Hongarije
Hongarije

Reistips voor Hongarije

Hongarije ligt midden in Europa en daarom zien de Hongaren zich niet als Oost-Europeanen maar als Midden-Europeanen.  Er leven hier veel verschillende bevolkingsgroepen. Het vlakke land kenmerkt zich door grote grassteppe en staat bekend om de lange historie. De geschiedenis van het land kom je tegen in veel steden en gebieden. De Hongaren houden van pittige gerechten met vooral veel paprika en salami en van thermaalbaden, zelfs midden in de winter.

Bij een bezoek aan Hongarije is het leuk om tussen de locals eens een dagje te besteden bij de thermaalbaden van Boedapest. Vanuit de hoofdstad is het bij mooi weer ook de moeite waard om een boottocht te maken over de Donau. Ga zwemmen of relaxen bij het Balatonmeer en ontdek de vele gebieden met ongerepte natuur. Wist je trouwens ook al dat Hongarije 22 goede wijngebieden heeft? Wijnliefhebbers kunnen daarom zeker eens enkele lokale wijntjes proeven.

Reizen & Reistips over Hongarije

Als klein kind maakte ik samen met mijn ouders en zus een reis naar Hongarije. Het waren nog de tijden dat Hongarije achter het IJzeren Gordijn verstopt zat. We huurden een huis aan het Balatonmeer en het enige wat ik me nog kan herinneren van deze reis was dat er een enorme storm over het land raasde en bomen als luciferstokjes om braken. Jaren later vierde ik met vrienden vakantie aan het Balatonmeer en brachten we een bezoek aan Boedapest. Jammer genoeg zijn er tot op heden weinig verhalen te schrijven over dit land.

Bezochte bestemmingen

Hoofdstad

Boedapest

Regio

Europa

Buurlanden

Oostenrijk Slowakije Oekraïne Roemenië Servië Kroatië

Bezochte bestemmingen in Hongarije