Colosseum - Rome - Italië
Italië

Reistips voor Italië

In Italië is vrijwel iedere vorm van vakantie mogelijk. Denk aan skitochten in de ijskoude Alpen, culturele stedentrips, lange roadtrips door het gehele land en zonnige strandvakanties. Het maakt niet uit of je de rijke historie van het land wil bewonderen, wil gaan winkelen in de modesteden, genieten van de culinaire hoogstandjes of wilt genieten van prachtige landschappen, Italië biedt het allemaal.

Het laarsvormige land wordt omringd door het water van de Middellandse Zee, Tyrreense Zee, Ionische Zee en de Adriatische Zee. Geen enkel ander land heeft zo’n hoge concentratie aan cultuurschatten. In het oude Rome vind je tal van hoogtepunten zoals het Colosseum, Forum, Palatijn en Pantheon. In Florence kun je genieten van de vele musea met meesterwerken van Michelangelo. Voel de romantiek in Venetië met de vele bruggen, gondels en grachten. Maak gekke foto’s bij de scheve toren van Pisa of bekijk de restanten van het oude Pompeï dat na de vulkaanuitbarsting van de Vesuvius werd bedolven onder as en lava. De vulkaan is nog altijd actief net als de Etna en de Stromboli. Winkel- en modefanaten kunnen Milaan bezoeken en bezoek ook de eilanden Sicilië en Sardinië. Geniet van de prachtige natuur en de vele grote meren zoals het Gardameer en het Lago Maggiore.

Reizen & Reistips over Italië

Twee maal heb ik Italië bezocht, tweemaal ben ik afgereisd naar Rome. Deze stad ademt historie en beschikt over talloze monumenten uit de Romeinse tijd. Eigenlijk kun je de gehele stad als één groot museum zien waar je dagen kunt rondkijken. Graag zou ik meer van Italië willen zien. Mooie roadtrips maken in het midden van het land, de actieve vulkaan Etna bewonderen en mooie wandelingen maken naar meren als Lago di Sorapis.

Bezochte bestemmingen

Hoofdstad

Rome

Regio

Europa

Buurlanden

Zwitserland Oostenrijk Frankrijk Slovenië

Verhalen over Italië

Op mijn wishlist: Valle D'Aosta in Italië

Op mijn wishlist: Valle D’Aosta

Zoals iedere reisliefhebber heb ik een enorme wishlist. Op deze lijst staan enkele prachtige bestemmingen waar ik eens heen zou willen. Mooie verre oorden, of juist moeilijk bereikbare plekken waar...

Rondreis Puglia - Torre Vieste

Puglia bovenaan de bucketlist

Lekker eten en Italië zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Historische steden, helderblauwe meren en de Dolomieten ook. Het land is niet voor niks geliefd bij toeristen van over de hele wereld....

Laad meer reisverhalen

Plan je reis naar Italië

Favoriete bestemmingen in Italië

Bezochte bestemmingen in Italië