Bucketlist

Op mijn wishlist: Afdalen in de Thrihnukagigur vulkaan

Zoals iedere reisliefhebber heb ik een wishlist. Op deze wishlist staan enkele prachtige landen waar ik eens heen zou willen. Mooie verre oorden, of juist moeilijk bereikbare plekken waar je niet zomaar een-twee-drie kunt komen. Dromen mag natuurlijk altijd. Af en toe zal ik via mijn website een land of stad van mijn wishlist prijs geven en vertellen waarom ik er heen wil. Wat maakt deze plek zo bijzonder en wat valt er te zien en te doen? In deze editie neem ik jullie mee naar de Thrihnukagigur vulkaan in IJsland.

Sinds ik de Volcán Arenal in 2007 heb gezien, trekken vulkanen me. Destijds zag ik voor het eerst de vulkaan lava spuwen. Zeven jaar later bezocht in Costa Rica wederom en zag ik dat de Volcán Turrialba rook spuwen, nadat het een week eerder actief was geworden. Een jaar later bezocht ik Guatemala waar we verschillende vulkanen beklommen. Hoogtepunt was de Volcán de Fuego urenlang lava zien spuwen. Ja, vulkanen hebben een bepaalde aantrekkingskracht op me.

Maar je kunt nog een stapje verder gaan; een vulkaan van binnen zien en in de krater afdalen. Het is mogelijk in IJsland bij de Thrihnukagigur, die 4000 jaar geleden voor het laatst is uitgebarsten.

De tour duurt ongeveer 4 tot 5 uur en gebeurd onder begeleiding met een team van experts. Om de vulkaan te bereiken moet je eerst een kleine drie kwartier door lavavlaktes wandelen. Wanneer je de vulkaan hebt bereikt kun je met een afdalen met een kabellift in het hart van de vulkaan. Je kunt een klein uur besteden in het hart van de vulkaan.

Bron hoofdfoto: pxhere.com

https://www.instagram.com/p/BOJwht_AagW/?tagged=thrihnukagigur

https://www.instagram.com/p/BOGS-bLj5F5/?tagged=thrihnukagigur

https://www.instagram.com/p/BMehe3Fgr5j/?tagged=thrihnukagigur

Deze tour is niet goedkoop, want je betaald per persoon zo’n 350 euro. Een deel van dit geldt wordt gebruikt voor onderzoek, want de vulkanen herbergen nog behoorlijk wat geheimen voor ons. Wil je meer weten over deze tour? Neem dan eens een kijkje op deze website.

Zou jij het durven?
Danny van der Meijden
Danny van der Meijden

Ik ben een webdesigner/webdeveloper/video-editor en één van mijn grootste hobby's is het maken van reizen. Niet alleen geniet ik van al het pracht en praal dat de wereld heeft te bieden, maar tevens ben ik er gek op om video's en veel foto's te maken van datgene wat ik zie.

Ik reis graag ieder jaar van continent naar continent en wil zoveel mogelijk op eigen houtje ontdekken en zien!

Interessante artikelen voor dit bericht

[bol_product_links block_id=”bol_58a968a067745_selected-products” products=”9200000007580735,9200000034992206,9200000067181546,9200000010570844,1001004010925783″ name=”afdalen-vulkaan-ijsland” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]