Bucketlist

Op mijn wishlist: Beren spotten in Alaska

Zoals iedere reisliefhebber heb ik een enorme wishlist. Op deze wishlist staan enkele prachtige bestemmingen waar ik eens heen zou willen. Mooie verre oorden, of juist moeilijk bereikbare plekken waar je niet zomaar een-twee-drie kunt komen. Dromen mag natuurlijk altijd. Af en toe zal ik via mijn website een land of stad van mijn wishlist prijs geven en vertellen waarom ik er heen wil. Wat maakt deze plek zo bijzonder en wat valt er te zien en te doen? Beren spotten in Alaska staat zeer hoog op mijn lijstje.

Vrij recent doken er enkele prachtige foto’s van een medeblogger op mijn Facebook timeline. Hij was op reis door Alaska en postte enkele geweldige foto’s van beren in het water. Hij schreef erbij dat ze erg dichtbij waren en dat hij geen enkele angst voelde. Ken je nog dat stukje van Tom Waes tijdens zijn Into the wild trip? Hij was zo doodsbang op één van deze dieren tegen te komen tijdens zijn reis. Zelfs vanaf zijn bootje op het water had hij behoorlijk wat schrik. Ook mijn zus kwam eens oog in oog met een beer te staan en rende, samen met enkele medereizigers, hard weg. Geen idee hoe ik zou reageren wanneer ik een beer zou zien. Wat ik wel weet is dat ik er zeker ooit één zou willen spotten.

Tijdens onze reis door Amerika afgelopen jaar, kwamen we af en toe in berengebied. Helaas waren we vrij laat in het seizoen en waren de beren waarschijnlijk al in winterslaap. In Alaska maak je goede kans om een beer te spotten. Hier komen drie verschillende soorten beren voor: de zwarte beer, de bruine beer en de ijsbeer. De ijsbeer komt natuurlijk alleen voor in het poolgebied en zul je minder makkelijk kunnen spotten. De zwarte en bruine beer komen in Alaska vrijwel overal voor, soms ook in omgevingen waar je ze liever niet zou willen zien, bijvoorbeeld in stedelijke gebieden rondom de wildernis. In de maanden juni tot september vind de zalmtrek plaats en verzamelen de beren zich onder meer in het Katmai National Park en Lake Clark Reserve National Park. Vanuit Homer kun je bij verschillende organisaties trips boeken om de beren in hun natuurlijke omgeving te zien. Maar er zijn natuurlijk veel meer plekken door het hele land.

https://www.instagram.com/p/Ble2pxwHLk2/?taken-by=yourtravelguideonline

https://www.instagram.com/p/BljUCZdn8DY/?tagged=katmainationalpark

https://www.instagram.com/p/BhJj6YpnUGE/?tagged=katmainationalpark

https://www.instagram.com/p/Blf-K_3ljWb/?tagged=katmainationalpark
Bovenstaande video en foto’s zijn geweldig toch? Heb jij al eens een beer gespot? Welke en waar?

Bron hoofdfoto: pxhere

Interessante artikelen voor dit bericht

var bol_pml={“id”:”bol_1529307043669″,”baseUrl”:”partnerprogramma.bol.com”,”urlPrefix”:”https://aai.bol.com/openapi/services/aai/”,”productId”:”productid=9200000036403928&productid=9200000058834998&productid=9200000075542493&productid=9200000057620751&productid=9200000036265874&”,”site_id”:”32925″,”target”:true,”rating”:false,”price”:true,”link_name”:”wishlist”,”link_subid”:””,”image_size”:true,”image_position”:”left”,”width”:”250″,”cols”:”1″,”background_color”:”#FFFFFF”,”text_color”:”#CB0100″,”link_color”:”#0000FF”,”border_color”:”#D2D2D2″,”letter_type”:”verdana”,”letter_size”:”11″};

Laat een berichtje achter

Deel deze pagina

Meer blog berichten

Berg Nemrut, absoluut hoogtepunt van Turkije

Turkije is een fascinerende bestemming met talloze hoogtepunten. Het is een land met een enorme diversiteit aan landschappen en een rijke geschiedenis met veel historische schatten. Ik heb inmiddels...

Hike naar de Glaciar Calluqueo

Je kunt een reis nog zo goed voorbereiden, sommige zaken heb je simpelweg niet in de hand. Op het moment dat we het vliegtuig instappen naar Chili, ontvang ik een WhatsApp berichtje. Onze tour naar...

Danny van der Meijden

Ik ben een webdesigner/webdeveloper en één van mijn grootste hobby's is het maken van reizen. Niet alleen geniet ik van al het pracht en praal dat de wereld heeft te bieden, maar tevens ben ik er gek op om video's en veel foto's te maken van datgene wat ik zie.

Ik reis graag ieder jaar van continent naar continent en wil zoveel mogelijk op eigen houtje ontdekken en zien!