De leukste biercafés van Hull - Taphouse Brewpub
Engeland

De leukste biercafés van Hull

Engeland staat bekend om haar vele pubs. Vrijwel iedere stad heeft een ruime keuze aan verschillende pubs en Hull is daarop geen uitzondering. Het oude centrum van de stad barst van de gezellige pubs waar je een biertje kunt drinken. Zo kun je tijdens het verkennen van de stad af en toe eens een pub induiken. Er is een mix tussen historische, traditionele pubs en wat hippere cafés. Toen Hull in 2017 werd verkozen tot UK City of Culture gaf het de stad een behoorlijke boost en kregen jonge ondernemers de kans om iets op te zetten. Veel biercafés van Hull liggen op loopafstand in het historische centrum. Ik ging op onderzoek uit naar de leukste biercafés van Hull en kwam thuis met een aardige lijst. Wat mij betreft is een stedentrip Hull een ideale bestemming voor een mannenweekend, zeker als jij en je vrienden graag een biertje lusten.

Ik ging op zoek naar de leukste biercafés van Hull en kon een aardig lijstje samenstellen. Wat mij betreft is Hull ideaal voor een stedentrip met vrienden.

Lion & Key

Lion & Key behoort tot één van de historische pubs en meest unieke biercafés van Hull. Oorspronkelijk behoorde het pand tot The Britannia Coffee House. Het eerste biertje werd in 1817 geserveerd en de naam veranderde toen Ciudad Rodrigo gevangen werd genomen door Wellington tijdens de Spaanse Onafhankelijkheidsoorlog. Hull werd gezien als de ‘sleutel’ naar Spanje. Buiten de pub hangt een symbool met een Britse leeuw met een grote sleutel in zijn klauwen.

Een bezoek aan Lion & Key is een absolute aanrader, zelfs als je niet naar voor een biertje komt. Het interieur maakt deze historische pub namelijk uniek. Het plafond is namelijk volledig beplakt met bierviltjes en het interieur lijkt haast een volledig museum. Geef je ogen dus de kost wanneer je hier binnenloopt. Dankzij het interieur en de gezelligheid is dit één van de meest geliefde pubs van Hull. Het kan derhalve behoorlijk druk zijn. Lion & Key heeft een ruime selectie aan lokale ales en ciders en biedt hun eigen gebrouwen bier aan: Cathead. Daarnaast staat Lion & Key bekend om hun Fish & Chips.

Adres: 48 High Street, Hull

De leukste biercafés van Hull - Lion & Key
De leukste biercafés van Hull - Lion & Key
Lion & Key behoort dankzij het unieke interieur sowieso tot de leukste biercafés van Hull

Taphouse Brewpub

De oude panden bij de Fruit Market hebben in de afgelopen jaren een nieuwe bestemming gekregen en hebben deze wijk hip gemaakt. Tussen de winkeltjes en restaurants is het Taphouse Brewpub gevestigd. Hier worden als sinds enkele jaren bieren gebrouwen door de Yorkshire Brewing Co. en Bone Machine Brewing Co. Bezoekers kunnen een rondleiding krijgen door de ‘in-house’ brouwerij met natuurlijk een afsluitende proeverij.

Natuurlijk kun je ook gewoon aan de bar een biertje bestellen. Op de tap staan 40 verschillende ales, craft beers, lagers en ciders. Het aanbod verandert iedere week en wordt aangevuld met de bieren die hier worden gebrouwen.

Adres: 70 Humber Street, Hull

De leukste biercafés van Hull - Taphouse Brewpub
De leukste biercafés van Hull - Taphouse Brewpub
Taphouse Brewpub is gevestigd op de hippe Fruit Market

Atom Brewing Co. - Corn Exchange

Één van de populairste brouwerijen van Hull is Atom Brewing Co. In 2014 hebben ze in het historische centrum een pub geopend naast de Hull Minster en dit blijkt een groot succes te zijn. Het concept is bij ons inmiddels wel bekend bij ons: naast de verschillende Atom biertjes stromen ook andere biertjes van over de gehele wereld door de leidingen van de taps en is er een ruim aanbod aan flessen en blikjes bier. De prijzen liggen hier wat hoger dan in andere pubs, maar hier kun je eens afwijken van die traditionele ales. Het aanbod van bier wisselt met enige regelmaat waardoor je hier terug kunt blijven komen om biertjes te blijven proeven. Jammer genoeg kon ik wegens tijdgebrek hier niet al te lang blijven, maar Atom Brewing Co. is wat mij betreft één van de leukste biercafés van Hull.

