Reistips voor Tunesië

Tunesië ligt ingeklemd tussen de enorme Noord-Afrikaanse landen Libië en Algerije. Al sinds de oudheid, toen de Carthagers veel van de handel rond de Middellandse Zee controleerden, heeft Tunesië altijd met het gezicht naar Europa gestaan. Lange tijd wisten Europeanen het land massaal te vinden om hun zonvakantie door te brengen. En niet alleen voor de hotels en de mooie stranden. De duinen en landschappen van de Sahara, bijzondere grot- en Berberarchitectuur, levendige medina’s, Romeinse steden uit de oudheid en één van de best bewaarde amfitheaters in de wereld.

Tunesië kwam in 2015 negatief in het nieuws na de vreselijke terreuraanslagen. Toeristen lieten het land daarna geruime tijd links liggen. Inmiddels lijkt de rust enigszins wedergekeerd en weten reizigers het land weer te vinden.

Reizen & Reistips over Tunesië

Het is 1993. Ik ben 8 jaar oud, zit nog in groep 5 en kan aan mijn klasgenoten zeggen dat ik met het vliegtuig naar Tunesië reis om vakantie te vieren. Het was de eerste keer dat mijn ouders met ons naar het buitenland vlogen. Veel verder dan Frankrijk of het oosten van Duitsland zijn we nog nooit geweest. Op zo’n jonge leeftijd wist ik natuurlijk helemaal niets van het land. En wellicht mijn ouders ook niet. We gingen immers naar Tunesië toe met alleen maar cash geld. Eenmaal in ons hotel in Sousse, boekten we enkele excursies en bleek het geld op te zijn. Daar sta je dan, zonder pinpas of CreditCard. Internet kenden we toen nog niet, dus we hadden een probleem. We moesten bij medereizigers geld lenen zodat we gedurende de dag ook een keer wat konden eten en drinken.

Het zijn herinneringen die mij eigenlijk totaal ontgaan zijn. Wat me wel is bijgebleven is de tocht die we maakten in de Sahara. Terwijl de zon onderging klommen we op een kameel om een ritje te maken in de Sahara. We zagen zelfs een woestijnvos. Ik kan me herinneren dat we op een middag in het centrum van Monastir stonden en er was vrijwel niemand te bekennen! Ook zou ik bij één van de hoogtepunten van Tunesië zijn geweest: El Jem. Helaas kan ik me hier ook weinig van herinneren. Gelukkig hebben we nog een klein fotoboekje. In die tijd waren er nog geen digitale camera’s, maar fotografeerden we met rolletjes, dus heel veel foto’s van deze eerste reis heb ik geeneens.

Tunesië herbergt nog altijd flink wat geheimen voor me. Wie weet ga ik ze nog eens herontdekken….

Bezochte bestemmingen

Verhalen over Tunesië

Laad meer reisverhalen

Favoriete bestemmingen in Tunesië

Bezochte bestemmingen in Tunesië