Tanzania
Tanzania

Reistips voor Tanzania

Tanzania ligt in het oosten van Afrika. Het land grens aan Congo, Rwanda, Burundi, Oeganda, Kenia, Malawi, Mozambique en Zambia. Het land kent een rijke cultuur en er leven nog veel traditionele volkeren, waaronder de Maasai.

Maar Tanzania staat met name bekend vanwege de wildlife. Bijna alle Afrikaanse wilde diersoorten komen in het land voor. Zebra’s, zwarte neushoorns, olifanten, leeuwen, jachtluipaarden, krokodillen, nijlpaarden, gnoes, antilopes en giraffes kunnen hier gespot worden. Een safari is daarom ook het voornaamste doel van een bezoek aan Tanzania. Het beroemdste en bekendste park is de Serengeti National Park. Rond de maand oktober kun je hier grote kuddes gnoes zien lopen. Ook leven er cheeta’s, zebra’s, olifanten, giraffen en zijn er ruim 2500 leeuwen geteld. Dit maakt de Serengeti uitermate populair bij toeristen.

Een ander bekend gebied is de Ngorongoro krater. Met 25.000 wilddieren is dit het dichtstbevolkte wildgebied ter wereld. Zo leven er onder andere neushoorns, giraffes, nijlpaarden, leeuwen en olifanten. Het is de grootste vulkaankrater ter wereld die gevormd is  door een ineenstorting van een oude vulkaan. Ook het grootste meer van Afrika is in Tanzania te vinden, het Lake Victoria en het laagste punt van Afrika, Tanganyika. Of wat te denken de Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika? Daarnaast kent Tanzania ook eilanden met mooie stranden en duikmogelijkheden, zoals Zanzibar. Kortom: cultuur, safari, strand of bergen beklimmen. Tanzania heeft het allemaal.

Bezochte bestemmingen

Hoofdstad

Dodoma

Regio

Afrika

Buurlanden

Congo-Kinshasa Rwanda Burundi Oeganda Kenia Mozambique Malawi Zambia

Verhalen over Tanzania

Serengeti National Park - Tanzania

De mooiste nationale parken van Tanzania

Tanzania is één van de meest afwisselende landen in Afrika. Het land bestaat uit prachtige wildparken, heeft de hoogste berg van het continent, tropische stranden en heeft afwisselende landschappen...

Gespotte dieren: koritrap

Het spotten van dieren op vakantie vind ik een van de leukste activiteiten. Variërend van grote olifanten, wilde leeuwen, fascinerende luiaards tot prachtige vlinders, elk dier is een foto en...

Laad meer reisverhalen

Plan je reis naar Tanzania

  • TUI biedt vanuit Nederland rechtstreekse vluchten naar Tanzania aan. Je landt in dit geval op Zanzibar. Met KLM en Kenya Airways kun je via een tussenstop ook vliegen op Dar es Salaam of Kilimanjaro. Klik hier voor de goedkoopste vliegtickets naar Tanzania.
  • Een hotelkamer kun je het beste boeken via booking.com. Voor alternatieven kun je kijken bij Trivago.
  • Voor kant-en-klare reizen kijk naar het aanbod van Djoser.
  • Heb je een huurauto nodig? Vergelijk de prijzen bij Sunny Cars.
  • Tours en tickets kun je eenvoudig vooraf boeken bij Getyourguide.com.
  • Koop bij bol.com een reisgids.

Favoriete bestemmingen in Tanzania