Adres: 1-4 North Church Side, Hull

De leukste biercafés van Hull - Atom Brewing Co.
De leukste biercafés van Hull - Atom Brewing Co.
Atom Brewing Co. opende in 2014 een nieuwe populaire pub naast de Hull Minster

WM Hawkes

Niet ver van Lion & Key vind je nog een historische pub: WM Hawkes. De pub is vernoemd naar de wapensmid William Hawkes die rond 1810 flink wat geweren maakte. Die historie van William Hawkes is nog altijd voelbaar zodra je deze pub binnenkomt. De muren en het plafond zijn volledig versierd met wapens, messen, hoorns en andere memorabilia. Net als Lion & Key dus absoluut de moeite waard om eens binnen te wandelen.

Het aanbod aan bier is wat geringer. Het beleid van deze pub is immers gedurfd. Geen biertjes op de fles en geen bieren van buiten de regio op de tap. Er zijn slechts 9 taps waarbij alleen Britse Ales worden getapt uit de regio van Yorkshire. Geheel erg is dat niet. Met een vers getapt bier kun je namelijk minutenlang om je heen kijken.

Adres: 32 Scale Lane, Hull

De leukste biercafés van Hull - WM Hawkes
Weer zo'n traditionele pub met een uniek interieur

Vittles & Company

Vittels & Company is een mooi voorbeeld dat Hull de afgelopen jaren de stijgende lijn heeft gevonden en het jonge ondernemers de kans geeft om een bedrijf op te zetten. Tussen alle eetkraampjes van de Trinity Market (een overdekte foodhall) vind je de kleinste brouwerij van Hull. Vittles & Company is een micro-brouwerij, bar en bottleshop in één. Het is de kleinste commerciële brouwerij van de stad, ze produceren slechts 50 liter per keer. Op de Trinity Market kun je de biertjes proeven en kopen.

De Trinity Market is een leuke plek om te gaan lunchen. En bij dat lekkere eten hoort natuurlijk een biertje. Vraag de vriendelijke brouwer welk bier bij je eten past. Of ga gewoon aan de ‘bar’ hangen, want er is een ruim aanbod aan biertjes die je hier kunt drinken (of mee naar huis nemen).

Adres: Hull Trinity Market, Hull

De leukste biercafés van Hull - Vittles & Company
De leukste biercafés van Hull - Vittles & Company
Op de Trinity Market vind je de kleinste brouwerij van Hull

The White Hart Pub

Het pand waarin The White Hart Pub gevestigd is stamt uit 1904, dezelfde periode als toen er nog aan de Titanic werd gebouwd. Jarenlang was The White Hart Pub een populaire spot om een biertje te drinken. Gebrek aan onderhoud zorgde er echter voor dat het pand als een ruïne werd achtergelaten. Zes jaar lang was de pub gesloten, tot de nieuwe eigenaars van Crafty Little Brewery de pub in 2018 na een grondige renovatie weer heropenden. Bij de renovatie werd er aandacht besteed aan de historie, maar dan in een modern jasje zodat ook de jongere generatie hierheen komt.

The Wart Hart Pub heeft een leuk aanbod aan verschillende bieren uit zowel Engeland als het buitenland. Niet alles de typische Engelse ales, maar ook de experimentele craft beers. Uiteraard kun je hier ook de biertjes van Crafty Little Brewery proeven. Op de website kun je precies zien welke bieren voorhanden zijn met het Untappd menu.

