Madrid -Spanje
Spanje

Reistips voor Spanje

Spanje is onder de Nederlanders een geliefde vakantiebestemming. Zon, zee, strand, uitgaan en cultuur. Dit alles vind je terug in het meest exotische land van Europa. De meeste toeristen gaan naar de steden Barcelona en Madrid of zoeken de brede zandstranden aan de kust op. Ook de Canarische eilanden zijn ongekend populair zoals Mallorca, Ibiza en Tenerife. Maar buiten deze hotspots heeft Spanje veel meer te bieden. Het landschap is heuvelachtig en heeft veel berggebieden zoals de Pyreneeën en Sierra Nevada.

Het land kenmerkt zich door een mengeling van tradities en cultuur. Je ziet het bijvoorbeeld aan de Spaanse architectuur, bijvoorbeeld in de islamitische stijl, de gotische kathedralen of de avant gardecreaties van Gaudi en Santiago Calatrava.

Geniet van de Spaanse keuken, de verbluffende architectuur en ontsnap aan de moderne wereld in het binnenland. Maak mooie roadtrips, ga wandelen of luier op één van de geïsoleerde stranden.

Reizen & Reistips over Spanje

De eerste maal dat ik Spanje bezocht was in 2011 toen we een mannenweekend naar Madrid hadden geboekt. Zoals dat gaat met vrienden hebben we meer kroegen gezien dan bezienswaardigheden. Dit gebeurde ook toen ik voor een ander mannenweekend naar Valencia vertrok. Eigenlijk heb ik nog nauwelijks iets van Spanje gezien.

Bezochte bestemmingen

Hoofdstad

Madrid

Regio

Europa

Buurlanden

Portugal Andorra Frankrijk Gibraltar

Verhalen over Spanje

Leestip!
Stedentrip Alicante, Spanje

Tips voor een stedentrip Alicante

Waarom is Alicante een perfecte bestemming voor een stedentrip? Het oude centrum is compact en heeft tal van bezienswaardigheden. Er zijn een aantal interessante musea die je gratis kunt bezoeken. Je...

Op mijn wishlist: Cuenca

Op mijn wishlist: Cuenca

Zoals iedere reisliefhebber heb ik een enorme wishlist. Op deze lijst staan enkele prachtige bestemmingen waar ik eens heen zou willen. Mooie verre oorden, of juist moeilijk bereikbare plekken waar...

Laad meer reisverhalen

Favoriete bestemmingen in Spanje

Bezochte bestemmingen in Spanje