Over mij

Mijn naam is Danny van der Meijden. Ik ben een 31 jarige webdesigner/webdeveloper met een passie voor reizen.

De eerste verre reis die ik maakte was met mijn ouders en zus naar Tunesië in 1993. De jaren erop zijn we vrijwel ieder jaar naar Turkije gereisd en hebben we enorm veel van het land gezien. Eenmaal ouder ging ik met vrienden op vakantie en zijn we naar Turkije en Hongarije gereisd, maar na drie jaar deze trips te hebben gedaan, wilde ik meer van de wereld zien en niet alleen maar op stap en aan een zwembad liggen. Samen met mijn beste vriend ben ik in 2006 naar Mexico gegaan en hebben we een auto gehuurd voor enkele dagen zodat we het schiereiland Yucatan konden verkennen. Dit beviel zo goed, dat ik het jaar erop met twee vrienden naar Costa Rica reisde en op basis van Flexi fly-drive het hele land ontdekte.

Direct na mijn vakantie in Costa Rica verhuisde ik voor een half jaar naar Curaçao, waar ik destijds stage liep. In het weekend ging ik altijd op pad met de auto en zocht ik nieuwe plekken op. Omdat Curaçao heel klein was, had ik het natuurlijk al snel gezien. Ik kreeg nog de kans om een kort tripje naar Venezuela te boeken en ben samen met enkele huisgenoten onder begeleiding van een gids naar dit land gegaan.

Nadat ik terugkeerde naar Nederland en terug was bij mijn vriendin, ben ik ieder jaar met haar op vakantie geweest. We hadden tegen elkaar gezegd dat we jaarlijks van continent wilden wisselen, indien dit mogelijk was. En het liefst doen we alles zelf; dus auto huren en zelf naar onze bestemmingen rijden die we zelf ook hebben uitgekozen. Zo hebben we sinds 2008 Portugal, Cuba, Sri Lanka, Kenia, Tanzania en Costa Rica bezocht. Tussendoor maken we ook nog wat kleine stedentrips binnen Europa en jaarlijks ga ik met enkele vrienden ook naar een Europese stad.

Op reis ben ik altijd in de weer met mijn videocamera en fotocamera. Want al het pracht en praal moet ook op de gevoelige plaats worden gezet. De foto’s gebruik ik vervolgens voor deze website en eventueel andere websites waar ik lid van ben. De video bewerk ik met muziek en effecten tot een reisfilm.

De verhalen van mijn reizen en bezienswaardigheden die ik heb bezocht zal ik op deze website plaatsen. Ook zal ik een aantal maal per jaar extra berichten plaatsen zoals verhalen over bepaalde plekken of gebouwen, mijn wishlist waar ik ooit nog heen zou willen, maar ook mooie video’s of leuke reizen die ik op internet heb gespot. Ik hoop dat ik jullie met deze website ook kan inspireren tot het maken van mooie reizen.

Veel lees- en kijkplezier op deze reizenwebsite.