De leukste biercafés van Eindhoven - Van Moll
Nederland

De leukste biercafés van Eindhoven

Voor bierliefhebbers is er de laatste jaren veel veranderd in Eindhoven. Eeuwenlang telde Eindhoven meerdere bierbrouwerijen. Het is tegenwoordig nauwelijks voor te stellen, maar toen de laatste brouwerij in 1953 zijn deuren sloot, had Eindhoven jarenlang geen enkele bierbrouwerij meer. Voor een speciaalbiertje moest je goed zoeken in Eindhoven. Gelukkig vind je inmiddels door de gehele stad vele leuke cafés waar je kunt genieten van lekkere (speciaal)biertjes. In dit artikel zet ik de leukste biercafés van Eindhoven op een rijtje.

De leukste biercafés van Den Bosch

 • Eerder ging ik al op zoek ben naar de leukste biercafés van Den Bosch. Bekijk hier mijn favoriete cafés.
De leukste biercafés van Eindhoven - Van Moll
De leukste biercafés van Eindhoven - Van Moll
Van Moll is wat mij betreft één van de gezelligste biercafés van Eindhoven

Van Moll

In 2013 kreeg Eindhoven eindelijk weer een brouwerij in de stad dankzij Erwin van Moll en Jaap Hermans. Op 13 oktober 2013 werd de brewpub van Van Moll geopend en het werd direct een groot succes. In de eerste maanden werd het bier in de kelder gebrouwen en werd het op de tap in het café verkocht. Van Moll bleef groeien en experimenteren met nieuwe biersoorten. De biertjes kregen grappige en gekke namen, zoals Langharig Tuig, Opgebokt en Eindbaas. Op de tap kun je 12 eigen brouwsels van Van Moll proeven, maar ook 12 gastbieren. Het aanbod verandert regelmatig, dus je kunt altijd een nieuw biertje kunnen proeven. Daarnaast hebben ze nog talloze biertjes op fles of in blik.

Wat mij betreft is Van Moll één van de gezelligste biercafés van Eindhoven. Met enige regelmaat vinden er events en tap-takeovers plaats in de brewpub. Daarnaast wordt er jaarlijks nog een groot bierfeest georganiseerd in Eindhoven. In Juli 2022 staat alweer het zesde Van Moll Fest op het programma.

Adres: Keizersgracht 16A, Eindhoven

De leukste biercafés van Eindhoven - Stadsbrouwerij Eindhoven
De leukste biercafés van Eindhoven - Stadsbrouwerij Eindhoven
Stadsbrouwerij Eindhoven heeft enkele biertjes die al in de prijzen zijn gevallen

Café 100 Watt

Na Van Moll volgde er al snel een tweede brouwerij in Eindhoven. In het voormalige Schellens fabriek opende Stadsbrouwerij Eindhoven zijn deuren in 2015. Hier worden verschillende bierstijlen gebrouwen, waarvan enkele al in de prijzen zijn gevallen bij de Dutch Beer Challenge. In het proeflokaal kun je deze biertjes proeven. Er zijn 14 taps met wisselende bieren in uiteenlopende stijlen. Daarnaast zijn er nog enkele gastbiertjes die je kunt bestellen. Je kunt een rondleiding krijgen door de brouwerij en een proeverij boeken. Maar je kunt bij Café 100 Watt ook heerlijk eten. Uiteraard wordt je getipt welk bier bij welk gerecht past.

Bij mooi weer kun je overigens buiten op het enorme terras heerlijk van het zonnetje genieten met een biertje in de hand.

Adres: Bleekweg 1, Eindhoven

De leukste biercafés van Eindhoven - Brouwerij het Veem
De leukste biercafés van Eindhoven - Brouwerij het Veem
Brouwerij het Veem is gelegen in de wijk Strijp-S

Brouwerij het Veem

Strijp-S is een dynamische wijk geworden in de afgelopen jaren. Op het voormalige bedrijventerrein van Philips vind je tegenwoordig talloze opkomende ondernemers en gezellige plekjes om wat te eten en te drinken. Dan kan een bierbrouwerij natuurlijk niet ontbreken. In Vershal het Veem opende Brouwerij het Veem zijn deuren in 2015. Er worden verschillende biersoorten gebrouwen, waarbij ik de Raki Stout één van de meest interessante biertjes vind. De brouwerij staat overigens in het proeflokaal en dus kun je tijdens een bezoek de ketels bewonderen. Het is mogelijk om een kijkje te nemen wanneer er daadwerkelijk gebrouwen wordt.

