Over mij

Mijn naam is Danny van der Meijden. Ik ben een 33 jarige webdesigner/webdeveloper met een passie voor reizen.

De eerste verre reis die ik maakte was met mijn ouders en zus naar Tunesië in 1993. De jaren erop ben ik jaarlijks naar Turkije gereisd met mijn ouders. Eenmaal ouder ging ik met vrienden op vakantie en heb ik Turkije en Hongarije bezocht. Na drie jaar deze trips te hebben gemaakt, wilde ik meer van de wereld zien en niet alleen maar op stap en aan een zwembad liggen. Samen met mijn beste vriend ben ik in 2006 naar Mexico gegaan en hebben we een auto gehuurd voor enkele dagen zodat we het schiereiland Yucatan konden verkennen. Dit beviel zo goed, dat ik het jaar erop met twee vrienden naar Costa Rica reisde en op basis van Flexi fly-drive het hele land ontdekte.

Direct na mijn vakantie in Costa Rica verhuisde ik voor een half jaar naar Curaçao, waar ik destijds stage liep. In het weekend ging ik altijd op pad met de auto en zocht ik nieuwe plekken op. Omdat Curaçao heel klein was, had ik het natuurlijk al snel gezien. Ik kreeg nog de kans om een kort tripje naar Venezuela te boeken en ben samen met enkele huisgenoten onder begeleiding van een gids naar dit land gegaan.

Nadat ik terugkeerde naar Nederland en terug was bij mijn vriendin, hebben we samen vele trips gemaakt. We hadden tegen elkaar gezegd dat we jaarlijks van continent wilden wisselen, indien mogelijk. Het liefst doen we alles zelf; auto huren en zelf naar onze bestemmingen rijden die we zelf ook hebben uitgekozen. Zo hebben we sinds 2008 Portugal, Cuba, Sri Lanka, Kenia, Tanzania, Costa Rica, Guatemala, Bolivia en Amerika bezocht. Tussendoor maken we ook nog wat stedentrips binnen Europa en jaarlijks ga ik met enkele vrienden ook naar een Europese stad.

Op reis ben ik altijd in de weer met mijn videocamera en fotocamera. Want al het pracht en praal moet ook op de gevoelige plaat worden gezet. De foto’s die ik maak worden verwerkt in de website en zijn een belangrijk onderdeel binnen de website. Video’s bewerk ik tot een leuke vakantiefilm met effecten en muziek. Delen van de film worden tevens verwerkt op de website.

Ik hoop dat ik jullie met deze website ook kan inspireren en informeren, zodat jullie zelf ook geweldige trips kunnen plannen.

Veel lees- en kijkplezier op Reizen & Reistips.