Wandelingen

Wandelen in Noord-Brabant: Heide en vennen route in Geldrop-Mierlo in de sneeuw

Normaal gesproken blijf ik op de zondagen thuis om voetbal te kijken. Vanwege de sneeuwval werd er code rood afgegeven en werden de voetbalwedstrijden van afgelopen zondag allemaal afgelast. Een goede reden om toch naar buiten te gaan. Het komt niet vaak voor dat we in Nederland zo’n pak sneeuw hebben. In dit soort weersomstandigheden ga ik niet met de auto naar de andere kant van Noord-Brabant, dus besloot ik om wederom in de buurt te gaan wandelen. Dan kom ik automatisch uit op de Strabrechtse Heide. En dat is helemaal niet erg, want het is één van de mooiste natuurgebieden van Brabant. Ik besloot om de Heide en Vennen in Geldrop-Mierlo route nogmaals te lopen, een route die ik vorig jaar zelf heb verzonnen. Twee weken geleden bezocht ik voor het eerst het Beuven en ik maakte nog eens een extra rondje om dit ven. In totaal was mijn wandeling ruim 26 kilometer lang.

  • Heide en vennen route
  • Rondwandeling
  • 26 kilometer
  • 6 uur
  • Makkelijk

De Strabrechtse Heide, bij ieder bezoek anders

Twee weken geleden wandelde ik ook over de Strabrechtse Heide. Ik schreef toen al de Strabrechtse Heide er bij ieder bezoek anders uit ziet. En als er een flink pak sneeuw is gevallen is dat natuurlijk helemaal het geval. Omdat ik het afgelopen jaar al meerdere artikelen heb geschreven over dit prachtige natuurgebied, deel ik in dit artikel alleen de foto’s. Voor de volledige beschrijving van de route kunnen jullie het artikel Heide & Vennen route en de Winterse wandeling op de Strabrechtse Heide teruglezen. Hier staan alle plekjes beschreven die ik tijdens deze wandeling heb bezocht.

Wandelen in Noord-Brabant: Heide en vennen route in Geldrop-Mierlo, in de sneeuw
Wandelen in Noord-Brabant: Heide en vennen route in Geldrop-Mierlo, in de sneeuw
Wandelen in Noord-Brabant: Heide en vennen route in Geldrop-Mierlo, in de sneeuw
Wandelen in Noord-Brabant: Heide en vennen route in Geldrop-Mierlo, in de sneeuw
Vanuit Geldrop wandel ik naar de Coeveringse Heide
Wandelen in Noord-Brabant: Heide en vennen route in Geldrop-Mierlo, in de sneeuw
Wandelen in Noord-Brabant: Heide en vennen route in Geldrop-Mierlo, in de sneeuw
Wandelen in Noord-Brabant: Heide en vennen route in Geldrop-Mierlo, in de sneeuw
Wandelen in Noord-Brabant: Heide en vennen route in Geldrop-Mierlo, in de sneeuw
Via de Molenheide in Mierlo wandel ik richting de Strabrechtse Heide
Wandelen in Noord-Brabant: Heide en vennen route in Geldrop-Mierlo, in de sneeuw
Wandelen in Noord-Brabant: Heide en vennen route in Geldrop-Mierlo, in de sneeuw
Wandelen in Noord-Brabant: Heide en vennen route in Geldrop-Mierlo, in de sneeuw
Wandelen in Noord-Brabant: Heide en vennen route in Geldrop-Mierlo, in de sneeuw
Wandelen in Noord-Brabant: Heide en vennen route in Geldrop-Mierlo, in de sneeuw
Wandelen in Noord-Brabant: Heide en vennen route in Geldrop-Mierlo, in de sneeuw
De Strabrechtse Heide, bij ieder bezoek ziet het er weer anders uit
Wandelen in Noord-Brabant: Heide en vennen route in Geldrop-Mierlo, in de sneeuw
Wandelen in Noord-Brabant: Heide en vennen route in Geldrop-Mierlo, in de sneeuw
Wandelen in Noord-Brabant: Heide en vennen route in Geldrop-Mierlo, in de sneeuw
Normaal gesproken zie je hier de stuifzandduinen
Wandelen in Noord-Brabant: Heide en vennen route in Geldrop-Mierlo, in de sneeuw
Wandelen in Noord-Brabant: Heide en vennen route in Geldrop-Mierlo, in de sneeuw
Wandelen in Noord-Brabant: Heide en vennen route in Geldrop-Mierlo, in de sneeuw
Ik maak een extra rondje om het Beuven, waar ik twee weken geleden voor het eerst ben geweest
Wandelen in Noord-Brabant: Heide en vennen route in Geldrop-Mierlo, in de sneeuw
Wandelen in Noord-Brabant: Heide en vennen route in Geldrop-Mierlo, in de sneeuw
Wandelen in Noord-Brabant: Heide en vennen route in Geldrop-Mierlo, in de sneeuw
Wandelen in Noord-Brabant: Heide en vennen route in Geldrop-Mierlo, in de sneeuw
Het extra rondje kost me flink wat kilometers, maar hier heb ik grote kans om wildlife te spotten en ik wilde het vlonderpad in de sneeuw fotograferen
Wandelen in Noord-Brabant: Heide en vennen route in Geldrop-Mierlo, in de sneeuw
Wandelen in Noord-Brabant: Heide en vennen route in Geldrop-Mierlo, in de sneeuw
En gelukkig zie ik ook weer de Schotse hooglanders
Wandelen in Noord-Brabant: Heide en vennen route in Geldrop-Mierlo, in de sneeuw
Wandelen in Noord-Brabant: Heide en vennen route in Geldrop-Mierlo, in de sneeuw
Wandelen in Noord-Brabant: Heide en vennen route in Geldrop-Mierlo, in de sneeuw
En zo wandel ik langzaam terug naar Geldrop

Danny van der Meijden
Danny van der Meijden

Ik ben een webdesigner/webdeveloper/video-editor en één van mijn grootste hobby's is het maken van reizen. Niet alleen geniet ik van al het pracht en praal dat de wereld heeft te bieden, maar tevens ben ik er gek op om video's en veel foto's te maken van datgene wat ik zie.

Ik reis graag ieder jaar van continent naar continent en wil zoveel mogelijk op eigen houtje ontdekken en zien!

Meer informatie
Booking.com