In het proeflokaal kun je de biertjes van Brouwerij het Veem proeven, maar daarnaast zijn er nog andere bieren van andere brouwerijen uit binnen- en buitenland. Er zijn 24 tapbieren die geregeld wisselen en er zijn daarnaast nog talloze andere biertjes te bestellen. Kun je niet kiezen? Vraag een proefplankje. Aangezien het proeflokaal in een vershal is gevestigd, kun je ook wat lekkers bestellen om het met je biertje op te eten. Biertjes mee naar huis nemen? Naast het proeflokaal is een bierwinkeltje te vinden, waar ruim 600 verschillende speciaalbiertjes uit de gehele wereld kunt kopen.

Adres: Torenallee 86, Eindhoven

De leukste biercafés van Eindhoven - Rabauw
De leukste biercafés van Eindhoven - Rabauw
Rabauw heeft op Strijp-S een tweede locatie geopend

Rabauw

Vrij recent opende nog een brouwerij zijn deuren op Strijp-S. Niet ver van Brouwerij het Veem vind je tegenwoordig ook de brouwerij Rabauw met een proeflokaal. Rabauw is nog niet zo lang begonnen in Gemert, maar heeft nu al een tweede locatie in Eindhoven ingenomen. Ze zijn dus goed aan de weg aan het timmeren. Het proeflokaal is een hippe plek met een industrieel randje. De biertjes, met leuke namen als Blonde Rauwdouwer, Tripelende Landloper, Flierefruiter en You’ll never bock alone, smaken erg goed.

Bijzonder is ook dat hier de Rabauw Academy is opgezet. Een interne opleiding waarmee Rabauw inzet op de ontwikkeling van zijn werknemers. Er is een samenwerking gesloten met een zorgverlener waarbij mensen de kans krijgen op een vaste baan bij de brouwerij of ergens anders. Met zulke initiatieven ga je hier toch zeker even een biertje drinken?

Adres: Torenallee 55, Eindhoven

De leukste biercafés van Eindhoven - Radegast
De leukste biercafés van Eindhoven - Radegast
Het interieur van Radegast 040 is geïnspireerd op de Newq Yorkse biergartens, terwijl je buiten op een zonnig terras kunt zitten

Radegast 040

Net voor de coronapandemie opende Radegast 040 zijn deuren in de voormalige Philipsfabriek bij de Witte Dame. Het was niet het beste moment om te openen. Gelukkig overleefde Radegast 040 deze lastige periode en kijken ze weer vooruit. Deze locatie is redelijk verstopt aan het Clausplein, maar het is absoluut een aanrader om hier eens binnen te lopen.

Geïnspireerd op de biergartens in New York is er een toffe locatie ontstaan. Bij binnenkomst zie je direct de drie grote Bavaria-tanks en het toffe industriële interieur maakt indruk. Leuk zijn de bordjes aan de wand waar alle soorten bieren op worden vermeld. Bij zonnig weer kun je op het zonnige terras heerlijk zitten. Ondanks dat je midden in de stad bent, hoor je de drukte van het voorbij razende verkeer niet tot nauwelijks.

Adres: Clausplein 6, Eindhoven

De leukste biercafés van Eindhoven - Drinkers Pub
De leukste biercafés van Eindhoven - Drinkers Pub
Drinkers Pub is hét walhalle van de biercafés in Eindhoven

Drinkers Pub

Met meer dan 1000 bieren op de fles, kun je zeggen dat Drinkers Pub het walhalla is van de biercafés van Eindhoven. In tegenstelling tot bovenstaande locaties heb je bij Drinkers Pub echt een kroeg gevoel. Er is buiten een klein terras en binnen is het redelijk donker, wat ik overigens een beetje jammer vind. Maar probeer toch eens te letten op het interieur.

De bierkaart is zo uitgebreid dat je hier nooit klaar zult zijn. Daarbij wordt ook hier het assortiment geregeld veranderd. Het bier wordt hier met veel liefde en respect behandeld. Waar je ook zit, overal heb je zicht op de grote collectie koelkasten waar het bier in staat en de lange toog met zo’n 30 tapkranen. Sommige bierstijlen hebben zelfs hun eigen koelkast, zodat die biertjes op de juiste temperatuur kunnen worden geserveerd. En bij een pub hoort natuurlijk pubfood. Je kunt bij je biertje genieten van snacks, bitterballen, worst of jalapeño poppers.

Adres: Kerkstraat 11, Eindhoven

De leukste biercafés van Eindhoven - Miss Paddle
Brabantse bieren en Flammkuchen, een ideale combinatie

Miss Paddle

Flammkuchen en bier, wat mij betreft een gouden combinatie. En laat dit de combinatie zijn die je bij Miss Paddle aantreft. Ooit was dit pand beter bekend als Café ‘t Mulderke, een typisch bruincafé waar je gezellig iets kon drinken. Na 25 jaar vond de eigenaar het tijd voor iets nieuws. En zo creëerde hij een unieke hotspot in Eindhoven. Op de menukaart heb je de keuze uit 15 verschillende Flammkuchen; met vlees, vis, vega of een zoete variant. En daar bestel je natuurlijk ook een biertje bij.

