Fotoreeks

Fotoverslag GLOW Eindhoven 2017

Ieder jaar in de maand november verandert de binnenstad van Eindhoven in een waar lichtspektakel. Sinds 2006 wordt namelijk jaarlijks het lichtfestival GLOW gehouden in de lichtstad. Met lichteffecten en lichtprojecties worden gebouwen, water, de lucht en andere elementen op een bijzondere manier getoond. Er zijn spraakmakende installaties waar bezoekers interactief aan kunnen deelnemen. Middels geluid, kleuren en bewegingen komt de binnenstad van Eindhoven geheel tot leven. Kunstenaars en verschillende designers uit het binnen- en buitenland verzorgen de shows. GLOW is uitermate populair. Dit jaar is het alweer de 12e editie van het lichtfestival en jaarlijks wordt de binnenstad gedurende een week massaal bezocht door liefhebbers. Het festival is al meerdere malen in de prijzen gevallen en andere steden in het binnen- en buitenland worden varianten op GLOW georganiseerd. Het festival is gratis (behalve de lichtshow in het Philips stadion) en bezoekers kunnen een route wandelen door de binnenstad. Aangezien ik midden in de stad werk, maakte ik gisteren een ronde. Hierbij een fotoverslag van GLOW Eindhoven 2017.

Fotoverslag GLOW Eindhoven 2017
De Fatih moskee straalt in volle glorie
Fotoverslag GLOW Eindhoven 2017
Bij de 'Falsche Frage installatie' worden de bezoekers gehypnotiseerd door de blauwe zwaailichten
Fotoverslag GLOW Eindhoven 2017
Ieder jaar speelt de Catharinakerk een hoofdrol in de projectie. Ook dit jaar is de kerk weer met fraaie motieven verlicht.
Fotoverslag GLOW Eindhoven 2017
Op het Stadhuisplein verzorgen oneindige lange lichtstralen voor nieuwe ruimtes
Fotoverslag GLOW Eindhoven 2017
De rivier en natuur ontmoeten de moderne infrastructuur bij het Van Abbemuseum
Fotoverslag GLOW Eindhoven 2017
Oude printplaten vormen een lichtgevende rotsformatie
Fotoverslag GLOW Eindhoven 2017
Ook de kinderen van Eindhoven hebben zich ingezet voor GLOW met deze lichtgevende eilanden
Fotoverslag GLOW Eindhoven 2017
Laserstralen betekenen een boom in de Nachtegaallaan
Fotoverslag GLOW Eindhoven 2017
De Story of Light bij de Philips Villa
Fotoverslag GLOW Eindhoven 2017
Bezoekers gaan op zoek naar de 'dans van de eeuwig stervende zwaan'
Fotoverslag GLOW Eindhoven 2017
Een ode aan de gloeilamp bij de Blob

GLOW 2017 de moeite waard?

Het was alweer vier jaar geleden dat ik GLOW bezocht had. Tijdens mijn laatste bezoek was het zo druk dat het wandelen en het maken van foto’s haast onmogelijk was geworden. Ditmaal bezocht ik het festival op een donderdag en merkte ik dat het stukken rustiger was geworden. GLOW start om 18.30 en dus was het niet direct heel druk en zo had ik alle tijd om de verschillende installaties te bekijken.

Een aantal shows en installaties vond ik tegenvallen. Ik ben niet erg kunstzinnig ingesteld, dus wellicht dat ik de boodschap niet goed begrijp. Gelukkig waren er ook installaties die wel de moeite waard zijn. Zo kun je bij de Blob een ode aan de gloeilamp bewonderen. De vorm van de bouwwerk helpt natuurlijk ook mee aan het surrealistische effect van deze lichtshow. Ook bij de Philips Villa wordt een mooie lichtshow gegeven welke me een beetje deed denken aan de Efteling. Hier kun je de vertelling over de uitvinding van licht bewonderen waarbij muziek, licht en donker elkaar afwisselen. Zoals ieder jaar wordt de Catharinakerk fraai verlicht en vormt het een hoogtepunt van GLOW. Helaas worden alleen fraaie motieven geprojecteerd op de kerk en gebeurt er verder niets. Een andere lichtshow die mijn aandacht trok van de boom in de Nachtegaallaan. Laserstralen betekenen de boom met punten, lijnen en vormen. Door de takken en bladeren zorgen de lichten voor bijzondere effecten.

Ten opzichte van enkele jaren geleden had ik minder het wow-gevoel bij deze editie. Toch is een wandeling door de binnenstad van Eindhoven de moeite waard. Wil jij GLOW ook nog bezichtigen? Dit kan nog tot zaterdag 18 november. Neem je camera en statief mee!

Interessante artikelen voor dit bericht

[bol_product_links block_id=”bol_57c3efb37c174_selected-products” products=”1001004001951564,9200000009292862,9200000002059638,9200000015354726,1001004001953320″ name=”glow-2017″ sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Laat een berichtje achter

Deel deze pagina

Nog meer reisverhalen

Meer blog berichten

5 dingen die je moet checken voor je op vakantie gaat

Gastartikel

5 dingen die je moet checken voor je op vakantie gaat

Wanneer je op vakantie gaat, zijn er altijd nog allerlei dingen die je moet regelen voor vertrek. Daarbij kun je denken aan het wassen van je spullen en het leeghalen van de wasmachine, maar ook aan...

Kerstmarkt van Erfurt

Kerstmarkten

De leukste kerstmarkten van Duitsland in 2023

Het wordt langzaam weer kouder en sneller donker. De kerstperiode komt steeds meer in zicht. Dat betekent dat binnenkort de eerste kerstmarkten in Duitsland weer zullen openen. Ieder jaar staan de...

Eiland Cres, Kroatië - Lubenice

Reistips

Tips voor eiland Cres in Kroatië

Kroatië telt in totaal 1185 eilanden. Het is daarom een ideale bestemming om te eilandhoppen. Een aantal populaire eilanden zijn gelegen in de Kvarner Baai. Krk, Lošinj, Rab en het eiland Cres...

Over de auteur

Danny van der Meijden

Ik ben een webdesigner/webdeveloper en één van mijn grootste hobby's is het maken van reizen. Niet alleen geniet ik van al het pracht en praal dat de wereld heeft te bieden, maar tevens ben ik er gek op om video's en veel foto's te maken van datgene wat ik zie.

Ik reis graag ieder jaar van continent naar continent en wil zoveel mogelijk op eigen houtje ontdekken en zien!

Boek een hotel in Eindhoven

Overtuigd? Boek dan direct een hotel in Eindhoven via Booking.com