Cookie beleid

Vanaf 25 mei 2018 is iedere website die persoonsgegevens verwerkt wettelijk verplicht om een privacyverklaring op te stellen. Reizen & Reistips bewaart natuurlijk ook enkele gegevens van onze bezoekers en in dit artikel leggen we kort maar duidelijk uit wat wij met deze gegevens doen.

Persoonsgegevens die wij verwerken

Reizen & Reistips verwerkt je persoonsgegevens doordat je gebruik maakt van onze diensten en/of omdat je deze gegevens zelf aan ons verstrekt. Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken:

– Voor- en achternaam
– E-mailadres
– IP-adres
– Locatiegegevens
– Gegevens over je activiteiten over de website
– Gegevens over je surfgedrag over verschillende websites
– Jouw browser
– Het apparaat waarmee je de website bezoekt

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die wij verwerken

Onze website en/of dienst heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. Wij kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als je er van overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via info@reizen-en-reistips.nl, dan verwijderen we deze informatie.

Hoe lang we persoonsgegevens bewaren

Reacties op de website:

Op Reizen & Reistips kun je reacties achter laten onder een bericht. Hiervoor vragen we  je naam en je e-mail adres en eventueel een website. Deze gegevens zijn zichtbaar voor iedereen op de website zodra een reactie geplaatst is. Je kunt er zelf voor kiezen of je een antwoord ontvangt wanneer je een reactie op de website plaatst. Voor ons is tevens het IP-Adres zichtbaar aan de achterzijde van de website. Deze gegevens zullen bewaard blijven tot wij deze verwijderen. Heb je liever dat een reactie verwijdert wordt? Neem dan contact met ons op via info@reizen-en-reistips.nl.

Formulieren op de website:

Op Reizen & Reistips hebben we twee contactformulieren staan. Één hiervan is het standaard contactformulier. Hierbij vragen we je naam en email adres. Na het verzenden van het formulier ontvangen we een mail in mijn emailbox en worden de mails tevens bewaard in de achterzijde van WordPress. Ditzelfde geldt voor het formulier op de pagina ‘Gastartikel plaatsen’, met als extra toevoeging dat we de bedrijfsnaam ook vragen (al is dit geen verplicht veld). Indien je de inhoud van een mail wil zien, kun je mij een mail versturen via info@reizen-en-reistips.nl. Met deze gegevens zullen wij verder niets doen.

Statistieken:

Reizen & Reistips maakt gebruik van Google Analytics en de statistieken van hostingprovider TransIP waaraan wij kunnen herleiden welke pagina’s worden bezocht en wat het surfgedrag is van de bezoekers van mijn website. Deze gegevens gebruiken we om inzicht te krijgen in het functioneren van Reizen & Reistips en eventueel de website te optimaliseren. Bij deze gegevens zien we geen persoonsgegevens, maar kunnen we wel het geanonimiseerd IP-adres zien. Alle statistieken worden sinds het begin van de koppeling met Google Analytics bewaard. Zo kunnen we de groei van Reizen & Reistips blijven monitoren. De gegevens worden niet aan derden gegeven, maar het aantal bezoekers per maand vermelden we wel op diverse externe websites.

Cookies, of vergelijkbare technieken, die wij gebruiken

Reizen & Reistips gebruikt functionele, analytische en tracking cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone. Reizen & Reistips gebruikt cookies met een puur technische functionaliteit. Deze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en dat bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen onthouden worden. Deze cookies worden ook gebruikt om de website goed te laten werken en deze te kunnen optimaliseren. Daarnaast plaatsen we cookies die jouw surfgedrag bijhouden zodat we op maat gemaakte content en advertenties kunnen aanbieden. Bij jouw eerste bezoek aan onze website hebben wij je al geïnformeerd over deze cookies en hebben we je toestemming gevraagd voor het plaatsen ervan. Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen. Zie voor een toelichting: https://veiliginternetten.nl/themes/situatie/cookies-wat-zijn-het-en-wat-doe-ik-ermee/

Google Analytics:

Reizen & Reistips plaatst cookies van Google. Dit doen we om te bekijken hoe bezoekers de website gebruiken. Om je privacy zo veel mogelijk te beschermen hebben we een verwerkovereenkomst met Google afgesloten en hebben we  het ‘delen van gegevens’ uitgeschakeld. Het IP-adres dat je gebruikt hebben we geanonimiseerd in onze Google Tag Manager code. Voor meer informatie over het beleid van Google Analytics verwijzen we je door naar de website van Google.