Bij Miss Paddle vind je alleen bieren die in Brabant worden gebrouwen. De bierkaart is misschien niet zo groot als bij andere locaties, maar je kunt hier alsnog enkele leuke lokale biertjes aantreffen.

Adres: Wal 7, Eindhoven

De leukste biercafés van Eindhoven - Belgisch Biercafé Eindhoven
De leukste biercafés van Eindhoven - Belgisch Biercafé Eindhoven
Waan je in België bij het Belgisch Biercafé Eindhoven

Belgisch Biercafé Eindhoven

Craft bier is hip momenteel. Er zijn inmiddels als zo veel verschillende biertjes dat je helemaal de tel kwijt raakt. Als je dan toch gaat nadenken wat nou de beste speciaalbiertjes zijn, dan val ik eigenlijk vaak terug op de Belgische biertjes. Orval, La Chouffe, Rochefort. Klassiekers die nooit zullen vervelen. En dit zijn precies de biertjes die je kunt vinden bij het Belgische Biercafé Eindhoven. In totaal staan er meer dan 270 Belgische biertjes op de tap en fles en dus kun je tussen al die hoppige IPA’s en donkere stouts ook weer eens ouderwets genieten van de Belgische klassiekers. En met de Belgische keuken (er wordt hier zelfs Gents stoofvlees geserveerd), waan je je echt in België. Lekker degusteren dus!

Adres: Stratumseind 95, Eindhoven

De leukste biercafés van Eindhoven - Bierprofessor
Bierprofessor is gelegen op Stratums Eind

Bierprofessor

Stratumseind is vooral bekend als de plek waar de jongeren op stap gaan. Met 225 meter is het de langste kroegenstraat van Nederland met talloze cafés. Toen ik nog 18 jaar oud was ging ik met mijn vrienden wekelijks hier op stap. In die periode bestond De Bierprofessor al en daarmee mag het toch een beetje als een ‘gouwe ouwe’ gezien worden. De Bierprofessor is misschien geen hippe tent waar je met je voetjes van de vloer gaat. Hier draait het vooral om het proeven van bier. 250 verschillende biertjes staan er op de kaart en dat is al jarenlang zo. Het assortiment wisselt geregeld en de eigenaar is een groot liefhebber van speciaalbier. Mocht je geen keuze kunnen maken, dan kan hij je waarschijnlijk verder helpen.

Adres: Stratumseind 33, Eindhoven

Leuke bierwinkels in Eindhoven

 • De Bierbrigadier
  Als je op zoek bent voor craft beer, dan zit je bij De Bierbrigadier helemaal goed. Hier verkopen ze ongelooflijk vele bier. Kom je er niet uit? Casper helpt je graag!
 • Bottleshop
  Hier kun je terecht voor leuke biertjes (en andere dranken). Met een gediplomeerde biersommelier kun je je ook aanmelden voor een cursus of proeverij.
 • Het Borreluur
  Deze slijterij heeft een groot aanbod aan speciaalbier zodat je altijd kunt slagen! Achterin de winkel is een proeflokaal waar je kunt deelnemen aan een proeverij.
 • Het Wijnhuis
  Bij Het Wijnhuis kun je niet alleen terecht voor wijn, ze hebben ook 750 soorten speciaalbier op voorraad!
 • Bierwinkel het Veem
  Naast Brouwerij het Veem vind je deze bierwinkel met een aanbod van zo'n 600 biersoorten uit de gehele wereld.
De leukste biercafés van Eindhoven - Van Moll
Waar ga jij in Eindhoven een speciaalbiertje drinken?
Danny van der Meijden
Danny van der Meijden

Ik ben niet op zoek naar de toeristische hotspots die iedereen kent. Liever ga ik op zoek naar de hidden gems. Bestemmingen waar vrijwel niemand van heeft gehoord of waar weinig mensen naartoe gaan. Ik neem graag de tijd om een stad of regio goed te ontdekken en duik graag even de natuur in.

Ooit begonnen met het bouwen van een website waar ik schreef over mijn reizen. Zo is Reizen & Reistips ontstaan. In 2024 de ultieme beloning voor mijn werk gekregen met de Golden Pen Award!

Het onderhouden van Reizen & Reistips kost tijd en geld. Vinden jullie mijn verhalen leuk en willen blijven genieten van mijn reisavonturen? Dan kunnen jullie mij steunen door op deze site tours of accommodaties te boeken. Ook kunnen jullie mij een kleine gift sturen via Buy me a Coffee (of een biertje). Alvast bedankt!

Meer informatie