10x doen in Bodrum - Ga een dagje naar Kos
Griekenland

Reistips voor Griekenland

Griekenland is een populaire vakantiebestemming en is gelegen in het zuidoosten van Europa. Wie aan dit land denkt, zal vast aan de blauwe zeegezichten en witgepleisterde dorpjes denken. Natuurlijk, dat is ook Griekenland, maar het land heeft veel meer dan dat te bieden. Het is een ideale bestemming voor zonvakanties, cultuurliefhebbers, actievelingen, wandelaars en jonge mensen die willen stappen.

Allereerst staat het land bekend om zijn geschiedenis. In de klassieke oudheid hebben de Grieken een grote rol gespeeld. Overal op het vasteland en op de vele eilanden vind je allerlei overblijfselen van diverse culturen. Al in 40.000 voor Christus woonden er mensen in Epirus. Ze gingen op vaste plaatsen wonen en er kwam een arbeidsverdeling. Griekenland behoorde net na het begin van de jaartelling tot de Romeinse provincie. De Romeinen namen veel over van de Grieken, waaronder de goden en het alfabet. De oude Grieken waren meesters in architectuur, getuige de vele bouwvormen. In de 15e eeuw kwam een groot gedeelte in Turkse handen. In 1824 werd Griekenland onafhankelijk.

Voor veel mensen is Griekenland een bestemming voor een relaxte zonvakantie aan het stand. De eilanden Rhodos, Kreta, Kos, Corfu en Santorini zijn populaire vakantiebestemmingen. De hoofdstad Athene is al jaren een populaire bestemming voor een stedentrip. Het land is echter niet alleen maar zon, zee en strand. Er zijn namelijk ook bergen, diepe kloven, grotten en oude bouwwerken die je kunt ontdekken. Wat dacht je bijvoorbeeld van Olympia, Meteora of Mystas.

Reizen & Reistips over Griekenland

De eerste keer dat ik dit land bezocht was tijdens een dagtrip naar Rhodos. In 2018 volgde opnieuw een dagtrip naar het eiland Kos. In 2019 werd ik uitgenodigd om de regio Tzoumerka te ontdekken. Deze regio heeft niets te maken met de toeristische eilanden die door duizenden mensen per jaar worden bezocht. Hier zie je geen witte dorpen en mooie stranden, maar bergen, ravijnen, kloven, oude kloosters en pittoreske dorpjes in de bergen. Deze regio is ideaal voor het maken van prachtige hikes en toch is Tzoumerka nog onbekend bij het grotere publiek. Nog altijd heb ik maar een fractie van Griekenland gezien, maar door mijn trip naar Tzoumerka ben ik benieuwd wat het land nog meer te bieden heeft.

Bezochte bestemmingen

Hoofdstad

Athene

Regio

Europa

Buurlanden

Albanië Macedonië Bulgarije Turkije

Verhalen over Griekenland

De mooiste Griekse eilanden - Santorini

De mooiste Griekse eilanden

Griekenland bestaat uit héél veel eilanden en wij zijn er weg van… Het is absoluut de moeite waard om meerdere eilanden tijdens jouw vakantie te ontdekken. Tijdens een verblijf in Griekenland kom...

Patagonië - Torres del Paine

Een terugblik op reisjaar 2018

Met het bezoeken van de kerstmarkten in Nedersaksen komt het reisjaar 2018 voor mij ten einde. Wat een reisjaar was het geweest voor Reizen & Reistips. Dit jaar maakte ik heel wat stedentrips,...

Laad meer reisverhalen

Plan je reis naar Griekenland

Favoriete bestemmingen in Griekenland