Social Media:

Berichten en pagina’s op Reizen & Reistips kun je gemakkelijk delen door gebruik te maken van de social media buttons op de website. De meeste social media kanalen werken met cookies, maar we hebben geen invloed op hoe de cookies geplaatst worden. Lees op de betreffende social media kanalen wat zij met de verzamelde informatie doen.

Affiliate partners:

Op Reizen & Reistips gebruiken we enkele affiliate partners: Bol.com, Booking.com, getyourguide.nl, tiqets.nl en TradeTracker. Hierbij wordt een cookie geplaatst door de partner, daar hebben we geen invloed op. De gegevens die worden verstuurd zijn niet terug te herleiden naar jouw persoon.

Delen van persoonsgegevens met derden

Reizen & Reistips verkoopt jouw gegevens niet aan derden en zal deze uitsluitend verstrekken indien dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met jou of om te voldoen aan een wettelijke verplichting. Met bedrijven die jouw gegevens verwerken in onze opdracht, sluiten wij een bewerkersovereenkomst om te zorgen voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van jouw gegevens. Reizen & Reistips blijft verantwoordelijk voor deze verwerkingen.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heb je het recht om je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door Reizen & Reistips en heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat je bij ons een verzoek kan indienen om de persoonsgegevens die wij van jou beschikken in een computerbestand naar jou of een ander, door jou genoemde organisatie, te sturen. Je kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van je persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van je toestemming of bezwaar op de verwerking van jouw persoonsgegevens sturen naar info@reizen-en-reistips.nl. Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan, vragen wij jou een kopie van je identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie je pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van je privacy. We reageren zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op jouw verzoek . Reizen & Reistips wil je er tevens op wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons

Hoe wij persoonsgegevens beveiligen

Reizen & Reistips neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op met onze klantenservice of via info@reizen-en-reistips.nl

Reizen & Reistips is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

Contactgegevens:

www.reizen-en-reistips.nl
Bosrand 98
5665 ES Geldrop
+31628273550

Let op: Deze privacyverklaring kan ieder moment wijzigen doordat wij wijzigingen in ons beleid kan maken. Het is dus aan te raden deze pagina met enige regelmaat te bekijken.

 

Meer info nodig? Hieronder kun je ene uitgebreidere versie lezen.

Deze cookieverklaring is voor het laatst bijgewerkt op 27 november 2019 en is van toepassing op inwoners van de Europese Economische Ruimte.

1 Introductie

Onze website, https://www.reizen-en-reistips.nl (hierna: "de website") maakt gebruik van cookies en andere gerelateerde technologieën (gemakshalve worden alle technologieën "cookies" genoemd). Cookies worden ook geplaatst door derden die we hebben ingeschakeld. In het onderstaande document informeren we u over het gebruik van cookies op onze website.

2 Wat zijn cookies?

Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer of ander apparaat wordt opgeslagen. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers of die van de betreffende derde partijen teruggestuurd worden.

3 Wat zijn scripts?

Een script is een stukje programmacode dat wordt gebruikt om onze website goed te laten functioneren en interactief te maken. Deze code wordt uitgevoerd op onze server, of op uw apparatuur.

4 Wat is een webbeacon?

Een webbeacon (ook pixeltag) is een klein, onzichtbaar stukje tekst of afbeelding op een website dat gebruikt wordt om verkeer op een website in kaart te brengen. Om dit te doen worden er met behulp van webbeacons verschillende gegevens van u opgeslagen.

5 Toestemming

Wanneer u onze website voor het eerst bezoekt, tonen wij een pop-up met uitleg over cookies. Zodra u klikt op ‘Alle cookies’ geeft u ons toestemming om alle cookies en plugins te gebruiken zoals omschreven in de pop-up en deze cookieverklaring. U kunt via uw browser het plaatsen van cookies uitschakelen, u moet er dan wel rekening mee houden dat onze website dan mogelijk niet meer optimaal werkt.

6 Derden

Met andere bedrijven die cookies plaatsen hebben wij afspraken gemaakt over het gebruik van de cookies. Wij kunnen alleen niet garanderen dat deze derden op een betrouwbare of veilige manier met uw persoonsgegevens omgaan. Partijen zoals Google zijn aan te merken als zelfstandige verwerkingsverantwoordelijken in de zin van de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Wij raden u aan de privacyverklaring van deze bedrijven te lezen.

