Bucketlist

Op mijn wishlist: Beren spotten in Alaska

Zoals iedere reisliefhebber heb ik een enorme wishlist. Op deze wishlist staan enkele prachtige bestemmingen waar ik eens heen zou willen. Mooie verre oorden, of juist moeilijk bereikbare plekken waar je niet zomaar een-twee-drie kunt komen. Dromen mag natuurlijk altijd. Af en toe zal ik via mijn website een land of stad van mijn wishlist prijs geven en vertellen waarom ik er heen wil. Wat maakt deze plek zo bijzonder en wat valt er te zien en te doen? Beren spotten in Alaska staat zeer hoog op mijn lijstje.

Vrij recent doken er enkele prachtige foto’s van een medeblogger op mijn Facebook timeline. Hij was op reis door Alaska en postte enkele geweldige foto’s van beren in het water. Hij schreef erbij dat ze erg dichtbij waren en dat hij geen enkele angst voelde. Ken je nog dat stukje van Tom Waes tijdens zijn Into the wild trip? Hij was zo doodsbang op één van deze dieren tegen te komen tijdens zijn reis. Zelfs vanaf zijn bootje op het water had hij behoorlijk wat schrik. Ook mijn zus kwam eens oog in oog met een beer te staan en rende, samen met enkele medereizigers, hard weg. Geen idee hoe ik zou reageren wanneer ik een beer zou zien. Wat ik wel weet is dat ik er zeker ooit één zou willen spotten.

Tijdens onze reis door Amerika afgelopen jaar, kwamen we af en toe in berengebied. Helaas waren we vrij laat in het seizoen en waren de beren waarschijnlijk al in winterslaap. In Alaska maak je goede kans om een beer te spotten. Hier komen drie verschillende soorten beren voor: de zwarte beer, de bruine beer en de ijsbeer. De ijsbeer komt natuurlijk alleen voor in het poolgebied en zul je minder makkelijk kunnen spotten. De zwarte en bruine beer komen in Alaska vrijwel overal voor, soms ook in omgevingen waar je ze liever niet zou willen zien, bijvoorbeeld in stedelijke gebieden rondom de wildernis. In de maanden juni tot september vind de zalmtrek plaats en verzamelen de beren zich onder meer in het Katmai National Park en Lake Clark Reserve National Park. Vanuit Homer kun je bij verschillende organisaties trips boeken om de beren in hun natuurlijke omgeving te zien. Maar er zijn natuurlijk veel meer plekken door het hele land.

https://www.instagram.com/p/Ble2pxwHLk2/?taken-by=yourtravelguideonline

https://www.instagram.com/p/BljUCZdn8DY/?tagged=katmainationalpark

https://www.instagram.com/p/BhJj6YpnUGE/?tagged=katmainationalpark

https://www.instagram.com/p/Blf-K_3ljWb/?tagged=katmainationalpark
Bovenstaande video en foto’s zijn geweldig toch? Heb jij al eens een beer gespot? Welke en waar?

Bron hoofdfoto: pxhere

Interessante artikelen voor dit bericht

Laat een berichtje achter

Deel deze pagina

Nog meer reisverhalen

Meer blog berichten

Wandelen in Duitsland - Malerweg Etappe 2

Wandelingen

Wandelen in Duitsland: Malerweg Etappe 2

In april 2022 wandelden we één van de mooiste wandelroutes in Duitsland: de Malerweg in de deelstaat Saksen. Deze 115 kilometer lange route loopt dwars door het Nationaal Park Sächsische Schweiz...

10 redenen waarom je echt moet gaan kamperen

Gastartikel

10 redenen waarom je echt moet gaan kamperen

Iedereen is wel eens toe aan een vakantie. Iedereen vult deze vakantie weer anders in. De een maakt de keuze om lekker thuis te blijven, terwijl de ander ervoor kiest om naar het buitenland te gaan....

Doen in Gaziantep - Almaci Pazari

Stedent(r)ips

Wat te zien en doen in Gaziantep

Tijdens mijn reis door Zuidoost-Anatolië maakte ik kennis met de stad Gaziantep. Waarschijnlijk gaan er geen belletjes bij je rinkelen, maar deze stad in het zuidoosten van Turkije is absoluut een...

Over de auteur

Danny van der Meijden

Ik ben een webdesigner/webdeveloper en één van mijn grootste hobby's is het maken van reizen. Niet alleen geniet ik van al het pracht en praal dat de wereld heeft te bieden, maar tevens ben ik er gek op om video's en veel foto's te maken van datgene wat ik zie.

Ik reis graag ieder jaar van continent naar continent en wil zoveel mogelijk op eigen houtje ontdekken en zien!