderen die kleiner zijn dan 1,35 meter? Dan moeten ze plaatsnemen in een gekeurde kinderstoel die beschikt over een ECE-label. Vanaf 1,35 meter mag een kind een veiligheidsgordel dragen en is het stoeltje dus niet langer verplicht. Veilig reizen is nooit meer personen aan boord hebben dan het aantal zitplaatsen van de auto en bovendien moet iedereen een eigen gordel hebben.  Zo zit iedereen veilig achterin de auto.

Polsbandjes met je telefoonnummers

De grootste angst voor ouders is dat kinderen in al hun enthousiasme ergens naar toe gelopen zijn en niet weten hoe ze terugkeren, terwijl jij zoekt en zoekt en je kind nergens kunt vinden. Om dergelijke situaties te voorkomen of om in elk geval meer vertrouwen te hebben in een goede afloop, zorg je dat je kinderen polsbandjes dragen met daarop de nummers van jou en je partner. Het is dan wel verstandig steeds je mobiele telefoon bij je te hebben. Als je in een druk gebied bent met een grotere kans om elkaar kwijt te raken, overweeg dan de aanschaf van een gps tracker. Zo kun je steeds zien waar je kinderen zich bevinden.

Veiligheid tegen de zon

Bij veiligheid hoort ook veiligheid tegen de zon, iets dat we nogal eens te licht opnemen. De uv-straling van de zon kan schade aan je huid bezorgen en de trend is dat het langer warm blijft en de zon langer schadelijke uv straling afgeeft. Zorg dus dat je kinderen steeds goed ingesmeerd zijn. Uiteraard laat je een kind zonder diploma niet alleen zwemmen, ook niet onder ‘toezicht’ van een grotere broer of zus. Die willen hun verantwoordelijkheid nog weleens vergeten en die verantwoordelijkheid mag je ze ook niet geven. Als ze hun zwemdiploma hebben, wordt het een ander verhaal maar tot die tijd ga je gewoon zelf steeds mee zwemmen.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen.