Over mij

Mijn naam is Danny van der Meijden. Ik ben een 38 jarige webdesigner/webdeveloper uit Geldrop. Dagelijks ben ik bezig met WordPress en met mijn passie voor reizen is een travelblog al snel geboren. Sinds een aantal jaar deel ik mijn ervaringen en tips op Reizen & Reistips.

Waarom Reizen & Reistips?

Toen ik mijn studie als Digital Media Designer had afgerond, wilde ik geen standaard portfolio website maken zoals vrijwel alle webdesigner en webdevelopers al hadden. Ik wilde mijn designkunsten en kennis in code laten zien in een website over reizen. Zo ontstond het idee om een website te maken over mijn reizen. Deze website draaide destijds nog op een subdomein en het was eigenlijk mijn doel om een portfolio van mijn reizen te maken, maar het draaide echt om mijn web-kennis. De pagina's van mijn website werden steeds beter vindbaar in de zoekmachines. De bezoekersaantallen stegen en ik ging steeds vaker op pad. In 2014 besloot ik om het domein reizen-en-reistips.nl aan te schaffen en mijn website verder uit te breiden. Het doel moest gaan worden om andere mensen te inspireren en te informeren over de bestemmingen die ik heb bezocht. Reizen & Reistips moest niet alleen een soort online reisgids worden, maar ook een blog waarin ik over mijn eigen ervaringen kon vertellen. Inmiddels was ik al op tv geweest en werd ik voor mijn eerste persreis uitgenodigd. Aangezien reizen één van mijn favoriete bezigheden is, in combinatie met het fotograferen en filmen, besloot ik om steeds meer tijd en aandacht aan de website te besteden. Reizen & Reistips groeit iedere maand en krijgt steeds meer bezoekers. Het motiveert me om deze statistieken te zien en om steeds meer mensen te inspireren.

Danny van der Meijden - Tunesië

Hoe is het reisvirus ontstaan?

In mijn jongere jaren zijn we regelmatig naar het oosten van Duitsland afgereisd, omdat mijn moeder hier is geboren en we er heel wat familie hadden wonen. De eerste verre reis bracht me in 1993 naar Tunesië en de jaren erna gingen we naar Turkije. Vanaf 2002 vierde ik vakantie met mijn vrienden en was gezelligheid en stappen belangrijk. Hier was ik na vier vakanties wel klaar mee. Ik had de drang om meer van de wereld te zien en te ontdekken. Samen met een goede vriend ging ik naar Mexico en huurden we een auto om Yucatan te verkennen. Het reisvirus was ontstaan. Deze reis beviel zo goed dat ik het jaar erop met twee vrienden hetzelfde deed in Costa Rica. Tijdens mijn 3e jaar als HBO-student in 2008 liep ik een half jaar stage op Curaçao. Na mijn terugkomst ging ik steeds vaker op pad. Jaarlijks een verre reis en meerdere stedentrips. Toen ik in 2014 Reizen & Reistips op ging zetten werd het maken van reizen steeds belangrijker. Inmiddels maak ik maandelijks een (korte) trip of maak ik mooie wandelingen in natuurgebieden.

Danny van der Meijden - W-Trek in Torres del Paine

Wat voor een reiziger ben ik?

Veel mensen kunnen zichzelf in een bepaalde niche plaatsen. Dit is bij mij niet het geval. Ik houd van stedentrips, roadtrips, wandelen in de natuur, urban exploring, het spotten van wildlife, het ontdekken van nieuwe biertjes en verlaten gebouwen fotograferen. Het maakt me niet uit of ik in een duur hotel overnacht of in een tent. Ik wil de wereld ontdekken en vind de afwisseling leuk. Dat kan in Zuid-Amerika zijn, in Afrika, maar ook gewoon in mijn eigen provincie waar ik woon. Als je Reizen & Reistips bekijkt, schrijf ik over heel wat verschillende onderwerpen. Veel travelblogs hebben een bepaalde niche waarin ze uitblinken. Ik wil mezelf geen restricties opleggen omdat ik een travelblog heb. Ik doe gewoon wat ik leuk vind en waar ik met enthousiasme over kan schrijven. Eigenlijk kun je gewoon zeggen dat ik dus een all-round reiziger ben. Het liefste ben ik in de natuur om te wandelen en te genieten van het landschap. Maar ik kan ook genieten van het ontdekken van een stad. Hoewel ik een enorme lijst aan bestemmingen heb die ik graag wil bezoeken, ben ik niet bezig om deze in een mum van tijd af te vinken. Beter de tijd nemen om een bestemming goed te ontdekken.

