Verenigde Arabische Emiraten
Verenigde Arabische Emiraten

Reistips voor Verenigde Arabische Emiraten

De Verenigde Arabische Emiraten is een land in het Midden-Oosten. Het bestaat uit zeven emiraten. Dubai en Abu Dhabi zijn het meest populair, terwijl Ras al-Khaimah de laatste jaren steeds vaker van zich laten horen. De overige emiraten zijn Sharjah, Ajman, Umm al Qaywayn en Fujairah. Een eeuw geleden zagen de Verenigde Arabische Emiraten er nog heel anders uit. Het woestijnlandschap was een Bedoeïnenkampement met kleine, stille dorpen zoals Dubai en Abu Dhabi aan het water. Dankzij olierijkdom en goed zakendoen, groeiden deze twee dorpen uit tot energieke steden. In een aantal jaar is er veel verandert en dat is vooral terug te zien in Dubai, waar alles mogelijk lijkt te zijn.

Hoogtepunten van de Verenigde Arabische Emiraten

De meeste mensen die naar de Verenigde Arabische Emiraten afreizen zullen kiezen tussen Dubai of Abu Dhabi. Dubai is inmiddels uitgegroeid tot een kosmopolitische wereldstad, rijk geworden door toerisme en handel. Hier vind je talloze van bijzondere bezienswaardigheden, zoals de Burj Khalifa, Burj Al Arab, de Dubai Mall en Palm Jumeirah. Veel mensen denken dat Dubai alleen maar luxe is, maar dat is niet helemaal waar. Zo kun je het historische Dubai ontdekken, de woestijn van Dubai Desert Conservation Reserve of het bergachtige landschap van Hatta. In Abu Dhabi is het allemaal een stuk kleiner. Deze emiraat is vooral rijk geworden vanwege de olie. Misschien iets minder imposant dan Dubai, maar je vindt er allerlei culturele activiteiten en attracties. De laatste tijd begint ook Ras al-Khaimah steeds vaker op de voorgrond te treden. Hier kom je vooral voor de natuur en het landschap.

Beste reistijd

De beste tijd om de Verenigde Arabische Emiraten te bezoeken is gedurende de wintermaanden. Van december tot februari liggen de gemiddelde temperaturen tussen de 20 en 25 graden. In de lente en herfst is het al een stuk warmer. Van mei tot september kunnen de temperaturen oplopen tot ver boven de 40 graden.

Bezochte bestemmingen

Hoofdstad

Abu Dhabi

Regio

Azië

Buurlanden

Oman Saudi-Arabië

Verhalen over Verenigde Arabische Emiraten

Dubai - Dubai Desert Conservation Reserve

Natuur en outdoor in Dubai

Dubai is een van de meest kosmopolitische steden ter wereld. Alles is hier mogelijk, zeggen ze. En dat is in de recent ontwikkelde wijken goed te zien. Het ene na het andere record wordt verbroken:...

7 hotspots in Dubai - Dubai Creek

7 hotspots in Dubai

Dubai is zo indrukwekkend dat je eigenlijk niet weet wat je allemaal gezien moet hebben. Vandaar ook deze opsomming van 7 hotspots in Dubai die je absoluut niet mag...

Laad meer reisverhalen

Bezochte bestemmingen in Verenigde Arabische Emiraten