Slovenië
Slovenië

Reistips voor Slovenië

Wist jij eigenlijk al dat Slovenië een prachtig land is? Het land is ruig en heeft een prachtige natuur. Bergtoppen, meren, kloven, wijngaarden, pittoreske dorpen, kastelen en volop wandel- en fietsroutes maken Slovenië tot een ideale vakantiebestemming.

Slovenië heeft een oppervlakte van ruim 20.000 km², waarmee het half zo groot is als Nederland. Toch telt het land maar 2 miljoen inwoners. Het land grenst aan Italië, Oostenrijk, Kroatië en Hongarije. Tot 1991 behoorde Slovenië tot Joegoslavië, daarna werd het onafhankelijk. Over het algemeen is het land bergachtig en 60% van het land wordt bedekt met bossen. Hiermee is Slovenië één van de groenste landen van Europa. In het noordwesten is het landschap bergachtig met onder meer de Kamniške Alpen en de Julische Alpen. In het zuidoosten daalt het landschap. Iedere regio heeft zijn eigen bijzonderheden. Je kunt er skiën, hiken, raften, fietsen, wandelen, kanoën en klimmen, maar ook leuke dorpjes bezoeken en culinair genieten.

De meest bekende locatie van Slovenië is Lake Bled met de bergen, het meer en het kasteel. Ljubljana wordt steeds populairder voor een stedentrip en de Soca rivier in de gelijknamige vallei wordt gezien als de mooiste rivier van Europa. Ondanks de vele natuur, telt Slovenië maar één Nationaal Park: het Triglav Nationaal Park. Ook zijn er maar twee locaties die op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO staan.

Reizen & Reistips over Slovenië

Ik mocht in mei 2019 kennis maken met het land dankzij een wandelpersreis. Hoewel ik maar een klein gedeelte van het land heb gezien, was ik diep onder de indruk van de natuur en het landschap. Ik bezocht onder meer het de regio van Lake Bohinj, de Soca Vallei en de hoofdstad Ljubljana. Het is nog maar een fractie van het land, dat nog veel meer te bieden heeft. Ongetwijfeld zal ik het land in de nabije toekomst nogmaals bezoeken.

Bezochte bestemmingen

Hoofdstad

Ljubljana

Regio

Europa

Buurlanden

Italië Oostenrijk Hongarije Kroatië

Verhalen over Slovenië

Patagonië - Torres del Paine

De mooiste wandelingen ter wereld

Had een aantal jaar geleden tegen me gezegd dat ik veel wandelingen zou gaan maken en er enorm van zou gaan genieten. Ik zou je destijds hard hebben uitgelachen. ‘Ik ga toch niet wandelen?’ zou...

Wandelen in Bohinj, Slovenië

Wandelen in Slovenië: Bohinj

Eerder dit jaar kreeg ik de kans om Slovenië te ontdekken. Het is een ideale bestemming voor liefhebbers van natuur en wandelen. Gedurende mijn trip maakte ik meerdere wandelingen en kon ik de...

Laad meer reisverhalen

Favoriete bestemmingen in Slovenië