Danny van der Meijden - Bolivia

Wat is mijn mooiste reis?

Costa Rica is één van mijn favoriete landen vanwege de natuur en landschap. Je ziet er actieve vulkanen, veel wildlife en je hebt er heel wat natuurparken. Maar de reis naar Bolivia was echt spectaculair. Veel mensen combineren Bolivia met Peru en zien eigenlijk maar een klein deel van het land. Zonde, want Bolivia heeft ontzettend veel te bieden. Het droge gebied in het oosten, het surrealistisch landschap met de lagunes en zoutvlakte in het zuiden en de jungle en wetlands in het noorden. Mijn reis naar Bolivia was uitermate bijzonder en staat hoog op mijn lijstje van favoriete reizen. Gevolgd door onze trip naar Patagonië. Ik heb genoten van het ruige landschap en de vele wandelingen die we hier maakten.

Wat is mijn favoriete stad?

Zonder enige twijfel zeg ik Dresden. Dit heeft te maken met de achtergrond van mijn moeder en mijn liefde voor de voormalige DDR. Ik kom graag in Dresden, het verveelt me nooit. Naast de historische Altstadt zijn er voldoende wijken die je kunt ontdekken. Een rondleiding in de Stasi gevangenis is bijvoorbeeld ook een echte aanrader. Mocht ik ooit gaan emigreren, dan zou Dresden mijn eerste keus zijn.

Wat is het meest onvergetelijke moment tijdens één van mijn reizen?

De vuurspuwende Volcán de Fuego was heel bijzonder om te zien. Tijdens onze tour, waarbij we sliepen bij de tegenovergelegen Volcán Acatenango, hadden we 's avonds ruim twee uur volledig zicht op de Volcán de Fuego. De vulkaan spuwde non-stop lava. Ik denk dat ik gedurende die tijd voor niks of niemand aandacht had, behalve voor de vulkaan. Een dag later zou de vulkaan uitbarsten terwijl wij op de terugweg waren. Wij hadden geluk dat de uitbarsting de andere kant op ging. Een ander onvergetelijk moment was het wandelen met een wilde poema in het Parque Nacional Gran Chaco del Kaa-Iya in Bolivia. Tijdens onze jaguar-tour lag het beest midden op de weg. Het dier was zo relaxed dat we konden uitstappen. Een half uur lang konden we op gepaste afstand met de poema meelopen. Onvergetelijke en een echt kippenvel moment.

Danny van der Meijden - Fitz Roy

Wat neem ik altijd mee op reis?

Mijn cameraspullen zijn de spullen die ik altijd mee zal nemen en natuurlijk mijn mobiele telefoon. Verder neem ik met enige regelmaat mijn videocamera, drone en laptop mee.

Ben ik altijd met Reizen & Reistips bezig?

Wanneer ik in het buitenland ben en er is een mogelijkheid om ergens over te kunnen schrijven, dan ben ik altijd bezig met Reizen & Reistips. Het gezelschap waarmee ik op pad ben is niet altijd geschikt om daadwerkelijk bezig te zijn met mijn site, maar ik probeer altijd nieuwe verhalen en tips te verzamelen voor Reizen & Reistips.

Danny van der Meijden - Tskaltoubo

Welke social media kanalen gebruik ik?

Instagram en Facebook zie ik al mijn belangrijkste social media kanelen. Ik probeer dagelijks een foto te plaatsen op Instagram en meerdere malen per week een post op Facebook. Pinterest wordt steeds belangrijker. Ik heb een Twitter en YouTube account, maar deze kanalen gebruik ik niet tot nauwelijks.

Danny van der Meijden - Antelope Canyon