Bamberg in 10 beelden - Klein Venedig
Duitsland
Fotoreeks

Bamberg in 10 beelden

In maart brachten we een bezoek aan Bamberg, in het Duitse Beieren. De oude stadskern is door de UNESCO in zijn geheel uitgeroepen tot wereldcultuurerfgoed. Het historische centrum is ongeschonden uit alle oorlogen gekomen en is daardoor goed bewaard gebleven. Net als Rome is de stad gelegen op zeven heuvels. Het stadsplan en de vele nog bestaande kerken en gebouwen maken Bamberg uniek. Naast het culturele erfgoed herbergt de stad negen bierbrouwerijen. Reden genoeg om de stad te bezoeken. Ondanks het grauwe weer maakten we een flinke wandeling door de stad en verkenden we de kerken, gebouwen en fraaie nauwe straatjes. ’s Avonds genoten we van het beroemde Rauchbier en hebben we heerlijk kunnen eten. Bamberg is een unieke stad, maar bezoek de stad in de zomer wanneer de mooie rozentuinen in bloei zijn en je heerlijk op het terras kunt zitten. Het zal kleurrijkere plaatjes opleveren en meer sfeer uitstralen. Ondanks het druilerige weer laten we jullie graag Bamberg in 10 beelden zien.

Bamberg in 10 beelden - Altes Rathaus
Het Altes Rathaus is in alle opzichten een bijzonder bouwwerk, dat op de golven van de Regnitz lijkt te drijven.
Bamberg in 10 beelden - Klein Venedig
'Klein Venedig', een wijk met vissershuisjes langs het water.
Bamberg in 10 beelden - Wandelen langs het water
Maak een wandeling langs het water en geniet van de vele fraaie fotogenieke plekjes.
Bamberg in 10 beelden - Uitzicht vanaf de Neuer Residenz
Vanaf het balkon van de Neue Residenz heb je uitzicht op de stad en kun je in de zomer genieten van de mooie rozentuin.
Bamberg in 10 beelden - Dom
De horizon van Bamberg wordt gedomineerd door de Dom, die in 1004 werd gesticht.
Bamberg in 10 beelden - Alte Hofhaltung
Op de binnenplaats van de Alte Hofhaltung waan je je even terug in de middeleeuwen.
Bamberg in 10 beelden - Architectuur
Let naast de architectuur ook op de vele Maria beelden op de gevels van de huizen. Vroeger hoefden bewoners minder belasting te betalen wanneer ze een beeld van Maria op de gevel hadden.
Bamberg in 10 beelden - Verdwaal in de straatjes
Verdwaal in de kleurrijke straatjes met fraaie huizen.
Bamberg in 10 beelden - Uitzicht vanaf de Michaelsberg
Vanaf de Michaelsberg kun je nogmaals een blik werpen op de stad. Het St, Michaelsklooster wordt al enkele jaren gerestaureerd en is niet toegankelijk.
Bamberg in 10 beelden - Aecht Schlenkerla Rauchbier
Vergeet absoluut niet om het Aecht Schlenkerla Rauchbier te drinken. Dit unieke bier is zeer interessant en smaakt een beetje naar vloeibare ham.
Danny van der Meijden
Danny van der Meijden

Ik ben niet op zoek naar de toeristische hotspots die iedereen kent. Liever ga ik op zoek naar de hidden gems. Bestemmingen waar vrijwel niemand van heeft gehoord of waar weinig mensen naartoe gaan. Ik neem graag de tijd om een stad of regio goed te ontdekken en duik graag even de natuur in.

Ooit begonnen met het bouwen van een website waar ik schreef over mijn reizen. Zo is Reizen & Reistips ontstaan. In 2024 de ultieme beloning voor mijn werk gekregen met de Golden Pen Award!

Het onderhouden van Reizen & Reistips kost tijd en geld. Vinden jullie mijn verhalen leuk en willen blijven genieten van mijn reisavonturen? Dan kunnen jullie mij steunen door op deze site tours of accommodaties te boeken. Ook kunnen jullie mij een kleine gift sturen via Buy me a Coffee (of een biertje). Alvast bedankt!

Meer informatie