Bosnië & Herzegovina - Pocitelj
Bosnië & Herzegovina

Reistips voor Bosnië & Herzegovina

Na jaren van onrust is er eindelijk vrede in Bosnië & Herzegovina. Het land is voornamelijk bekend geworden door de genocide die er in 1992 tot 1995 heeft plaatsgevonden. Bosnische Serviërs waren het niet eens met de onafhankelijkheid van het land. Het leger van de Bosnische Serviërs viel enkele steden aan en heeft de niet-Servische bevolking uitgemoord, verdreven of gevangen gehouden in concentratiekampen. In Srebrenica vond in 1995 een massamoord plaatst. 8000 moslims kwamen om het leven. Na deze vreselijke gebeurtenis werd het verdrag van Dayton opgesteld en kwam er een einde aan de Bosnische Oorlog. Hoewel Bosnië & Herzegovina nog altijd herstellende is van deze oorlog, biedt het veel schoonheid en charme. Een interessante en relatief onbekende bestemming om te bezoeken.

Hoogtepunten van Bosnië & Herzegovina

Veel plekken herinneren nog aan de Bosnische Oorlog en zijn behoorlijk indrukwekkend. De hoofdstad Sarajevo heeft een fascinerende geschiedenis en speelde een belangrijke rol in de Bosnische Oorlog. Na deze heftige periode is het tegenwoordig weer een levendige stad met een mengelmoes aan verschillende culturen. Een stad met talloze bezienswaardigheden als je geïnteresseerd bent in architectuur, geschiedenis en natuur. Naast de hoofdstad is ook Mostar een populaire bestemming. De stad staat bekend om de brug die twee delen van de stad met elkaar verbind. Tijdens de oorlog werd de brug na hevige gevechten gebombardeerd. De brug is volledig hersteld en waaghalzen springen van de brug in het groene water. Er zijn volop architecturale sporen te vinden van Tito’s communisme, waaronder de uitermate bijzondere bunker. Een miljoenenproject dat nooit in gebruik is genomen. Er zijn pittoreske dorpjes met moskeeën, orthodoxe kloosters en prachtige bruggen. Qua natuur vind je er steile bergwanden, wijngaarden en mooie watervallen waarbij de Kravicawaterval veruit de bekendste zijn.

Beste reisperiode

Bosnië & Herzegovina heeft koude winters met volop sneeuw en warme zomermaanden. In de zomerperiode kan het met name in het binnenland behoorlijk warm worden. Overweeg in de zomermaanden juist het noorden, waar het een stuk koeler is. De lente- en herfstmaanden zijn ideaal om het land te verkennen. Met name in de lente is het hartstikke mooi om van de natuur te genieten en actieve dingen te ondernemen. De wintermaanden kunnen ideaal zijn voor wintersport. Vanuit Sarajevo ben je al snel op een piste.

Bezochte bestemmingen

Hoofdstad

Sarajevo

Regio

Europa

Buurlanden

Kroatië Montenegro Servië

Verhalen over Bosnië & Herzegovina

Doen in Mostar - Stari Most

10x doen in Mostar

Wie Bosnië & Herzegovina een bezoek brengt mag de stad Mostar absoluut niet overslaan. Ik bezocht deze stad tijdens mijn korte roadtrip door Bosnië & Herzegovina in combinatie met Sarajevo....

Tito's Bunker in Konjic - Bosnië & Herzegovina

Tito’s Bunker in Konjic

Wanneer je een trip maakt naar Bosnië & Herzegovina, zorg er dan voor dat je Tito’s Bunker bezoekt. Deze nucleaire bunker ligt verstopt in de bergen nabij Konjic en is één van de grootste...

Laad meer reisverhalen

Bezochte bestemmingen in Bosnië & Herzegovina