Kroatië

Steeds meer mensen ontdekken Kroatië. In eerste instantie kwamen de meeste mensen naar dit voormalig Joegoslavisch land vanwege de vele stranden om er te relaxen. Met een kuststrook van ruim 1700 kilometer en ontelbaar veel eilanden, trekt het land jaarlijks talloze toeristen. Maar Kroatië heeft veel meer te bieden dan alleen zon, zee en strand. Ontdek de geschiedenis van het land door middeleeuwse steden en dorpen te bezoeken, proef de Mediterrane keuken en ga wandelen in de natuur. Er zijn ruige bergen, spectaculaire watervallen, turquoise meren en schilderachtige baaien. Kroatië leent zich perfect voor een roadtrip en een afwisselende vakantie.

Hoogtepunten van Kroatië

De bekendste regio’s van Kroatië zijn Dalmatië en Istrië vanwege de mooie stranden en het blauwe water. Ga eilandhoppen en bezoek onder andere Krk, Hvar, Brač, Korčula en Mljet. De eilanden zijn uitstekend bereikbaar met de ferry of bruggen naar het vasteland, dus het reizen tussen de eilanden is heel makkelijk. Langs de kustlijn vind je prachtige steden zoals Split, Rovinj, Zadar en Pula. En natuurlijk niet te vergeten Dubrovnik, de parel van de Adriatische Zee. De hoofdstad Zagreb wordt vaak overslagen, maar leent zich ook perfect voor een mooie stedentrip. Naast stranden kun je in Kroatië ook genieten van prachtige natuur. Het Nationaal Park Plitvice is het bekendste natuurgebied met de prachtige watervallen. Iets zuidelijker kun je de watervallen van Nationaal Park Krka bezoeken. Beide natuurgebieden lenen zich ook perfect voor een wandeling. De ‘Adriatische snelweg’ wordt omgeschreven als de mooie route voor een roadtrip.

Beste reistijd

De beste maanden om naar Kroatië af te reizen zijn van april tot juni en van september tot oktober. Tijdens deze maanden zijn de temperaturen aangenaam en vermijdt je de grootste topdrukte. Maar wist je dat je in Kroatië ook geheel in de kerstsfeer kunt komen in de wintermaanden? De kerstmarkt van Zagreb is al meerdere malen uitgeroepen tot één van de mooiste kerstmarkten van Europa.

Bezochte bestemmingen

Verhalen over Kroatië

Rovinj, een romantisch havenstadje in Kroatië - Rovinj

Gastartikel

Rovinj, een romantisch havenstadje in Kroatië

Kroatië is een heerlijk vakantieland voor goedkope vakanties met prachtige natuur en veel gezellige plaatsjes aan de kust. Het land is zowel met de auto als met het vliegtuig goed te bereiken. Met...

Laad meer reisverhalen

Plan je reis naar Kroatië

Bezochte bestemmingen in Kroatië