Adres: 109 Alfred Gelder Street, Hull

De leukste biercafés van Hull - The White Hard Pub
De leukste biercafés van Hull - The White Hard Pub
Gevestigd in een prachtig pand

Brew

Nog zo’n voorbeeld van de hippe trend die in Hull is doorgebroken de afgelopen jaren. Brew is een café waar bezoekers terecht kunnen voor een verse kop koffie of kopje thee. Daarnaast is er een ruime keuze aan craft beers. Het kan hier behoorlijk druk zijn wanneer een voorstelling begint of is afgelopen bij het New Hull Theatre. De begane grond is sfeervol, maar de eerste etage heeft iets meer weg van een saaie kantine.

Acht bieren staan op de tap en in de koelkasten staan een behoorlijk aantal flessen en blikken bier. De prijzen voor de biertjes liegen er echter niet om, ze zijn vrij hoog.

Adres: 76 Bond Street, Hull

De leukste biercafés van Hull - Brew
Brew, een hippe tent waar je naast koffie en thee ook heen gaat voor craft beer

Nog meer dorst?

 • The Head of Steam
  Wordt door vele lokale mensen getipt als één van de leukere pubs van Hull. Heeft een ruim aanbod van craft beers uit Engeland en het buitenland. Helaas kon ik deze wegens gebrek aan tijd niet bezoeken.
 • Minerva
  Gevestigd in een historisch pand aan de haven en één van de iconische pubs van Hull. Bekend om Fish & Chips en hun drankjes (gin en craft beer)
 • Chili Devil’s Real Ale & Chili Bar
  De kleinste pub van Hull met wisselende bieren op de tap die vooral uit de regio Yorkshire komen.
 • Ye Olde Black Boy
  De oudste pub van Hull. Zo’n typische Engelse pub waar de Engelsen graag naar sport kijken onder het genot van een biertje.
 • Hop & Vines
  Een kleine pub met een super vriendelijke eigenaar. Ideale plek om in contact te komen met de lokale bevolking. Het aanbod aan bier is echter beperkt.
 • The Old House
  Prima plek om lekker te eten terwijl je geniet van een craft beer.
 • 80 Days Bierhaus
  Een biercafé dat ik graag had willen bezoeken, maar buiten het historische centrum gevestigd is. Dit biercafé heeft een ruime keuze aan bier van over de gehele wereld.
 • Furley & Co
  Nog een biercafé die ik graag had willen bezoeken tijdens mijn bezoek aan Hull. Furley & Co is een hippe plek waar je kunt eten en kunt genieten van een craft beer. Is in de prijzen gevallen.
 • Walters
  Nog zo’n oude pub traditionele pub. Is van dezelfde eigenaren als Lion & Key en WM Hawkes en ligt in dezelfde straat als deze twee pubs.

Hull Ale Trail

Ben je echt een bierliefhebber en geïnteresseerd in de geschiedenis van de pubs en biercafés van Hull? Wandel dan de Hull Ale Trail. Deze route kun je op eigen houtje lopen in het historische centrum van de stad. Bezoek de oudste en meest traditionele pubs die Hull rijk is. In totaal staan er 15 pubs op de route..

Wil je meer weten over Hull? In dit artikel laat ik je zien wat je zoal kunt zien en doen in deze havenstad.

Disclaimer: Ik bezocht Hull in samenwerking met Baltus Communications en Visit Hull. Ik krijg niet betaald voor het schrijven van dit artikel en alles wat je leest in mijn persoonlijke mening.

Danny van der Meijden
Danny van der Meijden

Ik ben niet op zoek naar de toeristische hotspots die iedereen kent. Liever ga ik op zoek naar de hidden gems. Bestemmingen waar vrijwel niemand van heeft gehoord of waar weinig mensen naartoe gaan. Ik neem graag de tijd om een stad of regio goed te ontdekken en duik graag even de natuur in.

Ooit begonnen met het bouwen van een website waar ik schreef over mijn reizen. Zo is Reizen & Reistips ontstaan. In 2024 de ultieme beloning voor mijn werk gekregen met de Golden Pen Award!

Het onderhouden van Reizen & Reistips kost tijd en geld. Vinden jullie mijn verhalen leuk en willen blijven genieten van mijn reisavonturen? Dan kunnen jullie mij steunen door op deze site tours of accommodaties te boeken. Ook kunnen jullie mij een kleine gift sturen via Buy me a Coffee (of een biertje). Alvast bedankt!

Meer informatie