7 Cookies

7.1 Technische of functionele cookies

Sommige cookies zorgen ervoor dat bepaalde onderdelen van de website goed werken en dat uw gebruikersvoorkeuren bekend blijven. Door het plaatsen van functionele cookies zorgen wij ervoor dat u onze website makkelijker kunt bezoeken. Op deze manier hoeft u bijvoorbeeld niet steeds opnieuw dezelfde informatie in te voeren bij een bezoek aan onze website en is het onder andere mogelijk dat de artikelen in uw winkelmandje bewaard blijven tot dat u heeft afgerekend. Deze cookies mogen wij plaatsen zonder dat u hier toestemming voor geeft.

7.2 Analytische cookies

Omdat statistieken anoniem worden bijgehouden, wordt er geen toestemming gevraagd voor het plaatsen van analytische cookies.

7.3 Marketing cookies

Op deze website gebruiken wij geen advertentiecookies.

7.4 Social media knoppen

Op onze website zijn buttons opgenomen van Instagram om webpagina’s te kunnen promoten (o.a. “liken”, “pinnen”) of delen (o.a. “tweeten”) op sociale netwerken zoals Instagram. Deze buttons werken door middel van stukjes code die van Instagram zelf afkomstig zijn. Door middel van deze code worden cookies geplaatst. De social media buttons kunnen ook bepaalde gegevens opslaan en verwerken, zodat er aan u gepersonaliseerde advertenties getoond kunnen worden.

Lees de privacyverklaring van deze sociale netwerken (die regelmatig kunnen veranderen) om te lezen wat deze doen met uw (persoonlijke) gegevens die, zij verwerken met behulp van deze cookies. De gegevens die worden opgehaald, worden zoveel mogelijk geanonimiseerd. Instagram is gevestigd in de Verenigde Staten

8 Geplaatste cookies

Google Analytics

We gebruiken Google Analytics voor website statistieken.

NaamRetentieFunctie
Statistieken (anoniem)
_ga2 jarenOpslaan van een unieke gebruikers ID
_gid1 dagBijhouden en verzamelen van paginaweergaven
Statistieken
_gat_UA-*sessie
Delen

Voor meer informatie, lees de Google Analytics Privacyverklaring.

WordFence

We gebruiken WordFence voor website veiligheid.

NaamRetentieFunctie
Functioneel
wfvt_*
Delen

Deze data wordt niet gedeeld met derde partijen.

Google Fonts

We gebruiken Google Fonts voor het vertonen van web-lettertypen.

NaamRetentieFunctie
Doel wordt onderzocht
tcb_google_fonts1 jaar
Marketing/Tracking
Google Fonts APIgeenVraagt het IP adres van de gebruiker op
Delen

Voor meer informatie, lees de Google Fonts Privacyverklaring.

Complianz

We gebruiken Complianz voor cookie toestemming registratie.

NaamRetentieFunctie
Functioneel
cmplz_all365 daysOpslaan van cookie voorkeuren
cmplz_choice365 dagenStore if a message has been dismissed
dont_track_me1 jaarOpslaan van 'do not track' signalen
complianz_policy_id365 dagenRegistreren van geaccepteerde cookiebeleid ID
complianz_consent_status365 dagenOpslaan van cookie voorkeuren
Delen

Voor meer informatie, lees de Complianz Privacyverklaring.

CloudFlare

We gebruiken CloudFlare voor content distributie netwerk (CDN) diensten.

NaamRetentieFunctie
Doel wordt onderzocht
__cfduid1 jaar
Delen

Voor meer informatie, lees de CloudFlare Privacyverklaring.

GDPR Cookie Consent

We gebruiken GDPR Cookie Consent voor cookie toestemming registratie.

NaamRetentieFunctie
Doel wordt onderzocht
viewed_cookie_policy
Delen

Deze data wordt niet gedeeld met derde partijen.

Google Analytics Dashboard for WP

We gebruiken Google Analytics Dashboard for WP voor website statistieken.

NaamRetentieFunctie
Doel wordt onderzocht
gadwp_wg_default_metric
gadwp_wg_default_dimension
gadwp_wg_default_swmetric
Delen

Deze data wordt niet gedeeld met derde partijen.

Vimeo

We gebruiken Vimeo voor het tonen van video's.

NaamRetentieFunctie
Doel wordt onderzocht
vuid


Marketing/Tracking
__utmt_player2 jaren
Functioneel
vuid1 minuutOpslaan van een unieke gebruikers ID
Delen

Voor meer informatie, lees de Vimeo Privacyverklaring.

