Glow Eindhoven 2019
Nederland

Fotoverslag GLOW Eindhoven 2019

Vandaag eindigt in de lichtstad van Nederland het lichtfestival GLOW Eindhoven 2019. Van 9 november tot 16 november staat de stad Eindhoven voor de 14e keer in het teken van lichtkunst. Bezoekers van het festival kunnen projecties, autonome kunstwerken en interactieve installaties bewonderen tijdens de 5 kilometer lange route door de binnenstad, die als één grote expositieruimte dient. Ben jij een liefhebber van dit soort projecten? Zorg er dan voor dat je vanavond nog even een rondje in Eindhoven maakt, anders is het weer wachten tot volgend jaar.

Glow Eindhoven 2019
De studenten van Sint Lucas hebben een interactieve installatie gemaakt waarbij bezoekers zichzelf terug kunnen zien op de verlichte skyline van Eindhoven
Glow Eindhoven 2019
Een enorme muurschildering die steeds van gedaante verandert op het Karel Vermeerplantsoen
Glow Eindhoven 2019
Glow Eindhoven 2019
Dunne lichtlijnen die naar bloemen worden gestuurd en de dansende hologrammen
Glow Eindhoven 2019
Een kettingreactie van lichtboodschappen, een verwijzing van het hedendaagse netwerk
Glow Eindhoven 2019
Één van de mooiste lichtshows van GLOW 2019 kun je zien bij de Witte Dame
Glow Eindhoven 2019
Glow Eindhoven 2019
Prachtige projecties op het gebouw gaan gepaard met muziek
Glow Eindhoven 2019
Ook het Wilhelminaplein is fantastisch verlicht
Glow Eindhoven 2019
Glow Eindhoven 2019
Behoudens de prachtige projecties, gebeurt er alleen verder helemaal niets
Glow Eindhoven 2019
Ook de moskee is weer mooi verlicht
Glow Eindhoven 2019
En iets verderop kom je exotische dieren tegen op de muren
Glow Eindhoven 2019
Glow Eindhoven 2019
Een andere mooie lichtshow kun je bewonderen bij de Steentjeskerk, waarbij verschillende dieren op de toren worden geprojecteerd
Glow Eindhoven 2019
Rondom het Philips Stadion is er wat minder te bewonderen, maar kun je bij de Frits Philipslaan dit lijnenspel bewonderen
Glow Eindhoven 2019
Ook de Ventoselaan is met lichtprojecties verlicht
Glow Eindhoven 2019
69 enorme zonnebloemen staan op het Lichtplein
Glow Eindhoven 2019
Een hommage aan de Brabantse kunstenaar Vincent van Gogh
Glow Eindhoven 2019
Glow Eindhoven 2019
Op de Markt staat een lichtkunstinstallatie dat gemaakt is door de studenten van de de TU Eindhoven
Glow Eindhoven 2019
Aangekomen bij de Heuvel Gallerie was het 23.00 en was GLOW voor ons helaas afgelopen.

GLOW Eindhoven 2019, de veertiende editie

Afgelopen woensdag had ik nog een gaatje in mijn agenda en ben ik de GLOW-route gaan lopen. Het was alweer twee jaar geleden dat ik ben geweest, omdat ik vorig rondom deze tijd door Patagonië reisde. Ik schreef twee jaar geleden al dat ik een aantal shows en installaties tegen vond vallen. Helaas vond ik het ook dit jaar een beetje tegenvallen. Waarschijnlijk ben ik verwend geraakt, maar aan de andere kant zie ik weinig innovatie ten opzichte van een aantal jaar geleden. De projecties zijn prachtig en er zal ongetwijfeld veel tijd in worden gestoken, maar het lijken ieder jaar andere projecties te zijn die op een andere locatie worden ‘hergebruikt’.

Afgelopen week zag ik een video van een opening van een voetbalstadion op mijn tijdlijn verschijnen. Een hologram van een leeuw loopt hier op de tribunes en springt vervolgens het veld op. Ik zou een installatie als deze zou zeker niet misstaan tijdens GLOW. De installtie ‘Un-Retained’ in de Paradijslaan maakt gebruikt voor een soort hologram dat wordt geprojecteerd op de gevel van een huis. De mensen zijn gefilmd terwijl ze dansen onder water. In vergelijking met het filmpje van de leeuw, valt deze installatie echter in het niet.

De mooiste projecten van 2019 vond ik het ‘Colour Symphony’ bij de Witte Dame, ‘Diving in the sea of colors’ op het Wilhelminaplein en ‘Elemental Fusion’ bij de Steentjeskerk. Wegens tijdgebrek heb ik helaas enkele projecten niet kunnen bewonderen, zoals ‘Triptuch Metephor Light’ bij de Domusdela, die als één van de mooiste projecten van GLOW 2019 wordt beoordeeld. En ook de lichtshow in het Philips Stadion en Van Abbe Museum heb ik niet kunnen bewonderen.

Ga jij vanavond nog naar GLOW Eindhoiven 2019? Neem je camera en statief mee en zorg er voor dat je kunt beginnen aan de route zodra het donker is.

Danny van der Meijden
Danny van der Meijden

Ik ben niet op zoek naar de toeristische hotspots die iedereen kent. Liever ga ik op zoek naar de hidden gems. Bestemmingen waar vrijwel niemand van heeft gehoord of waar weinig mensen naartoe gaan. Ik neem graag de tijd om een stad of regio goed te ontdekken en duik graag even de natuur in.

Ooit begonnen met het bouwen van een website waar ik schreef over mijn reizen. Zo is Reizen & Reistips ontstaan. In 2024 de ultieme beloning voor mijn werk gekregen met de Golden Pen Award!

Het onderhouden van Reizen & Reistips kost tijd en geld. Vinden jullie mijn verhalen leuk en willen blijven genieten van mijn reisavonturen? Dan kunnen jullie mij steunen door op deze site tours of accommodaties te boeken. Ook kunnen jullie mij een kleine gift sturen via Buy me a Coffee (of een biertje). Alvast bedankt!

Meer informatie