Denemarken

Reistips voor Denemarken

De geschiedenis van Denemarken is perfect bewaard gebleven. Je vind er veel kastelen en middeleeuwse steden, maar het land is ook hypermodern met toekomstgerichte maatschappelijke ontwikkelingen, efficiënt openbaar vervoer en chique restaurants. De Denen staan bekend als het gelukkigste volk ter wereld. En misschien wel terecht.

Denemarken staat bekend om de sprookjes van Hans Christian Andersen, de kleine zeemeermin en Legoland. Verder zie je er vuurtorens, havens, windmolenparken, stranden en uitgestrekte weilanden. In de hoofdstad Kopenhagen kun je genieten van de typische Deense stijl en kun je winkelen en heerlijk uit eten. Ben je benieuwd naar de Vikinggeschiedenis? Breng een bezoek aan het Vikingschipmuseum in Roskilde. Wandel door de keienstraatjes van Ribe, de oudste stad van het land. Bekijk de witte krijtrotsen van Mons Klint. In Skagen kun je met één voet in de Noordzee staan en met je andere voet in de Oostzee. En als je van fietsen houdt zijn er volop mooie fietsroutes.

Reizen & Reistips over Denemarken

Mijn eerste en enige bezoek aan Denemarken maakte ik tijdens een uitwisselingsproject op de middelbare school. Een tijd waarin ik nog helemaal niet bezig was met reizen en het ontdekken van andere landen en culturen. Ik verbleef bij een gezin in het dorpje Bryrup, niet ver van Odense. Op de ‘Man van Tollund’ na, heb ik niet echt herinneringen aan mijn korte verblijf in Denemarken. Hoog tijd dat ik het land nog eens beter ga ontdekken.

Bezochte bestemmingen

Hoofdstad

Kopenhagen

Regio

Europa

Buurlanden

Duitsland Zweden Noorwegen

Verhalen over Denemarken

Laad meer reisverhalen