Mexico
Mexico

Reistips voor Mexico

Tequila, sombrero, tortilla’s, nacho, Corona, kleurrijke hangmatten, Inca’s. Het zijn de ingrediënten van het grootste Spaanstalige land van Midden-Amerika: Mexico. Het land is na Brazilië ook het grootste land van Latijn-Amerika. Er leven hier ruim 104 miljoen mensen, waarvan er maar liefst 24 miljoen in de hoofdstad Mexico City wonen.

Het land bestaat pas sinds 1821, maar de geschiedenis gaat uiteraard veel verder terug. Door de eeuwen heen hebben verschillende beschavingen in Mexico geleefd. De eerste beschaving die hier woonde waren de Olemeken. Van 1200 v.C. tot het begin van de jaartelling waren zij de belangrijkste inwoners van het toenmalige Meso-Amerika. Later waren de Maya’s de machtigste beschaving, tot ze in de 16e eeuw werden verdrongen door de Spanjaarden. Ook heersten de Azteken, de Tolteken, de Zapoteke, de Chichimeken en de Mixteken in het land. De verschillende culturen en de Spaanse invloeden hebben hun sporen achtergelaten. De Europeanen ontdekten Mexico in de 15e eeuw.

Door de rijke cultuur van het land is Mexico een geliefde vakantiebestemming. Met name de Amerikanen weten het land te vinden, aangezien de Verenigde Staten in het noorden grenst aan Mexico. Het schiereiland Yucatan is een toeristische bestemming met de bekende badplaatsen Playa del Carmen, Cancun en Puerto Vallarta. Hier kun je genieten van de fraaie witte stranden, maar ook Maya-steden een bezoek brengen zoals Uxmal, Chichen Itza of Tulum. Yucatan staat tevens bekend vanwege de talloze cenotes waar je prachtig kunt duiken.

Het binnenland en het noorden van Mexico is minder toeristisch. Hier kun je echter kennis maken met de precolumbiaanse cultuur, met de mariachi en met de authentieke Huichol-indianen. Of wat te denken van de enorme hoofdstad van het land? Wat te enken van het dierenleven? Na Brazilië herbergt Mexico het rijkste dierenleven van Latijn-Amerika. Met 700 soorten reptielen, is Mexico het land met de meest verschillende reptielen. Vaak wordt het land gezien als gevaarlijk, maar dit is ten onrechte, hoewel het land nog altijd gebukt gaat onder armoede en de drugskartels. Met een beetje gezond verstand zul je de Mexicanen ook leren kennen als aardige en behulpzame mensen.

Bezochte bestemmingen

Verhalen over Mexico

Op mijn wishlist: Cenote in Mexico

Op mijn wishlist: Cenotes van Yucatán

Zoals iedere reisliefhebber heb ik ook een wishlist. Op deze wishlist staan enkele prachtige landen waar ik eens heen zou willen. Mooie verre oorden, of juist moeilijk bereikbare plekken waar je niet...

Laad meer reisverhalen

Favoriete bestemmingen in Mexico