Stedentrip Hull - Old Town
Engeland

Reistips voor Engeland

Het grootste gedeelte van Groot-Brittannië is Engeland. Een land met 4000 jaar aan geschiedenis, levendige steden, prachtige landschappen en wereldberoemd om het voetbal en cricket. De Engelse cultuur is overal ter wereld te vinden. Het Britse Rijk verbreidde door de eeuwen heen hun cultuur over ieder continent.

De hoofdstad Londen is bij iedereen bekend. De stad behoort tot de wereldsteden en is uitermate geschikt voor een stedentrip. Om alle bezienswaardigheden van deze stad te zien, zul je meerdere malen terug moeten komen. Ook wereldberoemd is Stonehenge, het grootste raadsel uit de Steentijd, hoewel Avebury nog ouder is als Stonehenge. De ruige krijrotsen van Dover zijn een juweel om te zien evenals Jurassic Coast waar fossielen van dino’s en schelpdieren zijn gevonden. Voor de kust van Frankrijk vind je de Kanaaleialden Jersey en Guernsey die gemakkelijk te bezoeken zijn met een veerboot. En dan zijn er nog steden als Manchester, Liverpool, Bath die een bezoek waard zijn.

Reizen & Reistips over Engeland

Tijdens mijn schoolperiode mocht ik mee om twee dagen Londen te ontdekken. Het was een periode waarin ik nog totaal niet bezig was met reizen. Met ons groepje hebben we enkele bezienswaardigheden bekeken zoals de Big Ben, Londen Eye en Tower Bridge, maar er is me eigenlijk weinig van bij gebleven. In 2020 werd ik uitgenodigd voor een persreis naar Hull. Het was pas mijn tweede korte bezoek aan Engeland, dat verder nog onbekend terrein is voor me. Ik zou zeker eens een voetbalwedstrijd willen bijwonen, want het mooiste voetbal wordt toch gespeeld in de Premier League?

Bezochte bestemmingen

Hoofdstad

Londen

Regio

Europa

Buurlanden

Schotland Wales

Verhalen over Engeland

Op mijn wishlist: Jurassic Coast in Engeland

Op mijn wishlist: Jurassic Coast

Zoals iedere reisliefhebber heb ik een enorme wishlist. Op deze lijst staan enkele prachtige bestemmingen waar ik eens heen zou willen. Mooie verre oorden, of juist moeilijk bereikbare plekken waar...

De leukste biercafés van Hull - Taphouse Brewpub

De leukste biercafés van Hull

Engeland staat bekend om haar vele pubs. Vrijwel iedere stad heeft een ruime keuze aan verschillende pubs en Hull is daarop geen uitzondering. Het oude centrum van de stad barst van de gezellige pubs...

Laad meer reisverhalen

Favoriete bestemmingen in Engeland

Bezochte bestemmingen in Engeland