Servië
Servië

Reistips voor Servië

Er zijn maar weinig mensen die naar Servië afreizen. Hierdoor is het land nog relatief onbekend voor het grote publiek. Door de oorlogen aan het einde van de vorige eeuw, heeft het land een slechter beeld gekregen. Dat is best jammer, want Servië heeft genoeg te bieden. Het land heeft een roerige geschiedenis gehad, maar de bevolking is uiterst vriendelijk en gastvrij. Je vindt hier historische stadjes, kastelen, klooster en kerken. En vergeet ook zeker de natuur niet.

Hoogtepunten van Servië

Belgrado is de hoofdstad van Servië en voor velen de bekendste bestemming van het land. De stad leent zich perfect voor een stedentrip of een weekendje weg. In de levendige stad vind je geschiedenis en cultuur. Historische panden en de grauwe communistische panden wisselen elkaar af. Er zijn volop goede restaurants, terrasjes en toffe uitgaansgelegenheden. Ga bijvoorbeeld tot in de vroege ochtend op stap in een van de drijvende nachtclubs. De overige bestemmingen in Servië zijn een stuk minder bekend. Novi Sad, Zlatibor, Nis, Prizren, Sombar, Topola zijn steden die ook ik nog op Google Maps moet opzoeken en waarvan ik weinig weet. Qua natuur kun je verschillende kanten op. Nationaal Park Djerdap, Nationaal Park Tara, Nationaal Park Fruska of het moeras van Carska Bara zijn bestemmingen die je kan noteren. Bezoek de grot Zlotska of de wijngaarden van Vrsac. En wist je bijvoorbeeld dat je kunt wintersporten in Servië? We weten eigenlijk nog veel te weinig van Servië en daarom is dit wellicht een verrassende bestemming van de gebaande paden.

Best reistijd

De beste periode om naar Servië af te reizen is van mei tot en met september. In deze periode zijn de temperaturen aangenaam en is de natuur mooi groen. Vermijd de winters, want in de binnenlanden kunnen de temperaturen dalen tot ver onder het vriespunt. Ga wel snel. Nu is er nog geen massatoerisme in het land en heb je veel locaties nog zowat voor jezelf.

Bezochte bestemmingen

Hoofdstad

Belgrado

Regio

Europa

Buurlanden

Hongarije Roemenië Bulgarije Macedonië Kosovo Albanië Montenegro Bosnië Kroatië

Verhalen over Servië

Laad meer reisverhalen

Bezochte bestemmingen in Servië