Tunesië
Tunesië

Reistips voor Tunesië

Waar ging jouw eerste verre reis naartoe? Mijn eerste verre reis bracht me naar Tunesië. In 1993 stapte ik als achtjarig jochie in het vliegtuig, samen met mijn ouders en zus. Voor twee weken hadden we een hotel in Monastir. Destijds zag een vakantie er voor mij natuurlijk heel anders uit. Relaxen aan het zwembad en op het strand en veel zwemmen. Al zat de zee helemaal vol met kwallen. We hebben nog een excursie gedaan naar de Sahara en hebben de stad Monastir bezocht. Daar heb ik overigens weinig herinneringen aan. Zonde, want als ik de oude foto’s terugkijk, lijkt het alsof we er helemaal alleen waren. Sindsdien heb ik Tunesië niet meer bezocht. De jaren daarna is het land een stuk populairder geworden. Veel mensen komen hierheen voor aan strandvakantie. Maar Tunesië is veel meer dan zon, zee en strand. Het land heeft een rijke geschiedenis met verschillende culturen die hun sporen hebben achtergelaten.

Hoogtepunten van Tunesië

El Djem is het op twee na grootste amfitheater ter wereld. Het werd in de derde eeuw voor Christus gebouwd en is de meest indrukwekkende Romeinse bezienswaardigheid van Afrika. De antieke steden Carthago, Dougga en Kerkouane laten de rijke geschiedenis van Tunesië zien. Breng een bezoek aan het charmante oude stadje Mahdia, of dwaal door het labyrint van de medinas in de hoofdstad Tunis. Voor een unieke woestijnervaring trek je naar de duinen van de Grand Erg Oriental in de Sahara. Of geniet van de oase in Tozeur.

Beste reistijd

De maanden mei tot en met september zijn de warmste maanden. Heerlijk voor een strandvakantie, al kunnen de temperaturen oplopen tot boven de 40 graden en kan het soms erg druk worden met toeristen. Dan is een tripje in de woestijn geen pretje meer. Daarom kun je je het beste richten op lente- en herfstperiode wanneer de temperaturen een stuk milder zijn. Ook de winterperiode is een optie, maar vooral in het zuiden kan het ijskoud worden.

Bezochte bestemmingen

Hoofdstad

Tunis

Regio

Afrika

Buurlanden

Algerije Libië

Favoriete bestemmingen in Tunesië