Bucketlist

Op mijn wishlist: Lago di Sorapis

Zoals iedere reisliefhebber heb ik een wishlist. Op deze wishlist staan enkele prachtige bestemmingen waar ik eens heen zou willen. Mooie verre oorden, of juist moeilijk bereikbare plekken waar je niet zomaar een-twee-drie kunt komen. Dromen mag natuurlijk altijd. Af en toe zal ik via mijn website een land of stad van mijn wishlist prijs geven en vertellen waarom ik er heen wil. Wat maakt deze plek zo bijzonder en wat valt er te zien en te doen? In deze editie neem ik jullie mee naar het Lago di Sorapis in Italië.

De tocht naar het bergmeer Lago di Sorapis wordt omschreven als één van de mooiste wandelingen van de Dolomieten. Door het prachtig gekleurde water en de fantastische ligging tussen de bergachtige omgeving, is dit een verbluffend mooi stukje natuur.

Één van de mooiste wandelingen in de Dolomieten.

De wandeling start bij Passo Tre Croci, de drie-kruisenpas. Dit is een bergpas in de Dolomieten op een hoogte van 1809 meter. Volg vanaf hier de borden naar Lago di Sorapis, een pad die rechtstreeks naar het meer loopt. Het pad is prima te bewandelen en gaat langs velden weilanden met koeien alvorens je in een bosrijke omgeving komt. Daarna wordt het een stuk steiler met enkele prachtige uitzichtpunten. Via een trap loop je verder omhoog en kom je uit bij een picknickplaats bij het meer. Het moet één van de mooiste picknickplekken zijn.

Er zijn wandelroutes langs het meer, maar je kunt ook nog hoger klimmen voor mooie panorama’s alvorens je terugloopt naar het begin van de Passo Tre Croci. Deze wandeling is iets meer dan 10 kilometer, dus prima in een dag te doen. Wie is hier al eens eerder geweest en kan ons meer vertellen over deze wandeling?

Geniet mee van deze foto’s en video. Wie weet zet jij deze magische plek ook op jouw bucketlist?https://www.instagram.com/p/BbJ_r6_lp7t/?tagged=lagodisorapis

https://www.instagram.com/p/BeK-Aubnz2i/?tagged=lagodisorapis

https://www.instagram.com/p/BeIZqZUFFUN/?tagged=lagodisorapis

https://www.instagram.com/p/BdjsQVYFjUh/?tagged=lagodisorapis

https://www.instagram.com/p/BcCdSGmno8W/?tagged=lagodisorapis

Bron hoofdfoto: pxhere

Interessante artikelen voor dit bericht

Laat een berichtje achter

Deel deze pagina

Nog meer reisverhalen

Meer blog berichten

De 3 grootste voordelen van een eigen vakantiewoning

Gastartikel

De 3 grootste voordelen van een eigen vakantiewoning

Veel mensen dromen van een eigen vakantiewoning. Want wie wil er nou niet op ieder moment kunnen genieten van een fijn huis in een warm land? Zeker in de wintermaanden is dit zeker een uitkomst! Een...

Over de auteur

Danny van der Meijden

Ik ben een webdesigner/webdeveloper en één van mijn grootste hobby's is het maken van reizen. Niet alleen geniet ik van al het pracht en praal dat de wereld heeft te bieden, maar tevens ben ik er gek op om video's en veel foto's te maken van datgene wat ik zie.

Ik reis graag ieder jaar van continent naar continent en wil zoveel mogelijk op eigen houtje ontdekken en zien!