Texel - Nederland
Nederland

Reistips voor Nederland

Ons eigen Nederland is een welvarend en economisch stabiel land. Historische steden, vele attracties, bezienswaardigheden en afwisselende landschappen. In ieder provincie kom je andere kenmerken tegen. Geniet van de 17e eeuwse grachten, tulpenvelden, windmolens, oude kerken, bruin cafés en musea met meesterwerken van Vincent van Gogh, Johannes Vermeer, Piet Mondriaan en Rembrandt van Rijn. Prachtige oude steden zoals Amsterdam, Utrecht, Delft, Haarlem, Den Bosch, Maastricht en Leiden laten de rijkdom zien de de opkomst van Nederland mogelijk maakte.

Misschien heeft Nederland geen overweldigende bergachtige landschappen, maar veel mensen kunnen genieten van de wandelingen of fietstochten in de natuur. Denk bijvoorbeeld aan de Bieschbosch, de Zaanstreek, de Betuwe, de Achterhoek en het Kennemerland. Nederland heeft een lange kustlijn die in de zomer goed bezocht wordt door toeristen en watersporters. Een aantal badplaatsen zoals Scheveningen, Zandvoort en Bloemendaal zijn aan de kust gelegen.

Nederland staat bekend om zijn watermanagement. 20% van het land bestaat uit water, een andere 20% ligt nog onder de zeespiegel en wordt beschermd door 3500 kilometer aan dijken.

Reizen & Reistips over Nederland

Het is eigenlijk vreemd dat ik mijn eigen land zo vaak links laat liggen. Wanneer ik op reis ga, zoek ik allereerst in het buitenland. Toch heeft ons eigen kikkerlandje voldoende te bieden. Je kunt er voldoende mooie steden bewonderen, maar ook heerlijk wandelen en fietsen in de verschillende natuurgebieden. Nederland is niet groot, maar ik heb slecht een klein gedeelte ontdekt tot op heden. De laatste jaren begin ik echter steeds meer te ontdekken van ons eigen land. Gezien de korte afstanden zal ik in de toekomst ook meer en meer gaan ontdekken.

Bezochte bestemmingen

Hoofdstad

Amsterdam

Regio

Europa

Buurlanden

België Duitsland

Verhalen over Nederland

De Leukste biercafés in Breda - Brouwerij Frontaal Brewing

De leukste biercafés in Breda

Bier heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in Breda. In de 16e eeuw telde de stad maar liefst 38 bierbrouwerijen. Natuurlijk werd het bier in de stad gedronken, maar het werd ook geëxporteerd...

Laad meer reisverhalen

Favoriete bestemmingen in Nederland