Blog

Op mijn wishlist: Afdalen in de Thrihnukagigur vulkaan

Zoals iedere reisliefhebber heb ik een wishlist. Op deze wishlist staan enkele prachtige landen waar ik eens heen zou willen. Mooie verre oorden, of juist moeilijk bereikbare plekken waar je niet zomaar een-twee-drie kunt komen. Dromen mag natuurlijk altijd. Af en toe zal ik via mijn website een land of stad van mijn wishlist prijs geven en vertellen waarom ik er heen wil. Wat maakt deze plek zo bijzonder en wat valt er te zien en te doen? In deze editie neem ik jullie mee naar de Thrihnukagigur vulkaan in IJsland.

Sinds ik de Volcán Arenal in 2007 heb gezien, trekken vulkanen me. Destijds zag ik voor het eerst de vulkaan lava spuwen. Zeven jaar later bezocht in Costa Rica wederom en zag ik dat de Volcán Turrialba rook spuwen, nadat het een week eerder actief was geworden. Een jaar later bezocht ik Guatemala waar we verschillende vulkanen beklommen. Hoogtepunt was de Volcán de Fuego urenlang lava zien spuwen. Ja, vulkanen hebben een bepaalde aantrekkingskracht op me.

Maar je kunt nog een stapje verder gaan; een vulkaan van binnen zien en in de krater afdalen. Het is mogelijk in IJsland bij de Thrihnukagigur, die 4000 jaar geleden voor het laatst is uitgebarsten.

De tour duurt ongeveer 4 tot 5 uur en gebeurd onder begeleiding met een team van experts. Om de vulkaan te bereiken moet je eerst een kleine drie kwartier door lavavlaktes wandelen. Wanneer je de vulkaan hebt bereikt kun je met een afdalen met een kabellift in het hart van de vulkaan. Je kunt een klein uur besteden in het hart van de vulkaan.

Bron hoofdfoto: pxhere.com

https://www.instagram.com/p/BOJwht_AagW/?tagged=thrihnukagigur

https://www.instagram.com/p/BOGS-bLj5F5/?tagged=thrihnukagigur

https://www.instagram.com/p/BMehe3Fgr5j/?tagged=thrihnukagigur

Deze tour is niet goedkoop, want je betaald per persoon zo’n 350 euro. Een deel van dit geldt wordt gebruikt voor onderzoek, want de vulkanen herbergen nog behoorlijk wat geheimen voor ons. Wil je meer weten over deze tour? Neem dan eens een kijkje op deze website.

Zou jij het durven?

Danny van der Meijden
Danny van der Meijden

Ik ben niet op zoek naar de toeristische hotspots die iedereen kent. Liever ga ik op zoek naar de hidden gems. Bestemmingen waar vrijwel niemand van heeft gehoord of waar weinig mensen naartoe gaan. Ik neem graag de tijd om een stad of regio goed te ontdekken en duik graag even de natuur in.

Ooit begonnen met het bouwen van een website waar ik schreef over mijn reizen. Zo is Reizen & Reistips ontstaan. In 2024 de ultieme beloning voor mijn werk gekregen met de Golden Pen Award!

Het onderhouden van Reizen & Reistips kost tijd en geld. Vinden jullie mijn verhalen leuk en willen blijven genieten van mijn reisavonturen? Dan kunnen jullie mij steunen door op deze site tours of accommodaties te boeken. Ook kunnen jullie mij een kleine gift sturen via Buy me a Coffee (of een biertje). Alvast bedankt!