Turkije
Accommodaties

Bijzondere hotels: Hotel Lale Saray in Cappadocië

Overnachten kan op verschillende plekken. Denk aan een kamer in een hotel, een bed in een slaapzaal, je eigen tent opzetten of slapen in een blokhut. Unieke overnachtingsplekken blijven ons bij en delen we graag met onze volgers om de reis nog spannender, unieker of juist relaxter te maken. In 2017 reisde ik met een groep Turkije liefhebbers uit Duitsland mee naar Cappadocië. Tijdens deze reis heb ik enkele dagen mogen overnachten in Hotel Lale Saray in Uçhisar. Een prima uitvalsbasis om Cappadocië te ontdekken en een bijzonder hotel.

Uçhisar - Turkije
Het dorp Uçhisar is gebouwd rondom een uitgehakt kasteel.

Uçhisar

Cappadocië is één van de mooiste gebieden van Turkije. Een gebied met grillige valleien, bizarre rotsformaties, grotwoningen en ondergrondse steden. Het landschap is gevormd door uitbarstingen van de Dagi-vulkanen. De lavastromen vormden het gesteente en door erosie ontstond er een surrealistisch maanlandschap.

Het dorp Uçhisar is gebouwd rondom een uitgehakt kasteel. Dit kasteel torent hoog boven het dorp uit en is al van verre te zien. In dit complex vind je talloze tunnels waar de bevolking naartoe vluchtte toen vijandelijke legers het gebied aanvielen. Door de toename van toerisme in Cappadocië zijn er de laatste jaren flink wat hotels gebouwd. Dit is misschien jammer voor het prachtige landschap, maar het biedt weer unieke overnachtingsplaatsen. Aan de voet van het kasteel ligt het Hotel Lale Saray.

Hotel Lale Saray met het zwembad
Het restaurant met terras
Iedere ochtend een prima ontbijt met Turkse specialiteiten

Vriendelijk personeel

Direct bij aankomst kon ik al kennis maken met de vriendelijkheid van de eigenaar en het personeel. Wij arriveerden rond middernacht in Uçhisar na een lange reis en werden direct verwelkomd door het voltallige personeel. Ze spreken Engels, Duits en zelfs Frans. Hoewel ik eigenlijk regelrecht naar bed wilde, had de eigenaar al van alles voorbereid en moesten we plaatsnemen aan een grote tafel. Binnen enkele minuten stonden er al flessen wijn en bier op tafel en kwamen er ook borden met heerlijke Turkse specialiteiten. We werden dus al direct in de watten gelegd en bleven tot diep in de nacht nog zitten.

Het was overigens de enige keer dat we ‘s avonds in het hotel aten want de overige dagen aten we buiten de deuren. Iedere ochtend werd er een voortreffelijk ontbijt klaar gezet. Het is dan heerlijk om met je ontbijt langzaam te ontwaken op het zonovergoten terras.

De kamers van de Deluxe King Suite

Grottenkamer

Hotel Lale Saray heeft in totaal 14 kamers, waarvan 7 grottenkamers zijn. Ik mocht overnachten in de Deluxe King Suite, de grootste kamer van het hotel. Deze kamer is in een grot gebouwd en heeft schitterende ronde details. Qua temperatuur is het hier koel, wat een behoorlijk voordeel is als het buiten warm is. De kamer is verdeeld in verschillende ruimtes. Direct bij de ingang is de kamer met twee losse bedden. In de volgende, sfeervolle ruimte staat een groot tweepersoonsbed. Vanuit deze ruimte bereik je de badkamer en een enorme jacuzzi. Verder heeft deze kamer een kleine keuken met minibar en waterkoker.

Alle kamers van het hotel zijn comfortabel en van alle gemakken voorzien. Ze zijn voorzien van een massagedouche of jacuzzi. Er zijn gratis toiletartikelen, er liggen slippers en een badjas voor je klaar en er is een prima connectie met Wifi.

Vroeg opstaan voor een fantastisch uitzicht

Vergeet zeker niet om eens de wekker rond 5.00 te zetten. Vanaf dit moment stijgen de ballonnen op en heb je vanaf het terras van het hotel zicht op de vallei. Grote kans dat je een geweldige zonsopkomst hebt en de silhouetten van de ballonnen voorbij ziet zweven. Zeker wanneer er vele ballonnen in de lucht zijn is het absoluut spectaculair om dit schouwspel te bewonderen.

Hotel Lale Saray

Boek een kamer

Plan je reis naar Turkije

Danny van der Meijden
Danny van der Meijden

Ik ben niet op zoek naar de toeristische hotspots die iedereen kent. Liever ga ik op zoek naar de hidden gems. Bestemmingen waar vrijwel niemand van heeft gehoord of waar weinig mensen naartoe gaan. Ik neem graag de tijd om een stad of regio goed te ontdekken en duik graag even de natuur in.

Ooit begonnen met het bouwen van een website waar ik schreef over mijn reizen. Zo is Reizen & Reistips ontstaan. In 2024 de ultieme beloning voor mijn werk gekregen met de Golden Pen Award!

Het onderhouden van Reizen & Reistips kost tijd en geld. Vinden jullie mijn verhalen leuk en willen blijven genieten van mijn reisavonturen? Dan kunnen jullie mij steunen door op deze site tours of accommodaties te boeken. Ook kunnen jullie mij een kleine gift sturen via Buy me a Coffee (of een biertje). Alvast bedankt!

Meer informatie