Mijn avontuurlijke roadtrip door Kirgizië met De Verdwaalde Jongens
Azië & Midden-Oosten

Azië & Midden-Oosten

Azië het grootste continent ter wereld en daardoor ook het meest divers. Jungles, hoge bergen, uitgestrekte vlaktes, duizenden eilanden, slaperige dorpjes of juist bruisende steden. Veel landen zijn relatief goedkoop, het reizen is gemakkelijk en daardoor is het reizen in Azië zeer populair onder jongeren. Landen als Cambodja, Vietnam, Indonesië en Thailand zijn geweldige backpackbestemmingen. Backpacken en rondreizen door Azië is heel makkelijk. Je stapt zo op de bus, in de trein of vliegt weer naar een andere bestemming. In korte tijd kun je ontzettend veel hoogtepunten van een land bezichtigen. Zelf heb ik tot op heden nog vrij weinig van het continent gezien. Hoewel landen als Japan, China en Zuid-Korea hoog op mijn wishlist staan, heb ik in het oostelijke gedeelte alleen nog Sri Lanka bezocht. In het Midden-Oosten heb ik Kirgizië en de Verenigde Arabische Emiraten bezocht. De natuur en cultuur is hier natuurlijk totaal anders als het oosten. Aangezien Turkije ook voor een groot deel in Azië ligt, kan ik ook zeggen dat ik dit land met enige regelmaat heb bezocht.

Hieronder vind je de bestemmingen in Azië en het Midden-Oosten die ik heb bezocht.

Bestemmingen in Azië & Midden-Oosten