Sri Lanka
Sri Lanka

Reistips voor Sri Lanka

Sri Lanka is een eiland in de Indische Oceaan gelegen ten zuidoosten van India. Het grondgebied beslaat 65.610km2 en is daarmee ongeveer de oppervlakte van Nederland en België samen. Volgens eeuwenoude verhalen zou in het land ooit het paradijs hebben gelegen. Het land heeft al enkele prachtige namen gehad zoals ‘eiland der goden’, ‘koperkleurig eiland’ en ook Sri Lanka betekent vertaald ‘stralend mooi land’.

Sri Lanka kent een grote diversiteit aan landschappen en bezienswaardigheden. Ook heeft het land een grote verscheidenheid aan dieren, waaronder meer dan 400 vogelsoorten. Waan je even in Afrika wanneer je het Yala Park bezoekt. Koningssteden Anuradhapura, Polonnaruwa, Sigriya en Kandy bewaren de erfenis van een rijk verleden. De Nederlanders hebben vele sporen nagelaten op het eiland, na anderhalve eeuw Sri Lanka in bezit te hebben gehad. Maar niet alles op het eiland was altijd prachtig. In 1983 werden de spanningen tussen de Singalezen en Tamils zo groot, dat dit leidde tot een burgeroorlog die pas in 2009 werd beëindigd. Nadat de oorlog voorbij was, kreeg het land een nieuwe tegenslag te verwerken op 26 december 2004. Een tsunami veroorzaakte dood en verderf en meer dan 30.000 mensen overleden alleen in Sri Lanka. Ook in andere landen in Azië was de ravage groot. Toch is Sri Lanka deze ramp goed te boven gekomen en trekt het weer vele toeristen aan, want ook dit is de beste bijdrage aan de wederopbouw van het land. Het noorden van het land wordt echter nog vaak overgeslagen omdat hier nog landmijnen liggen van de oorlog tussen de Singalezen en Tamils.

Bezochte bestemmingen

Hoofdstad

Colombo

Regio

Azië

Verhalen over Sri Lanka

Visum aanvragen voor Sri Lanka

Visum aanvragen voor Sri Lanka

Sri Lanka heeft enorm veel te bieden voor zo'n klein land. Er zijn tropische stranden, oude tempels, kuddes olifanten, prachtige natuur en leuke steden. Door oorlogen, conflicten en natuurrampen...

Laad meer reisverhalen

Plan je reis naar Sri Lanka

  • Vanaf Amsterdam gaan er rechtstreekse vluchten naar Colombo, maar er zijn ook vluchten met 1 tussenstop. Klik hier voor goedkope vliegtickets.
  • Een hotelkamer kun je het beste boeken via booking.com. Voor alternatieven kun je kijken bij Trivago.
  • Voor kant-en-klare reizen kijk naar het aanbod van Djoser.
  • Heb je een huurauto nodig? Vergelijk de prijzen bij Sunny Cars.
  • Tours en tickets kun je eenvoudig vooraf boeken bij Getyourguide.com.
  • Koop bij bol.com een reisgids.

Favoriete bestemmingen in Sri Lanka