YouTube

We gebruiken YouTube voor het tonen van video's.

NaamRetentieFunctie
Statistieken
PREF1 jaarVolgen van bezoeken over verschillende websites
Delen

Voor meer informatie, lees de YouTube Privacyverklaring.

AddThis

We gebruiken AddThis voor het vertonen van social share buttons.

NaamRetentieFunctie
Statistieken
_at.hist.*permanentStore the user's usage history
uid1 jaarOpslaan van een unieke gebruikers ID
Marketing/Tracking
at-lojson-cache-ra-*permanent
ouid1 jaar
mus1 jaar
loc13 mandenOpslaan van locatiegegevens
uvc13 mandenVolgen van bezoeken over verschillende websites
at-randpermanent
Doel wordt onderzocht
na_tc
na_id
cw_id
uit
psc
at-lojson-cache-wp-*permanent
_at.cww
__atssc
__atuvc13 mandenVolgen van acties door gebruikers op een webpagina
__atuvs1 jaar
Delen

Voor meer informatie, lees de AddThis Privacyverklaring.

Diversen

NaamRetentieFunctie
Doel wordt onderzocht
mp_a36067b00a263cce0299cfd960e26ecf_mixpanel
HS:Beacon:Suggestions:id:5569b671e4b027e1978e3c51 OR id:556778c8e4b01a224b426fad OR id:556ef48ce4b01a224b428691 OR id:54205957e4b099def9b55df0
acf
wp-autosave-1
wp-saving-post
Delen

Deze data wordt niet gedeeld met derde partijen.

9 Uw rechten met betrekking tot persoonsgegevens

U heeft de volgende rechten met betrekking tot uw persoonsgegevens:

  • U hebt het recht om te weten waarom uw persoonsgegevens nodig zijn, wat ermee gebeurt en hoe lang deze worden bewaard.
  • Recht op inzage: u kunt een verzoek indienen om inzage in de gegevens die we van u verwerken.
  • Recht op rectificatie en aanvulling: u hebt het recht om uw persoonlijke gegevens aan te vullen, te corrigeren, te verwijderen of te blokkeren wanneer u maar wilt.
  • Als u ons toestemming geeft om uw gegevens te verwerken, heeft u het recht om die toestemming in te trekken en uw persoonlijke gegevens te laten verwijderen.
  • Recht op dataportabiliteit: u hebt het recht om al uw persoonlijke gegevens op te vragen bij de Verwerkingsverantwoordelijke en deze in zijn geheel over te dragen aan een andere Verwerkingsverantwoordelijke.
  • Recht op bezwaar: u kunt bezwaar maken tegen de verwerking van uw gegevens. Wij komen hieraan tegemoet, tenzij er gegronde redenen voor verwerking zijn.

Neem contact met ons op als u deze rechten wilt uitoefenen. Raadpleeg de contactgegevens onderaan deze cookieverklaring. Als u een klacht heeft over hoe wij omgaan met uw gegevens, dan horen wij graag van u, maar u heeft ook het recht om een klacht in te dienen bij de toezichthoudende autoriteit (de Autoriteit Persoonsgegevens).

10 In- en uitschakelen en verwijdering van cookies

Via uw internetbrowser kunt u cookies automatisch of handmatig verwijderen. U kunt ook aangeven dat bepaalde cookies niet geplaatst mogen worden. Een andere mogelijkheid is dat u uw internetbrowser zodanig instelt dat u een bericht ontvangt als er een cookie wordt geplaatst. Meer informatie over deze mogelijkheden kunt u vinden in de instructies van de Help-functie van uw browser.

Let op: onze website werkt mogelijk niet optimaal als alle cookies zijn uitgeschakeld. Als u wel de cookies in uw browser verwijdert, worden ze na uw toestemming opnieuw geplaatst bij een nieuw bezoek aan onze websites.

11 Contact details

Voor vragen en/of opmerkingen over ons cookiebeleid en deze verklaring kunt u contact met ons opnemen via:

Danny van der Meijden
Bosrand 98
5665ES Geldrop
Nederland
Website: https://www.reizen-en-reistips.nl
Email: info@reizen-en-reistips.nl
Telefoonnummer: +31628273550

 Huidige status: GeaccepteerdHuidige status: Geweigerd

Dit cookiebeleid is gesynchroniseerd met cookiedatabase.org op 27 november 2019