Luxemburg
Luxemburg

Reistips voor Luxemburg

Klein, maar fijn. Luxemburg is na Malta het kleinste land van de Europese Unie en is hierdoor geen grote toeristische bestemming. De toeristen die het land bezoeken komen met name voor de natuur en de historische bezienswaardigheden. Er zijn veel fiets- en wandelroutes door het heuvelachtige landschap waarmee bezoekers het land kunnen ontdekken.

De geschiedenis van dit land is met name bepaald door Frankrijk en Duitsland. Door de ligging nabij deze twee landen is het gedurende de afgelopen eeuwen deel geweest van het Duitse keizerrijk en werd na veroveringen een Franse provincie. Vanaf 1815 wordt het bestuurd als een Nederlandse provincie. Sinds 1890 is het land onafhankelijk geworden. Luxemburg is de één van de oprichter van de Europese Unie, NAVO, Oeso, de VN. Het land is één van de rijkste van de Europese Unie. Diensten zoals het bankwezen maken een belangrijk deel van de economie uit. Verder wordt de industrie gedomineerd door staal, chemie en rubber.

Behoudens de hoofdstad Luxemburg Stad heeft het land geen grote steden. De hoofdstad en het Müllertal zijn populaire toeristische bestemmingen, maar ontdek ook zeker de kleinere historische stadjes en de natuur van het land.

Reizen & Reistips over Luxemburg

Met de Trabant zijn Lianne en ik eens naar Luxemburg gereden om hier een lang weekend te besteden. We hadden een huisje gehuurd in Bourscheid en konden onderweg met de Trabi onder meer de hoofdstad, Klein Zwitserland en Diekirch bezoeken. De Trabant heeft het volgehouden, ondanks één gevaarlijk moment midden op de snelweg. In 2018 zijn we nogmaals naar Luxemburg gereden voor een lang weekend. We hebben Vianden leren kennen en ook heerlijk kunnen wandelen in de omgeving van deze stad.

Bezochte bestemmingen

Verhalen over Luxemburg

Tips voor Luxemburg Stad

Klein, maar fijn. Luxemburg Stad is een ideale bestemming voor een korte stedentrip of een weekendje weg. Zeker bij mooi weer is het heerlijk om door de stad te slenteren en alle hoogtepunten te...

5x doen in Vianden - Wandel door de pittoreske straatjes

5x doen in Vianden, Luxemburg

Afgelopen weekend maakte ik mijn eerste trip van 2018. Deze trip bracht me naar Vianden in Luxemburg, een oud pittoresk stadje aan de Duitse grens. Het stadje wordt doorkruist door de rivier Our, is...

Laad meer reisverhalen

Favoriete bestemmingen in Luxemburg

Bezochte bestemmingen in Luxemburg